آب و هوا

توضیحات

ویرایش
شهرستان خلیل آباد در ناحیه مرکزی استان خراسان رضوی و در فاصله 230 کیلومتری مشهد واقع است .
خلیل آباد از شمال و شرق با شهرستان کاشمر، از غرب با شهرستان بردسکن و از جنوب با فیض آباد و بجستان همسایه می‌باشد .
این شهرستان جزء مناطق گرم و خشک محسوب شده و دارای زمستانهای ...مشاهده کامل متن معتدل و تابستان گرم و خشک است
براساس کتب تاریخی ،پیشینه شهرستان به دوران زرتشت بر می‌گردد ،به طوری که آثار وابنیه زرتشتیان در اطراف شهرستان به چشم می‌خورد .
اما رونق علمی وفرهنگی آن به قرون سوم و چهارم هجری که به نام خارزنج معروف بوده باز می‌گردد .
حدود ۲۵۰ سال قبل خلیل خان فرزند جلیل بیگ از خاندان عرب میش مست قلعه‌ای بزرگ و زیبا به نام خودش بنا نهاد که بعدها خلیل آباد نام گرفت اما در حقیقت نام این سرزمین ، خارزنج است که در کتب تاریخی و معتبر از آن و بسیار نام برده شده‌است .
شهر خارزنج در ناحیه شمالی شهر خلیل آباد فعلی واقع شده بود که در اثر زمین لرزه تخریب و ساکنانش در دشتهای جنوبی پراکنده و اقدام به ساخت آبادی‌های متعدد نمودند ، سرانجام بدلیل وجود ناامنی‌های حاصل از حمله افاغنه و ترکمنها اقدام به ساخت قلعه معروف خلیل آباد نمودند و خلیل آباد مرکزیت یافت و بدین ترتیب مردم با این منطقه انس گرفته و هر روز بر جمعیت آن افزوده که در نهایت در سال ۱۳۴۳ به شهر و با پیگیریهای مردمی و همت مسئولین وقت در سال۱۳۸۲ به شهرستان ارتقاء یافته‌است.
به‌عنوان نمونه در جلد ششم لغتنامه دهخدا از خارزنج به‌عنوان شهری آباد و خاستگاه اهل علم وادب یاد شده‌است .
وجود آثار قلعه و آتشکده در کوههای شمال شرقی و قلعه دختر در کوههای شمال غربی که از تمدنی چند هزار ساله حکایت میکند، حاکی از پیشینه و غنای تاریخی این ناحیه و خلیل آباد فعلی است
بیش از80% جمعیت این شهرستان در روستاها سکونت داشته و به شغل‌های کشاورزی و باغداری مشغول هستند .
بیش از 85% مردم این شهرستان با سواد بوده ، به همین دلیل در امر کشاورزی و باغداری موفق بوده اند .
محصول عمده در این شهرستان انگور می‌باشد، بیشتر مردم خلیل آباد محصول انگور خود را در جاهای مخصوصی که «کشمش خانه» نامیده می‌وشد و باروش‌های سنتی به کشمش تبدیل می‌کنند و می‌فروشند.
کشت زعفران در سال‌های اخیر در منطقه خلیل آباد گسترش پیدا کرده‌است. مردم با تشویق دولت به کشت درخت پسته روی آورده‌اند.
شهرستان خلیل آباد نیز مانند سایر شهرستانها دارای برخی تولیدات هنرهای سنتی و صنایع دستی هستند که جزو سوغات آن ناحیه محسوب می‌شوند . قالی‌های بافت خلیل آباد ، گلیم‌های الوان ، فرآورده‌های حصیری و پارچه‌های دستباف از این جمله اند.
مهمترین فرآورده و سوغات خلیل آباد کشمش و خشکبار این منطقه است

منبع:
http://www.tci-khorasan.ir/khalilabad/tabid/2489/Default.aspx
http://fallahi1643.khschool.ir/Articles/ViewArticle.asp?ID=74519&activestatecode=52701908
http://torshiz.blogfa.com/post/39
http://www.sabteahval-kh.ir/khalilabad/tabid/3085/Default.aspx
http://www.kharzanj-iran.blogfa.com/category/1
مزار امامزاده هادی شوراب

مزار امامزاده ...

شهرستان خلیل‌آباد از شهرستان‌های استان خراسان رضوی است. مرکز این شهرستان شهر خلیل‌آباد می‌باشد. در سال ۱۳۸۵، شهرستان خلیل‌آباد تعداد ۴۵٬۰۰۸ نفر جمعیت داشته‌است. خلیل آباد در بین دو شهرستان کاشمر و بردسکن واقع شده‌است، خلیل آباد در فاصله ۲۰ کیلومتری بردسکن و ۱۲ کیلومتری کاشمر واقع شده‌...

اطلاعات
آبگرم خلیل آباد

آبگرم خلیل آبا...

شهرستان خلیل آباد در فاصله ۲۴۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع گردیده که از شمال به بخش کوهسرخ شهرستان کاشمر و از جنوب به بخش بجستان شهرستان گناباد و از شرق به شهرستان کاشمر و از غرب به شهرستان بردسکن محدود شده و دارای دو بخش مرکزی و ششطراز و چهار دهستان و وسعتی بالغ بر ۵/۱۷۶۷ کیلومترمربع ...

اطلاعات | نقشه
پارک جنگلی خلیل آباد

پارک جنگلی خلی...

خلیل آباد یکی از شهرستان‌های جنوبی استان خراسان رضوی است ,قدمت خلیل آباد به عنوان نقطه شهری به37 سال قبل بر می‌گردد. به طور متوسط 975 متر از سطح دریا ارتفاع داشته و 5/1767 کیلومت مربع مساحت دارد. جمعیت آن بالغ بر 50 هزار نفر می‌باشد. این شهرستان در فاصله هزار کیلومتری تهران و 240 کی...

اطلاعات | نقشه

آبگرم خلیل آباد

آبگرم خلیل آباد با مناظر زیبا یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری در شهرستان است که این آبگرم معدنی و طبیعی همه ساله مسافران زیادی را برای استفاده از این مکان جذب می‌کند. شهرستان خلیل آباد از لحاظ مراکز گردشگری از جاذبه زیادی برخوردار است.
در دشت کویر این شهرستان که در دهستان کویر واقع شده سطح وسیعی برای ... ادامه مطلب
آبگرم خلیل آباد

اطلاعات بیشتر...