آدرس : استان گلستان – شهرستان کلاله – به سمت “قره قوزی سفلی” و “یلی بدراق” – ۳۸ کیلومتری جاده خاکی را طی کنید تا به آرامگاه خالد نبی برسید.
آرامگاه کوچک خالد نبی(ع) بر بلندای تپه ایی قرار گرفته است. مقبره ای ساده با اتاق هایی که قبور متبرکه در آن قرار گرفته و گنبدهایی سادهتر و بدون تزیین بالای هر کدام که این مکان را متفاوت از هر مقبرهای کرده است.
به نقل از کتاب ناسخ التواریخ، خالد
بن سنان شش هزار و یکصد و بیست و سه سال بعد از به دنیا آمدن آدم و در سال ۵۳۰ میلادی بر تخت نبوت نشته و مردم زمان خود را به شریعت "اسماعیل ذبیح اله" میرسد.
او در سرزمین عدن که در یمن میباشد، میزیستهاست. و از قبیله "بنی عبس بغیض" میباشد.
از آنجایکه ایشان در زمره پیامبران تبلیغی بدون کتاب و آخرین مبلغ دین مسیح بوده و وظیفه اش ایجاب میکرد که بعنوان مبلغ دینی به همه جا سفر کند و مردم را به پذیرش دین مسیح دعوت کند.
در آن زمان در
ایران، خسرو انوشیروان پادشاهی میکرد و آیین زرتشت مذهب رسمی اکثر ایرانیان بود.
وقتی وارد حیاط مقبره میشویم چهار طرف آن اتاق هایی وجود دارد که زایران و گردشگران میتوانند در آن شب را سپری کنند و گفته شده که هزینه اجاره این اتاقها صرف نگهداری و تولیت زیارتگاه میشود.
روزهای نوروز و
بهار ...مشاهده کامل متن حیاط زیارتگاه شلوغ میشود از کسانی که از راه دور و نزدیک برای دیدن این آرامگاه آمده اند و در اینجا اهالی بومی منطقه مغازه هایی را اجاره کرده و انواع وسایل زینتی، کتب ادعیه و مواد غذایی را به زایران و گردشگران عرضه میکنند.
فاصله زمانی بین ظهور خالدنبی (ع) و ولادت خاتم الانبیاء چهل سال است . به عبارت دیگرخالدبن سنان (ع)چهل سال پیش از ولادت خاتم الانبیاء به ظهور میرسد.
زیارتگاه خالد نبی بصورت بنایی مسقف با پلان چهار ضلعی و تعدادی پنجره و در ورودی است، که در ورودی بقعه دارای طاق هلالی میباشد.
پنجرهها و در ورودی فلزی (آهنی) سادهاست.
و بر هیچکدام از آنها کتیبه تزیین دیده نمیشود.
سقف آرامگاه خالد نبی از بیرون گنبدی مدور سبز رنگ و شلجمی شکل است که کمربند و گنبد داخل هم رفتهاست.
در داخل بقعه خالد نبی فقط صورت قبری ساده به شکل قبرهای پشتهای به ارتفاع حدود ۵/۱ متر دیده میشود. این قبر فاقد کتیبه تاریخی میباشد. سقف بقعه بر روی دو ستون فلزی استوار شدهاست.
بر روی یکی از تاقچههای پنجره تعدادی سنگهای کوچک طبیعی از جنس سنگهای رودخانهای گذاشته شدهاست. این سنگها توسط هیات امنای زیارتگاه و زائرین از محوطه بیرونی زیارتگاه و نیز از فضاهای گورستان قدیمی خالد نبی جمع آوری شدهاست، که نسبت به آنها باورها و اعتقاداتی وجود دارد که در جای خود اشاره میشود.
در اطراف بقعه خالد نبی تعدادی اتاق یا زائرسرا برای اقامت و استراحت زائرین و یک باب مسجد و چندین سرویس بهداشتی و تعدادی آب انبار ساخته شدهاست. ترکمنها به این آب انبارها اصطلاحاًٌ لاری میگویند.
آب لاریها توسط باران تامین و بوسیله شیروانیها و لولههای آب باران داخل منزل هدایت میشوند. در حیاط امامزاده خالد نبی با تعداد قبرهای مزارهلایی به شکل سر قوچ مستند روبرو میشویم.
مسیر دسترسی به مقبره خالد نبی مجموعه گورستان و زیارتگاه خالد نبی در یک منطقه کوهستانی و در فاصله ۹۰ کیلو متری شمال شرق شهرستان گنبد کاووس و ۵۵ کیلو متری شمال شرق شهرستان کلاله و ۶ کیلومتری روستای گچی سو – نزدیک آی تمر از توابع بخش مراوه تپه و بر فراز قله کوه گوگجه داغ واقع شدهاست.
این مکان زیارتی دارای 33 باب زائرسرا جهت اسکان زائران میباشد ، نحوه استفاده از این اماکن با ارائه کارت شناسایی معتبر میباشد . تعداد یازده باب از این زائرسراها کاشیکاری شده وبقیه فاقد این امر میباشند.
مجموعه زیارتی و گردشگری حضرت خالدبن سنان (ع) بر فراز قله 720 متری تانگری داغ (گوگجه داغ) در رشته کوههای جرجان در شمال شرقی شهرستان کلاله چون نگینی زیبا میدرخشد .
در این مجموعه علاوه بر آرامگاه حضرت خالدنبی (ع) ، آرامگاه چوپان آتا ، خادم آن حضرت و آرامگاه عالم بابا پدر همسر خالدنبی، تپه ماهورهای هزار دره و دره پنچ شیر قرار دارد .
همچنین چشمه خضر زنده با خاصیت شفا بخشی ، تپه و قبرستان باستانی با سنگهای استوانه ای و چلیپا و قرار گرفتن این مجموعه بر فراز بلندترین قله رشته کوههای گوگجه داغ و احاطه آن بوسیله کوهها ، مراتع و دامنههای سرسبز و جاذبههای بدیع و چشم نواز طبیعی و ویژگیهای تاریخی و اکوتوریستی ،زمینه حضور سالانه هزاران زائر، محققان و گردشگران داخلی و خارجی را فراهم کرده است .
با توجه به مطالعات صورت گرفته شده ، صنعت گردشگری نقش تعیین کننده در توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشورمان دارد . در این راستا توسعه و تجهیز مجموعه زیارتی و گردشگری حضرت خالدنبی (ع) نیز در پیشرفت بخشهای اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی منطقه موثر خواهد بود.
منبع :http://mediaturkmen.blogfa.com/
http://khalednabi.org/
http://www.mehrnews.com/news/2262452
http://fa.wikipedia.org/