توضیحات

ویرایش
موقعیت ریاضی بیرجند، دور بودن از دریا و اقیانوس، محصور بودن در کویر، وزش بادهای شدید و بعضاً گرم، تاثیرگذاری ناچیز جبهه ‏های هوای غربی با در نظر گرفتن 5/170 میلیمتر بارش و تبخیر سالانة 2710 میلیمتر و دیگر عوامل اکولوژیکی باعث شده که نوعی اقلیم خشک با آنومالی گرم و یا سرد در این منطقه حاکم باشد.
خراسان جنوبی از نظر زمین شناسی در محل تلاقی دو ایالت ساختاری سیستان و لوت قرار گرفته است و صرف نظر از رسوبات آبرفتی کواترنری شامل تراسهای قدیمی و آبرفتهای جوان که در محدودة دشتها گسترش دارند، واحدهای لیتوستراتیگرافی از کرتاسة بالایی تانئوژن با خصوصیات ویژه‏ای در پیرامون شهر بیرجند دیده می‏شوند.
در درة بیرجند با توجه به جنس زمین 3 نوع خاک تشخیص داده شده است که عبارتند از : خاکهایی که برای کشت آبی مناسبند 2- خاکهایی تحت شرایطی برای آبیاری مناسبند 3- خاکهایی که برای آبیاری مناسب نیستند.
در مجموع حاصلخیزی خاکها در این ناحیه در امتداد دره به استنثای قسمتی که در انتهای جنوب غربی واقع شده خوب می‏باشد و برای کشت زعفران نیز مناسب تشخیص داده شده است.
زعفران زراعی (Crocus Sativus L.) ...مشاهده کامل متن یکی از گونه‏های جنس زعفران و متعلق به خانوادة زنبق (Triducene) می‏باشد که گرانترین محصول زراعی و ارزشمند‌ترین چاشنی غذایی جهان بوده و مصارف گوناگون در آشپزخانه، صنایع غذایی، علوم پزشکی، صنایع نساجی، رنگرزی، هنر نقاشی و عطریات دارد.
کشت و کار زعفران در ایران قدمت تاریخی داشته، دانشمندان و پژوهندگان موطن اصلی آن را ایران می‏دانند، این کشور با سطح زیر کشت حدود 25052 هکتار و میزان تولید بالغ بر 18/121 تن اولین تولید کننده این محصول زراعی در دنیا می‏باشد مناسب بودن شرایط اقلیمی مورد نیاز کشت این گیاه، اهمیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، تولید و صادرات زعفران را در ایران از جایگاه خاصی برخوردار نموده است.
ولی عدم تحقیق و پژوهش، مدیریت و برنامه‎ریزی تولید، عرضه نامطلوب این محصول به بازارهای داخلی و بین‏المللی مانع جلوه‏گر شدن پتانسیل واقعی آن در اقتصاد کشور و بخش کشاورزی شده است.
با توجه به اینکه تحقیقات نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و عملکرد محصولات کشاورزی دارد بررسی و مطالعه آب و هوایی در این تحقیق موجب شد تا با شناخت پارامترهای اقلیمی و بررسی آنالیز تغییرات زمانی و مکانی آن بتوانیم پتانسیلهای بالقوه این منطقه را بشناسیم.
در این رابطه با بررسی چند مزرعة‌نمونه در دشت بیرجند و یک کرت نمونه در دشت مرغ اصفهان اثرات عوامل اقلیمی بر میزان عملکرد توده‏های مختلف زعفران مورد آزمایش قرار گرفت و بعد از بررسی و تجزیه و تحلیل،‌نتایج حاصله به شرح ذیل مشخص شدند.
1-عامل درجه حرارت حداقل ماهانه در ماههایی که مصادف با ظهور گل در زعفران می‏باشد از اهمیت ویژه‏ای برخوردار است یعنی هر چه افت درجه حرارت در شب بیشتر باشد روز بعد تعداد گل بیشتری ظاهر خواهد شد.
