توضیحات

ویرایش
روستای خسرویه در 26 کیلومتری جنوب شهرستان فاروج در دهستان شاه جهان واقع شده است و در لهجه محلی به خسرویه " خَروِه "گفته می‌شود.
روستای خسرویه در دو طرف کوه بنا شده است که این کوهها جزء کوههای شاه جهان می‌باشند .
این روستا جزء روستاهای سرسبز و ییلاقی است. وسعت روستا 51 کیلومتر مربع می‌باشد و روستاهای مجاور آن روستای استاد در شمال غربی، رشوانلو در شمال، کلاته شامیر و قره جقه در شرق، هشت مرخ در جنوب واقع شده است.
روستای خسرویه در حوزه جنوبی کپه داغ و در شمال شرقی ایران واقع شده است.
راه ارتباطی روستا آسفالت و از روستاههای سیاهدشت، سه گنبد، خیر آباد و مایوان عبور می‌کند در این مسیر روستاهای مایوان و چوکانلو در غرب جاده واقع شده و خانه‌های پلکانی آنها بسیار دیدنی است، ورودی روستا بعد از یک شیب تند و گذر از کنار درختان گردو و گیلاس است.
تمام راه‌های داخل جاده آسفالت شده و منازل و خیابان‌های آن از نظم خاصی برخوردار است.
مراتع در این روستا به دو دسته زمستانی و تابستانی تقسیم میشوند، مراتع تابستانی در ارتفاعات و پشت به آفتاب ...مشاهده کامل متن واقع شده است و بخش عمده مراتع روستا در این فصل چرانده می‌شود.
مراتع زمستانی در ارتفاعات و کوههای رو به آفتاب قرار دارد و شامل کوههای پیش کمر می‌باشد.
کوه شاه جهان با ارتفاع 3032 متر از سطح دریا در جنوب روستا قرار دارد.
این روستا رودخانه ای معروف به کال خونی دارد که از وسط روستا عبور می‌کند و این روستا را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می‌کند. خانه‌های روستا اکثرا در سمت شرق رودخانه واقع شده است.
آب و هوای خسرویه در زمستانها بسیار سرد و در تابستان خنک و مطبوع می‌باشد. بدلیل کوهستانی بودن روستا بارندگی زیاد است و جاری شدن سیلابها در فصل بهار بسیار مشاهده می‌شود.
یخدان طبیعی (یخچال طبیعی) از مراکز دیدنی و منحصر به فرد خسرویه در منطقه کرکان می‌باشد. غار تاریک و نسبتا عمیق که در هوای گرم تابستان چکه‌های آب در بدنه و کف غار یخ می‌بندد.
عاملی که موجب انجماد آب می‌شود جریانات هوایی است که در امتداد شرقی و غربی غار می‌وزد.
این یخبندان طبیعی دارای غار تاریک و عمیقی است که در هوای گرم تاستان چکه‌های آب در بدنه و کف غار به صورت قندیل یخ می‌بندد.
از نظر بزرگان وجه تسمیه خسرویه به‌این دلیل است که فردی که روستا را پایه گذاری کرده شخصی به نام خسروگرد بوده است و عده ای دیگر معتقد هستند که پادشاهی به نام خسروی در این منطقه حکمرانی کرده است، اما هیچ مدرک مستندی در این زمینه وجود ندارد.اما در سنگ قبرهای تاریخی روستا نامهایی مثل خواجه سعدالدین و خواجه شمس الدین را در قدیم الایام حکاکی کرده اند.
آرامگاه بابا و بی بی در داخل روستا واقع شده است و دارای یک سالن بزرگ و مرتفع و گنبدشیروانی پوش مخروطی وهمچنین یک اتاق کوچک میباشد، صندوق چوبی آرامگاه مستطیل است و ارتفاع آن یک و نیم متر و طول آن دومتر است.
جنس صندوق ازچوب گردو است و روی آن نوشتهایی ازآیات قران و نقوش اسلامی حکاکی شده است.
این آرامگاه درفهرست اثارملی باشماره 5945ثبت شده است ومربوط به دوره تیموری میباشد.
قلعه سنگی و سنگ قبرهای گورستان قدیمی با خط ثلث جلی با قدمت بیش از ۷۰۰ سال و 2 صندوق منبت‌کاری شده امامزاده اشاره کرد که حکایت از قدمت روستا به دوران پیش از صفویه دارد از دیگر آثار تاریخی این روستا می‌باشد.
این روستا زادگاه عالم ربانی؛ آقا نجفعلی قوچانی نویسنده اثر «سیاحت غرب» نیز می‌باشد.
وجود تفرجگاه‌های طبیعی و باغات گیلاس و گلابی، گردو، سیب، زرد آلو در جنوب و شرق روستا و در ورودی روستا بچشم می‌خورد.رویش گونه‌های متفاوت گیاهی در فصل بهار همچون کاکوتی و آویشن زیبایی خاصی را به این منطقه می‌دهد و عطر و بوی برخواسته از این گیاهان همراه و نسیم بهاری آرامش خاصی را به گردشگران این منطقه می‌دهد.
این روستا دارای جاذبه‌های طبیعی فراوان ازجمله چشمه‌سارها، استخرهای پرورش ماهی قزل‌آلا و باغ‌های میوه چون سیب، گلابی، گیلاس، گردو نیز می‌باشد.
همچنین این روستا دارای حمام، دو مسجد، آب شرب لوله کشی، برق، تلفن ثابت و دکل‌های تلفن همراه، ایستگاه صدا و سیما است.

منبع:
http://isna.ir/fa/news/x
http://tnews.ir/news/28DF16820028.html
http://www.mehrnews.com/detail/News/2254668
http://hamshahrionline.ir/details/228707
http://naderboj1367.blogfa.com/post/50
http://atraknews.com/new.aspx?id=22035
http://farooj.ir/new.aspx?id=14166
روستای خسرویه

روستای خسرویه

روستای خسرویه در 26 کیلومتری جنوب شهرستان فاروج در دهستان شاه جهان واقع شده است و در لهجه محلی به خسرویه " خَروِه "گفته می‌شود. روستای خسرویه در دو طرف کوه بنا شده است که این کوهها جزء کوههای شاه جهان می‌باشند . این روستا جزء روستاهای سرسبز و ییلاقی است. وسعت روستا 51 کیلومتر مربع می‌...

اطلاعات | نقشه
امامزاده شازده علی

امامزاده شازده...

«باش محله» از روستاهای زیبای کوهپایه ای دهستان «سنگر» فاروج است. کرمانج‌های این خطه با اشتغال به کشاورزی و دام پروری همانند روستاهای دیگر شهرستان روزگار می‌گذرانند. بقعه متبرکه شاهزاده علی بر روی کوهی در مسیر روستاهای بیرک وباش محله واقع شده است، 6 شهید از 12 شهید این دوروستا در فضای...

اطلاعات | نقشه
قلعه تاریخی علی آباد ( روستای یام )

قلعه تاریخی عل...

قلعه تاریخی علی آباد در شهر فاروج در دو کیلومتری غرب روستای یام در وسط دشت هموار و مسطح قرار دارد. طبق منابع محلی بنا مربوط به دوره صفوی بوده و تا اواخر قاجار مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این بنا پلانی مستطیل شکل دارد و برج و باروی خندق مستحکم سازی شده است. این قلعه تاریخی دو درو...

اطلاعات | نقشه
روستای اسفجیر

روستای اسفجیر

روستای اسفجیر در شمال غربی شهرستان فاروج بخش خبوشان و در 25 کیلومتری این شهرستان واقع شده است . براساس سرشماری آمار ونفوس ومسکن سال 1385 این روستا با 239 خانوار، جمعیتی بالغ بر 896 نفر را در خود جای داده است. درگذشته اسفجیر را اسب چر یعنی محل چرای اسبان می‌گفته اند چون این روستا یکی...

اطلاعات | نقشه
آبشار اسفجیر

آبشار اسفجیر

روستای اسفجیر در شمال غربی شهرستان فاروج بخش خبوشان و در 25 کیلومتری این شهرستان واقع شده است و دارای آب وهوایی معتدل می‌باشد . در ابتدای ورودی روستا تنگه ورودی منتهی به روستا ، دشت وتپه‌های منتهی به روستا دیده می‌شود . روستا بر روی دو تپه بنا شده است که یک رودخانه از وسط آن می‌گذرد...

اطلاعات | نقشه
دره مایوان فاروج

دره مایوان فار...

دره مایوان دره زیبایی به طول تقریبی 25 کیلومتر است که در شهرستان فاروج استان خراسان شمالی واقع شده است این منطقه آب و هوای بسیار مطلوب و مناظر طبیعی دارد. فاروج از شهرهای استان استان خراسان شمالی است و مرکز شهرستان فاروج این استان است. درختان گردو و بادام در سراسر دره روییده و علاوه...

اطلاعات | نقشه
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب