درباره من

09368754528

مطالب من

یوزپلنگ ایرانی

شهرستان گرمسار - ابتدای زیستگاه یوز پلنگ ایرانی

این جانور در مناطق بیابانی در سطح منطقه زندگی می‌کرد و سال‌هاست که نسل آن در معرض نابودی کلی قرار دارد. نتایج جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد که بین ۷۰ تا ۱۰۰ یوز پلنگ در مناطق حاشیه کویر مرکزی از جمله خارتوران، نایبندان، دره‌انجیر و میاندشت وجود داشته باشد. این تخمین نتیجه نقشه‌برداری زمینی است که توسط بیش از ۱۲۰۰۰ دوربین دید در شب که در مکانهای مختلف کار گذاشته شده بود.

ایران از دهه ۱۹۷۰ به عنوان تنها زیستگاه یوزپلنگ‌های آسیایی (ایرانی) شناخته شده است. ... ادامه مطلب
یوزپلنگ ایرانی

زیبا فلاح

زیبا فلاح ﺳﻪشنبه 18 خرداد 95 - 13:49

Like

کوهپیمایی

بعد از کلی کوه پیمایی در کوه‌های شهر گرمسار (باراقل)چایی دودی و املت محشر بود و کلی انرژی گرفتیم. ... ادامه مطلب
کوهپیمایی

فاطیما راد

فاطیما راد یکشنبه 16 خرداد 95 - 16:13

به به خیلی هم عالی

اسماعیل قندالی

اسماعیل قندالی ﺳﻪشنبه 18 خرداد 95 - 13:43

بله خیلی هم عالی بود جای دوستان خالی

جاده سنگفرش ابریشم

مهم‌ترین عامل تخریب جاده سنگ فرش ، اثر نمک برسطح جاده است . چون جاده سنگ فرش از وسط پلایا گذشته و دو طرف آن را اراضی فوق العاده شور احاطه نموده است . در فصول گرم و خشک سال باد نمکهای سطح پلایا راروی جاده انباشته می‌کند . این نمکها براثر رطوبت محیط و شبنم‌های شبانه حل شده و در بین سنگها نفوذ می‌نماید . به مرور زمان یونهای کلرور سدیم روی سنگها که اکثراً اهکی هستند اثر گذاشته و با فعل و انفعالات شیمیایی حالت خوردگی در سنگها ایجاد می‌کند . محلهای خوردگی مقدمه‌ای خواهند بود برای نفوذ آب ، یخ زدن آن و شکستن و خورده شدن سنگها و در نتیجه تخریب جاده .
به عنوان عامل دیگر در تخریب جاده باید ازحفاریهای غیر مجاز جویندگان آثار باستانی نام برد ، که در پی یافتن گنج بی رنج گنجینه‌های ملی کشور را تخریب و به یغما می‌برند.
عامل دیگر تخریب این جاده تاریخی ، واگذاری اراضی اطراف جاده به گروه‌های مشاع کشاورزی به ویژه در حواشی روستای رشمه تا دکل علی آباد است که موجب شده تا روستائیان با تخریب جاده بر مساحت اراضی زیر کشت بیفزایند و نابودی این اثر را تشدید نمایند .

... ادامه مطلب
جاده سنگفرش ابریشم

Elham maajoni puor

Elham maajoni puor چهارشنبه 5 خرداد 95 - 14:43

بابا خوشتیپ

جاده سنگ فرش کاروانسرای بهرام در گرمسار

جاده‌ی دست‌ساز سنگ‌فرش که با سنگ‌‌های تراش‌خورده روی بستر کویر گرمسار ساخته شده، کاروانها را از گزند سیلاب‌ها و زمین‌های گل‌آلود و چسبناک در فصول بارش حفظ کرده و روند آنها را تسهیل می‌کرده است. جالب آنکه مسیری به طول تقریبی سی کیلومتر از این جاده کاملا سالم به چشم می‌خورد. روی این جاده بقایای دو پل سنگی ... ادامه مطلب
جاده سنگ فرش کاروانسرای بهرام در گرمسار

کاروانسرای شاه عباسی یا قصر بهرام گور در شهرستان گرمسار

در منطقه سیاه کوه شهرستان گرمسار سه کاروانسرا وجود دارد که کاروانسرای شاه عباسی یا قصر بهرام از همه آنها بزرگتر است. این کاروانسرا یکی از کاروانسراهای به جای مانده از دوران صفویه است که بر سر راه قدیمی و تاریخی کاروان رو کویری اصفهان، کاشان، خوار (گرمسار) و خراسان بوده است.

پلان‌های بیرونی این کاروانسرا چهار گوش و دارای چند برج با دو دروازه شمالی و جنوبی می‌باشد. روکار آن از سنگ‌های بزرگ آهکی صیقل داده شده سفید رنگ می‌باشد که از کوه‌های نزدیک آورده شده است. اطراف این بنا، شش برج ساخته شده و سردر آن را سنگ بزرگ یکپارچه ای تشکیل می‌دهد. در دو طرف سردر بنا دو اتاق کوچک قرار دارد که گویا قراولخانه بوده است.
داخل کاروانسرا محوطه بزرگی است که گرادگرد آن 20 اتاق کوچک با یک درب بدون روزن با پوشش گچی قرار گرفته و در دو سوی شرق آن یک صحن بزرگ ساده با طاق بلند ضربی و در بدنه غربی، تالاری وسیع با شاه نشین و طاقچه هایی چند دور آن و ایوانی در جلو دیده می‌شود.
تاریخ اصلی ساخت بنا روشن نیست اما از نشانه‌ها و سفال هایی که پیرامون بنا به دست آمده به نظر می‌رسد این بنا پیش از دوره صفویه نیز برپا بوده است. عده ای تاریخ بنای آن را به دوران تیموری نسبت می‌دهند. این کاروانسرا در جنوب گرمسار و شمال شرق دریاچه نمک واقع است ... ادامه مطلب
کاروانسرای شاه عباسی یا قصر بهرام گور در شهرستان گرمسار

دوسش دارم

اینجا رفتم

میخوام برم

اینجا زندگی می کردم