در هنگام گلدهی حرارت شب از 10 درجه و حرارت روز از 22 درجه نباید تجاوز نماید. پیاز زعفران در محدودة تغییرات حرارت 6/19-3 درجه سانتیگراد در شبانه روز گلدهی خود را آغاز می‏کند به شرطی که میانگین روزانة درجه حرارت از 16 درجه سانتیگراد کمتر باشد.
متوسط دمای شبانه روز برای گلدهی بین 9 تا 16 درجه سانتیگراد می‏باشد.
2-زعفران، نواحی سرد با ارتفاع 1300 تا 2300 متر بالاتر از سطح دریا را ترجیح می‏دهد.
3-ضریب همبستگی بارندگی با عملکرد محصول برای ماههای شهریورـ مهر ـ آبان حدود 77% می‏باشد. بارندگی نوبت دوم در اوایل پائیز به عملکرد خوب گیاه کمک می‏کند.
4-سرمای زودرس پائیزه و تنش حرارتی از اهم دلایل کاهش تولید و عملکرد می‏باشد.
5-برای دوره گلدهی با در نظر گرفتن آستانه حرارتی 5 درجه از زمان کاشت پیاز زعفران بین 5/325 تا 416 درجه روز انرژی لازم است.
زعفران به نام علمى Crocus sativus L. از خانواده زنبقیان می‌‏باشد. ماتیو و برایتون تعداد گونه‏ هاى زعفران را 100 گونه ذکر کرده ‏اند.
کتاب فلورا ایرانیکا از تعداد 8 گونه زعفران زینتى نام برده که با این ترتیب با احتساب زعفران مزروعى گونه‏ هاى شناسائى شده زعفران در ایران به 9گونه می‌‏رسد.
کشت زعفران در گذشته‏ هاى دور، دربسیارى از مناطق فلات مرکزى ایران معمول بوده است. شهرت زعفران قم در قرنهاى قبل از اسلام حکایت از پیشینه کشت این گیاه درایران دارد.
درحال حاضر منطقه عمده کشت زعفران به خراسان جنوبى که زمانى به قهستان شهرت داشته و امروزه شامل شهرستانهاى نهبندان، بیرجند، قاین، گناباد، فردوس و طبس می‏ شود، محدود گردیده است.
تعدادى از محققین خاستگاه زعفران را کشورهاى یونان، ایران و منطقه آسیاى صغیر(شامل‏ ترکیه امروزى) دانسته ومعتقدند که از طریق این کشورها کشت زعفران تا شمالی‏ترین نقاط هندوستان، و چین و نیز از طریق اعراب در قرن دهم میلادى به اسپانیا گسترش یافته است.
زعفران گیاهى است علفى، دائمى و درعین حال زینتى که از طریق پیاز تکثیر می‏شود، زیرا زعفران یک گیاه نازاى طبیعى می‌‏باشد.
پیاز زعفران در حکم ساقه زیر زمینى محسوب می‏ گردد که از این جهت در گیاه شناسى به بُنَه یا Corm موسوم است.
پیاز زعفران مدور، سخت ، گوشتى و به رنگ سفید است که بر روى آنها تعداد زیادى جوانه‏ هاى رویشى دیده می‌‏شود. گل زعفران اولین اندامی ‏است که بعد از اولین آبیارى پاییزه ظاهر می‌‏گردد.
پوشش گل از سه گلبرگ و سه کاسبرگ هم رنگ تشکیل شده است. پرچم‏ها سه عدد و بساک آنها به رنگ زرد می‏باشد.خامه گل، میله سفید و بلندى است که از روى تخمدان بیرون آمده و به سه کلاله قرمز عنابى به طول 2-4 سانتی‏متر ختم می‏ شود.
قسمت مورد استفاده زعفران همین کلاله زعفران است. اگرچه همراه بودن خامه با کلاله از قیمت زعفران می‏ کاهد، لیکن اکثر افراد به منظور اطمینان از خلوص زعفران ترجیح می‏دهند از زعفران دسته‏اى که خامه به کلاله متصل است خریدارى نمایند.
مدت برداشت گل در پاییز بین 2-3 هفته است و پس از آن دوران رشد سبزینه‏اى زعفران شروع می‏شود.
برگها معمولاً بعد از ظهور گل‏ها پدیدار می‏ گردند، مگر آنکه در آبیارى اول زعفران تعجیل شده باشد. در این صورت برگها جلوتر از گل‏ها ظاهر می‏شوند و در برداشت گل ایجاد مزاحمت می‌‏نمایند.
برگهاى هر پیاز که در داخل یک چمچه قرار دارند، بین 5-11 عدد می‏باشد. برگهاى زعفران کشیده و باریک و طول آنها در خاتمه مرحله رشد به 30-60 سانتی‏متر می‏رسد.
برگهاى زعفران در اردیبهشت ماه خزان می‏کنند. با برداشت برگهاى خشک شده تا ظهور مجدد گل‏ها در اوایل پاییز در سطح مزارع زعفران آثار حیاتى جز رویش علف‏هاى هرز مشاهده نمی‏شود.
طبعاً در این دوره کشاورزان باید به وجین علفهاى هرز اقدام کنند و نگذارند علف‏هاى هرز به بذر بنشینند و بذر خود را بر سطح خاک بریزند.
کلاله زعفران داراى رنگ، طعم، و عطر دلپذیرى است که هر یک از این ویژگى‏ها مربوط به یک دسته از مواد آلى شیمیایى است.
به‏ طور خلاصه رنگ زعفران مربوط به تعداد زیادى از رنگ دانه ‏هاى محلول درآب شامل کروسین (Crocine)و کروستین (Crocetine) و نیز محلول در چربى شامل لیکوپن (Lycopene)و کاروتن (Carotene) می‏باشد.
طعم تلخ مطبوع زعفران مربوط به ماده‏اى به نام پیکروکروسین (Picrocrocine)، و عطر زعفران مربوط به روغن‏هاى فرار آن مى‏باشد که این اسانسها بسادگى اکسیژن جذب نموده به مایع غلیظ و قهوه ‏اى رنگى به نام سافرانال تبدیل می‌‏شوند.
زعفران علاوه بر مواد شیمیائى فوق‏ الذکر داراى ویتامین‏هاى B1 وB2 و مقادیرى از مواد معدنى است.
زعفران در بازارهاى ایران به صورت زعفران معمولى دسته ‏اى و زعفران سرقلم (سرریشه، یا سرگل، یا رشته‏ اى) و در بازارهاى جهانى بیشتر به صورت زعفران ساییده شده (پودر) و زعفران رشته ‏اى به فروش می‏رسد.
زعفران صرف نظر از مصارف غذائى در رنگ ‏آمیزى پارچه ‏هاى ابریشمى، در بزرگداشت مراسم مذهبى، و نیز به عنوان یک ماده داروئى در رفع بی ‏خوابی ‏هائى که منشأ تحریکات مغزى دارند و نیز در برونشیت‏هاى مزمن و بیماریهاى چشم و دفع سنگ کلیه غالباً توصیه شده، اما مستندات پزشکى کافى در این موارد وجود ندارد.
اما نکته قابل توجه عبارت از آن است که از نظر میزان مصرف، دراندکس مواد رنگى آمریکا، محدودیتى براى مصرف زعفران در اغذیه و اشربه قائل نشده ‏اند.
آخرین اطلاعاتى که از مطالعه چندین مقاله علمى به دست آمده عبارت از آن است که ماده رنگى کروستین زعفران در مورد جلوگیرى از پیشرفت سرطان در حیوانات آزمایشگاهى بسیار مؤثر بوده است.
برخى از محققین مدت دو سال ماده رنگى کروستین زعفران را به حیوانات آزمایشگاهى که قبلاً آنها را به سرطان مبتلا ساخته و سرطان مراحل توسعه خود را طى کرده تزریق نموده و مشاهده کرده ‏اند که کروستین توانسته است ظرف چند روز از رشد سلول‏هاى سرطانى جلوگیرى نماید.
البته ضمن اینکه این مطلب، خبر بسیار مسرت‏ آمیزى می‌‏باشد،تا در مورد انسان آزمایش نشود و جواب مطلوب به دست نیاید، نمی‏توان به توفیق این امر در مورد انسان اظهار نظر نمود.
نکته دیگرى که محققین عنوان نموده‏ اند عبارت از آن است که زعفران از سکته ‏هاى قلبى جلوگیرى می‌‏نماید و نقش آن در این مورد جلوگیرى از لخته شدن خون می‌‏باشد.
منبع :کتاب بیرجند نگین کویر
http://www.bir-hormozan.ac.ir/birjand/4.php
http://mahestan.blogfa.com/8502.aspx
ارگ کلاه فرنگى بیرجند

ارگ کلاه فرنگى...

ارگ کلاه فرنگى در استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند یادمانی منحصر به فرد و یادگاری از اواخر دوره زندیه و اوایل دوره قاجار می‌باشد که بین سالهای ۱۲۶۴ تا ۱۳۱۳ هجری قمری ساخته شده است و در حال حاضر این ارگ در محل استانداری خراسان جنوبی واقع است. این بنا که امروزه با نام ارگ کلاه فرنگی شناخ...

اطلاعات | نقشه
عمارت و باغ اکبریه

عمارت و باغ اک...

باغ و عمارت اکبریه در در انتهای خیابان معلم، روستای اکبریه، واقع در استان خراسان جنوبی قرار گرفته است و یکی از بناهای تاریخی شهر بیرجند است. باغ اکبریه با وسعتی در حدود 45069 متر مربع با شماره 2326 در 20 خردادماه سال 1378 هـ.ش در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و در نشست سی و پنجم...

اطلاعات | نقشه
باغ و قلعه مود - بیرجند

باغ و قلعه مود...

باغ و قلعه مود در حاشیه جنوبی روستای مود، در چهل کیلومتری شرق بیرجند قرار دارد. در مرکز باغ محل تقاطع دو خیابان طولی و عرضی ساختمانی وجود دارد که متعلق به دوره صفویه است و در داخل باغ بقایای عمارتی عظیم با تزئینات زیبای نقاشی دیده میشود که عمارتی تشریفاتی بوده و شامل چند ایوان، بقایای...

اطلاعات | نقشه
موزه باغ اکبریه

موزه باغ اکبری...

این موزه به منظور نمایش آداب و رسوم و نوع پوشاک مردم ،مشاغل و حرف و هنرهای گوشه‌ای از معیشت، آداب و رسوم، مشاغل و حرف منطقه جنوب خراسان که در گذشته‌ای نه چندان دور مرسوم بوده و اکنون منسوخ شده است، تاسیس گردیده است. موزه مردم شناسی در طبقه اول کاخ موزه اکبریه و در سال 1374 بوجود آمد. ق...

اطلاعات | نقشه
آب انبار حاجی علی رضا بیک

آب انبار حاجی ...

قدمت این آب انبار به دوره قاجاریه بر می‌گردد . بانی و واقف این بنا « حاجی علی رضا بیک » می‌باشد و این بنا در زمان حشمت الملک ساخته شده است . آب انبار در نواحی گرم و خشک از جمله ملزومات مهم برای تداوم زندگی در این مناطق بوده و در اکثر محلات شهری و روستاها یک یا چند آب انبار وجود داشته ...

اطلاعات | نقشه
آب انبار بجد

آب انبار بجد

آب انبار بجد در داخل روستای بجد واقع شده است و متعلق به دوره قاجاریه است . این آب انبار شامل ورودی ، پلکان ، پاشیر ، مخزن و پوشش مخزن می‌باشد. ورودی بنا در جبهه جنوب شرق آن قرار دارد. راهیابی به مخزن آب انبار از طریق یک رشته پلکان با 13 پله امکانپذیر است عرض راهرو5/1 متر می‌باشد. ...

اطلاعات | نقشه
روستای خور

روستای خور

در فاصله 85 کیلومتری شمال غربی شهر بیرجند ،مرکز استان خراسان جنوبی در کرانه شمالی دشت لوت ،روستایی با خانه‌های کویری خودنمایی می‌کند به نام خور.در سبب نامگذاری آن بحث فراوان است،برخی گویند بدین سبب نام این روستا را خور نهاده اند که بر کرانه کویر است و نامی است که بر شهرها و آبادیهای حاش...

اطلاعات | نقشه
آبشار چهارده بیرجند

آبشار چهارده ب...

یکی از جاذبه‌های گردشی و تفریحی شهرستان بیرجند آبشار چهارده نام دارد که مردمان پاک و ساه دلی در آن زندگی می‌کنند. دلیل نام گذاری این روستا به چهارده این است که 14 آبشار کوچک در اطراف روستا قرار دارد.مجموعه آبشار هایی که در روستای چهارده واقع در ارتفاعات باقران قرار دارند. نخستین و مر...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری
مراسم کف‌زنی در شب چله

مراسم کف‌زنی د...

مردم خراسان جنوبی در حالی شب یلدا را گرامی می‌دارند که در گاه شماری سنتی استان فصل زمستان شامل چله بزرگ به مدت 40 روز و چله کوچه، به مدت 20 روز معرفی می‌شود. اما در خصوص آداب و رسوم شب یلدا در منطقه جنوب خراسان سابق اظهارات مختلفی می‌شود. در این شب خانواده‌ها در خانه بزرگ فامیل گرد ...

اطلاعات
ضرب المثل‌های خراسان جنوبی

ضرب المثل‌های ...

« اَفتاو ور زردی، کیونی وجیرقی (aftaw vazardi, keyvani vajirqi)» (آفتاب به زردی زد، خدمتکار از خواب بیدار شد) « از هر علفی، یک کلَفی (az har alafi, yag k'lafi)» (از هر علفی، یک لقمه ای) « حرف بزو چاقت کِنَه، نِه کی زاغِت کِنَه (harfi bezo, chaght k'na, ne ki zaq't k'na)» (حرفی بزن که چا...

اطلاعات
ارهنگ ارهنگ اسب چه رنگ ؟

ارهنگ ارهنگ اس...

نوعی بازی محلی بوده که از قدیم در بین نوجوانان رواج داشته بازیکنان شامل دو گروه 5 نفره بوده و یکی از افراد گروه نقش اُستا را اجرا می‌کند . گروه اول می‌گوید ارهنگ ارهنگ . گروه دوم می‌گوید اسب چه رنگ ؟ گروه اول اسبی را با مشخصات خاص نام می‌برد . گروه دوم در پاسخ می‌گوید بزن و برو چکار دا...

اطلاعات
لولو

لولو

یکی از بازی هایی است که معمولا در فصل بهار انجام می‌دهند، در این بازی یک نفر با کمی فاصله کنار دیوار می‌نشیند و سنگ کوچک و بزرگی رو به رویش قرار می‌گیرد و یک نفر روی چشم‌های او را با دست می‌پوشاند و بعد حدود 10 تا 20 نفر به فاصله 5 متر از او قرار می‌گیرند. در ادامه نفری که پشت سر فرد ن...

اطلاعات
هفت سنگ

هفت سنگ

بازی هفت سنگ بیشتر بین نوجوانان 8 تا 15 ساله صورت می‌گیرد و به صورتی است که هفت سنگ تخت نازک روی هم چیده می‌شود و افراد بازی کننده به دو گروه 3 یا 4 نفره تقسیم می‌شود و بین خودشان تعیین می‌کنند که کدام گروه اول بازی را شروع کند گروه شروع کننده با توپ سنگهای چیده شده را نشانه می‌گیرند که...

اطلاعات
حیراب حیراب

حیراب حیراب

بازی حیراب، حیراب با تشکیل 2 گروه 7 نفره و بیشتر یکی از بازی هایی است که در ایام عید در روستا‌های خراسان جنوبی برگزار می‌شود. در این بازی 2 گروه شرکت کننده یک دایره به قطر 8 تا 10 متر می‌کشند و یک نقطه یا محل را به عنوان محل پایان بازی به فاصله 30 تا 40 متری دایره مشخص می‌کنند. برای ش...

اطلاعات
دفتر بازی

دفتر بازی

«دفتر بازی» نیز از جمله بازی هایی است که با شرکت 2 گروه 8 تا 10 نفره انجام می‌شود. در این بازی که باید در میدانی باز انجام شود 2 گروه روبه روی هم می‌ایستند و تخته سنگ هایی به شکل مکعب مستطیل را جلوی خود قرار می‌دهند، هر گروه باید به تخته سنگ‌های گروه مقابل که به صورت عمودی قرار گرفته ا...

اطلاعات
لباس محلی خراسان جنوبی

لباس محلی خراس...

پوششی را که مردم به عنوان لباس و پوشاک مورد استفاده قرار می‌دهند عبارتند از:کلاه نمدی، شب کلاه، کلاه نمدی- مندیل، کلاه دوره دار، کلاه پهلوی یا شیپوری، عرقچین، کلاه تـرمه، گردن پیچ یا لنگته، جلیـقه، پیـراهن، قمیس، لبـاده، نیم تنه، شلوار(تنبان)، قارت(جقه)، سینه بند، مچ پیچ وگیوه که برای آ...

اطلاعات
مشاهده تمامی آداب و رسوم
سنجد

سنجد

سنجد به نام علمى "Elaeagnus angustifolia L." یا "E. Orientalis L." و از خانواده Eleagnaceae""می باشد. سنجد داراى ارقامى است که از نظر شکل، رنگ، طعم و اندازه میوه و ارتفاع درخت بایکدیگر متفاوت می‌باشند. این درخت در روستاهاى کوهستانى بیرجند بفراوانى یافت می‏شود و از آن بویژه به عنوان پر...

اطلاعات
انار

انار

انار به نام علمى "Punica granatum L."از خانواده پونیکاسه "Punicaceae"مى‏باشد. درخت انار در شهر بیرجند وروستاهاى‏مجاور و نیز دربخش شرقى بیرجند به‏نام خوسف بخوبى مى‏روید. براساس نوشته دائره‏المعارف »بریتانیکا« اصل درخت انار از ایران و ممالک مجاور ایران مى‏باشد. و از این نواحى به سایر نق...

اطلاعات
انگور

انگور

درخت انگور که درخت مو نیز نامیده می‌شود درختچه‌ای است بالا رونده که از دیوار و درختان مجاور بالا می‌رود. ساقه آن گره‌دار و دارای برگهای متناوب است. برگهای انگور دارای پنج لوب دندانه‌دار و به رنگ سبز تیره می‌باشد. گلهای آن کوچک ، مجتمع و به صورت خوشه ظاهر می‌شود. میوه درخت انگور ، گوشت...

اطلاعات
زعفران

زعفران

موقعیت ریاضی بیرجند، دور بودن از دریا و اقیانوس، محصور بودن در کویر، وزش بادهای شدید و بعضاً گرم، تاثیرگذاری ناچیز جبهه ‏های هوای غربی با در نظر گرفتن 5/170 میلیمتر بارش و تبخیر سالانة 2710 میلیمتر و دیگر عوامل اکولوژیکی باعث شده که نوعی اقلیم خشک با آنومالی گرم و یا سرد در این منطقه حا...

اطلاعات
سبد بافی

سبد بافی

سبدبافی هنری است که مردم خراسان جنوبی آن را نسل به نسل از پدرانشان آموخته‌اند و توسعه داده‌اند. سبد حاصل سرپنجه‌‌های روستائیان هنرمند است.مواد اولیه سبد بافی ساقه‌‌های دو درخت به نام سافت یا سافترگ (بیدمشک) و درخت بید قرمز است. این دو درخت ساقه‌‌های کشیده‌ای دارند که می‌توان از آنها ب...

اطلاعات

برداشت زعفران ، عکس روز شبکه‌های اجتماعی

این روزها تصاویر برداشت زعفران و توریست‌های داخلی و خارجی که در حال پاک کردن گل‌های زعفران هستند به عکس روز شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است.
برای بسیاری از ما جالب است بدانیم زمان برداشت این طلای سرخ کی فرا میرسد و تورهای گردشگری که برگزار میشوند شما را به کجا میبرند؟

در این مقاله هر چیزی ... ادامه مطلب
برداشت زعفران ، عکس روز شبکه‌های اجتماعی

گران‌ترین ماده‌ی غذایی جهان

یک هفته در هر سال، گل‌هایی بنفش رنگ در مناطق خاص و محدودی از جهان شکوفه می‌دهند. مردم در این هفته خود را در پهنای دریایی بنفش رنگ غرق می‌کنند تا گل‌ها را برداشت کنند و بخشی از خامه و پرچم آن را به عنوان زعفران به فروش رسانند.
روند برداشت این گیاه بسیار سخت و ملالت‌آور است اما این گل‌ها که عمر و مقاومت ... ادامه مطلب
گران‌ترین ماده‌ی غذایی جهان

«گل زعفران» نماد روز جهانی گردشگری در ایران

در سال ۱۹۸۰، سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد(UNWTO) ، روز ۲۷ سپتامبر مصادف با 5 مهرماه، را به عنوان روز جهانی گردشگری نامگذاری نمود. انتخاب و تصویب این روز با هدف بالا بردن سطح آگاهی در مورد نقش گردشگری در جامعه جهانی و نشان دادن چگونگی تاثیر گردشگری بر ارزش‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در سراسر جهان به عنوان نقطه عطفی در گردشگری جهانی محسوب می‌شود.
"یک میلیارد گردشگر، یک میلیارد فرصت" شعار سازمان جهانی گردشگری برای این روز در سال 2015 است که پیرو آن " گردشگر امروز، فرصت فردا " به عنوان شعار گردشگری ایران به مناسبت روز جهانی گردشگری در سال جاری انتخاب و با نماد گل زعفران به همگان در حال معرفی است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نماد گل زعفران را با استناد به همبستگی، رویش و توسعه در این طرح به عنوان نشان مراسم روز گرامیداشت جهانی گردشگری در تاریخ 5 مهر ماه، معرفی کرد.
به گزارش فارس، مرتضی رحمانی موحد در نشست با نمایندگان ارگان‌های دولتی و بخش خصوصی در جلسه معرفی کمپین تبلیغاتی روز جهانی گردشگری از سمبل گل زعفران به عنوان نماد این روز یاد کرد و گفت: گل زعفران با دارا بودن پیام‌های تبلیغاتی ذاتی آن شامل هم افزایی، رویش، مفرح بودن و تجمیع ظرفیت‌های بالقوه، به عنوان نشان شناخته شده از سوی کلیه اقشار جامعه توسط کمپین تبلیغاتی گرامیداشت روز جهانی گردشگری انتخاب و رونمایی می‌شود.
وی با بیان اینکه کمپین تبلیغاتی با عنوان «دوست گردشگر، دوست فردا» در بسترهای رسانه ای مختلف سبب وحدت نگاه فرابخشی به صنعت گردشگری کشور خواهد شد؛ گفت: در برنامه ریزی ویژه گرامیداشت روز جهانی گردشگری تلاش شده است تا بر تقویت نگاه فرابخشی در کشور، تاکید شود؛ از این رو شعار و نشان مورد نظر هر دو با محوریت بر وحدت و دوستی با این صنعت انتخاب شده است.
رحمانی موحد با بیان اینکه رسیدن به شعار سال سازمان جهانی گردشگری با رویکرد جوامع محلی نیز در محتوای این شعار نهفته است؛ گفت: حرکت از درون گرایی با تقویت ساختار و ایجاد اتحاد فرابخشی میان تمامی نهادهای متولی امر سبب ورود به مسیر برون گرایی و حضور شایسته در عرصه بین الملل خواهد شد.
معاون گردشگری در پایان خطاب به نمایندگان ارگان‌های فرابخشی حاضر در جلسه خواستار استفاده از نشان گل زعفران و شعار گرامیداشت روز جهانی جهانگردی با عنوان « دوست گردشگر، دوست فردا» و نیز انعکاس اتصال و همبستگی هر چه بیشتر با خانواده بزرگ گردشگری کشور در بسترهای تبلیغاتی نهاد مربوطه شد.
در جلسه مذکور معاونین و نمایندگان ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، وزارت امور خارجه، سازمان صدا و سیما، سازمان مناطق آزاد، سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای، ستاد مرکزی راهیان نور سازمان اردویی گردشگری بسیج و سایر تشکل‌های تاثیرگذار در صنعت گردشگری کشور حضور داشتند.
... ادامه مطلب
«گل زعفران» نماد روز جهانی گردشگری در ایران

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره زعفران

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب