آب و هوا

توضیحات

ویرایش
زیرکوه یکی از شهرستان‌های استان خراسان جنوبی است و مرکز آن شهر حاجی‌آباد است.
این شهرستان در شرق شهر قاین واقع شده و در آخرین تقسمات کشوری سال 1390، از شهرستان قاینات منفک و از سه بخش مرکزی به مرکزیت شهر حاجی آباد شامل دهستان‌های زیر کوه و پترگان؛ بخش زهان به مرکزیت شهر زهان شامل دهستانهای زهان و افین و بخش شاسکوه به مرکزیت روستای ...مشاهده کامل متن آبیز شامل دهستانهای شاسکوه و بهناباد تشکیل شده است.
اقلیم این شهرستان کوهستانی است و نوع آب‌وهوای آن نیمه گرمسیری متوسط می‌باشد
این منطقه با همین نام از گذشته‌های بسیار دور جزئی از دهستان زهان بوده‌است و پس از تشکیل بخش زیرکوه شهرستان قاینات و انتزاع دهستان زهان از این بخش، منطقه پیشبر همچنان در این بخش باقی ماند.
این منطقه در حال حاضر، شامل ۱۱روستای دارای سکنه شامل روستاهای پیشبر‍، فخرآباد، بقال، علی اباد پیشبر، خوش آباد پیشبر، برسنان، بزن آباد پیشبر، جیم آباد، پیچکان، مناوند و کازکان می‌باشد و روستاهای این منطقه به لحاظ تقسیمات سیاسی متعلق به بخش‌های زیرکوه از شهرستان قاینات استان خراسان جنوبی می‌باشند.
روستای پیشبر دارای ۱۲۴ خانوار بوده که شغل ساکنین آن بیشتر کشاورزی پرورش گوسفند، بز و گاو و همچنین تجارت محصولات کشاورزی مثل زرشک، آلو، سیب، زردآلو، بادام، گردوو سایر میوه‌ها میباشد.
شهرستان زیرکوه، از جمله شهرستان‌های قدیمی استان است که دارای پیشینه کهن می‌باشد اما به دلیل زلزله خیزی هیچ اثر باستانی برجای نمانده‌است به جز بقایای مسجد جامع افین، رباط زردان، قلعه کوه زردان، مسجد تاریخی زهان مهمترین جاذبه‌های گردشگری این شهرستان عبارتند از:
روستای هدف گردشگری افین,روستای گردشگری زردان, طبیعت تجنود,مزار نور پیشبر
کوه شاسکوه ابیز,مزار میرسعدالله شاهرخت,قلعه حسن بایخان شاهرخت,سد خاکی شهید همت شاهرخت,کویر همت آباد,طبیعت آبیز
تاکنون بیش از 20 اثر تاریخی فرهنگی این شهرستان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
از مهمترین آثار تاریخی فرهنگی این شهرستان می‌توان به مسجد جامع افین، قلعه کوه افین، آسیاب افین، رباط زردان، قلعه کوه زردان، سد سردوان، سد فخران، مزار چهار گنبد(امامزاده عمربن داوود)، بند تاریخی تجنود، غار پهلوان-بند آخوند، قلعه حسن بایخان، قلعه دختر آهنگران، قلعه دختر چلونک (مزار)، قلعه کوه آبیز اشاره کرد

منبع:
http://zirkooh22.blogfa.com/cat-2.aspx
http://zirkooh-abfar.ir
سد تاریخی تجنود

سد تاریخی تجنو...

شهرستان زیرکوه یکی از شهرستان‌های استان خراسان جنوبی است و مرکز آن شهر حاجی‌آباد می‌باشد. این شهرستان در شرق شهر قاین واقع شده و در آخرین تقسمات کشوری سال 1390، از شهرستان قاینات منفک و از سه بخش مرکزی به مرکزیت شهر حاجی آباد شامل دهستان‌های زیر کوه و پترگان؛ بخش زهان به مرکزیت شهر زها...

اطلاعات
کویر همت آباد

کویر همت آباد

کویر همت آباد در 65 کیلومتری شهرستان زیرکوه و در نزدیکی روستای همت آباد خواجه قرار دارد. کویر بکر همت آباد یکی از غنی‌ترین و فعالترین زیست بوم‌های بیابانی از نظر پوشش و تنوع گیاهی و جانوری در ایران است. کویرهمت آباد شاید برای بسیاری از ایرانیان ناشناخته باشد اما آوازه آن به آن سوی مرزه...

اطلاعات | نقشه
قلعه دختر آهنگران

قلعه دختر آهنگ...

قلعه دختر آهنگران در جنوب روستای آهنگران و جنوب شرق روستای دارج بالا در مسیر تنگه ای به نام دهنه آهنگران و بر فراز قله کوهی واقع شده است. این قلعه دارای محور شرقی- غربی به طول حدود 150 متر و عرض حدود 20 الی 25 متراست. مشخصات اثر- تپه : قلعه دختر آهنگران در جنوب روستای آهنگران و جنو...

اطلاعات | نقشه

اردکول

اردکول بخش مرکزی زیرکوه در 15 کیلومتری شهر حاجی آباد(مرکز شهرستان) قرار دارد که به دلیل کوه‌های سر به فلک کشیده، آب فراوان و خاک حاصلخیز روستایی خوش آب و هوا و سرسبز است.
بیشتر اهالی این روستای 600 نفره کشاورز و دامدار هستند و محصول اصلی آن‌ها زعفران و زرشک است و به جز میوه‌های گرمسیری و مرکبات، بقیه میوه‌ها در اردکول کشت می‌شود.
خونگرمی و میهمان نوازی از ویژگی‌های مردم مومن و فعال این روستاست و تقدیم 12 شهید ثمره فعالیت‌های انقلابی اهالی اردکول است.
این روستا سال 76 بر اثر زلزله 100 درصد تخریب شد و از جمعیت 800 نفره آن 209 نفر در زلزله جان باختند و بعد از آن هم حدود نیمی از جمعیت اردکول در حاجی آباد سکنی گزیدند و بقیه در روستا ماندند تا دوباره آن را بسازند.
در اردکول اثر یا نوشته ای وجود ندارد که بتوان به استناد آن درباره پیشینه روستا سخن گفت با این حال در 5 کیلومتری جنوب غربی روستا، بقایای قلعه ای با نام چلونک(چهل دختر) وجود دارد که با شماره 15281 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و کارشناسان این اثر تاریخی را مانند بیشتر قلعه‌های کوهستانی با شرایط و ویژگی‌های مشابه، از بناهای دوران پیش از اسلام می‌دانند که در دوره اسماعیلیان نیز از آن استفاده می‌شد. ... ادامه مطلب
اردکول

میوه بهشتی به نام عناب

عناب از میوه‌های بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیه‌ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است. .عناب خشک بهتر از عناب تازه است و طبیعت معتدل متمایل به سرد دارد . حرارت بدن را فرو می‌نشاند و خنک است، عناب تازه مانند میوه‌های دیگر مصرف می‌شود و اثر ملین دارد . حضرت علی (علیه السلام) فرموده اند : عناب خواب آور است و بی خوابی را برطرف می‌کند و تب را می‌برد هسته عناب خواب آور است خستگی شدید را برطرف می‌کند و رشد موی سر را زیاد می‌کند.این میوه که می‌توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقه‌ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می‌نامند. عناب به صورت ارقام اهلى و وحشى در ایران، افغانستان، چین، هندوستان والجزایر وجود دارد.زیستگاه این گیاه را منطقه خاورمیانه بویژه کشورهاى ایران و افغانستان می‏دانند . عناب درختى است خاردار که در مقابل سرما و گرما مقاوم می‌‏باشد. سازگارى این درخت در مقابل شرایط سخت اقلیمى و نوع خاک سبب شده که کشت آن در مناطق سردسیر نیز توسعه یابد. عناب در اکثر روستاهاى استان خراسان جنوبی و در زمین‏هاى نامرغوب می‌‏روید و حاصل بالنسبه رضایت بخشى تولید می‌‏کند. لیکن مانند هر گیاه دیگرى در زمین‏هاى خاکى و حاصلخیز و در شرایط آبیارى مطلوب، حاصل بیشتر و بهترى ایجاد می‌‏کند .
این محصول به عنوان یکی از محصولات استراتژیک خراسان جنوبی، از گذشته‌های دور به دلیل سازگاری با شرایط اقلیمی این استان تقریبا در اکثر مناطق بخصوص مناطق روستایی نیز کشت می‌شده است و جایگاه ویژه‌ای را در اقتصاد کشاورزی استان دارد و این محصول که گیاهی مقاوم در مقابل خشکی، شوری، نوسانات دما، آفات و بیماری‌ها بوده و در طی دوران خشکسالی کمترین خسارت را در مقابله با سایر محصولات متحمل شده است، به عنوان یکی از محورهای توسعه باغات در الگوی کشت استان مد‌نظر قرار دارد . خراسان جنوبی با داشتن 98 درصد سطح زیر کشت عناب به عنوان اولین تولیدکننده عناب در کشور و جهان مطرح است و می‌توان از این محصول با برنامه‌ریزی‌های صحیح در جهت توسعه اقتصادی استان گام برداشت . در شهرستان زیرکوه و در این میان آبیز از همان ابتدا این محصول کشت می‌شده است و با توجه به سازگاری و نتیجه مطلوبی که این محصول از خود نشان داده است تقریبا تمام کشاورزان به سمت کشت این محصول روی آورده اند . بطوریکه این محصول به عنوان محصولی اصلی و در آمد زا علاوه بر اختصاص یافتن سهم قابل توجهی ازمزارع آبیز ، در حیاط خانه‌ها نیز کشت شده و هم اکنون آبیز یکی از قطبهای تولید این محصول در شهرستان زیرکوه و حتی استان خراسان جنوبی از نظر کیفیت طعم و مزه و ارگانیک بودن مطرح است . و این روزها کشاورزان شهرستان زیرکوه و مخصوصا آبیز سخت مشغول برداشت این محصول خوش طعم و رنگ و ارگانیک از مزارع سطح زیر کشت این محصول هستند . ... ادامه مطلب
میوه بهشتی به نام عناب

محمدرضا سرابیان

محمدرضا سرابیان ﺳﻪشنبه 31 شهریور 94 - 22:34

دلم می‌خواد برم تو روستا و از درخت میوه بچینم

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره زیرکوه

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید