آدرس : ده کیلومتری شمال شرق زابل و در مسیر راه زابل به بنجار و میان کنگی قرار گرفتهاست.
مزار بی بی دوست، زیارتگاهی است که ورود آقایان به آنجا ممنوع است. این زیارتگاه در ده کیلومتری شمال شرق
زابل و در مسیر و نقطه اتصال جاده
زابل به شهرهیرمند و کانال آبی که از رودخانه
هیرمند واقع در شهرستان
زهک منشعب میشود و از روستای کود و قلعه
زاهدان کهنه میگذرد, قرار گرفتهاست.
زیارتگاه در
دشتی گرم و خشک و روی تپههای باستانی قرار گرفته است و بنا به عقیده عده ای از متعلق به عصر اشکانیان است.
گفته شده این مزار متعلق به خواهر سید اقبال است که مزارش در سیستان قدیم و افغانستان فعلی واقع شده است و به گفته مولف رساله چهل مجلس، سیداقبال از شاگردان شیخ احمد جامی شاعر معروف ایرانی است.
عده ای نیز او را از نوادگان دختر امام حسن علیه السلام میدانند و عامه مردم نیز چنین اعتقاد دارند : در روزگاران گذشته سیده ای با برادر خود سرگرم شبانی بوده که مردی قصد آزار او را میکند، دختر میگریزد تا به جایگاه کنونی زیارتگاه میرسد و از فرط خستگی از رفتن باز میماند و در این هنگام دعا میکند که ای زمین مرا دریاب
...مشاهده کامل متن و زمینن نیز به خاطر پاکی و صداقت او، دهان میگشاید و او درون خاک ناپدید میشود.
در حالی که گوشه ای از چادر او بیرون میماند. از آن زمان به بعد جایگاه فرورفتن او در زمین، به زیارتگاه تبدیل میشود و پاکی و نجابت آن دختر سیده، زبانزد همگان میگردد.
هم اکنون روی مقبره با پارچه سبز رنگ پوشیده شده است و عده ای نیز به قصد نذر و تبرک آن را میبرند و در صورت اجابت درخواستشان، به جای آن شال سبز رنگ دیگری پهن میکنند.
یک درخت کهنسال "گز" در کنار مقبره چنان ریشه دارد که گویی مقبره را در بر گرفته است و مردم برای این درخت نیز احترام بسیار زیادی قائل هستند و کسی اجازه ندارد به این درخت آسیب برساندو یا شاخه ای از آن را جدا کند.
عروس و دامادهای منطقه نیز به رسم موجود، روز سوم پس از ازدواج، برای دعا و درخواست خوشبختی در زندگی به زیارت این مکان میروند و چنانچه نذری به گردن داشته باشند ادا میکنند و برای تداوم خوشبختی در زندگی، در مکانی در نزدیکی مقبره، شمع روشن میکنند که تقریبا همیشه شمعهای بسیاری در زیارتگاه بی بی دوست در حال سوختن است.
منابع :
www.negahmedia.ir
mysistan.mahtarin.com
http://chht-sb.ir/main.asp?id=169
http://fa.wikipedia.org/wiki