آدرس : محلات - دهستان باقرآباد - روستای یکه چاه
غار یکه چاه در استان
مرکزی و در کوههای جنوب شرقی شهرستان
محلات، در مجاورت روستایی به همین نام قرار دارد.این غار از جمله غارهای طبیعی بوده و دارای محوطه وسیعی است که از دو قسمت تشکیل شده و با حفرهای به یکدیگر متصل میشوند.
غار یکه چاه دارای ستونهای آهکی، استالاگمیت و استالاکتیت فراوانی است که منظره زیبایی به آن بخشیدهاند.
غار یکه چاه مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد تا سدههای
میانه دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان
محلات، بخش
مرکزی، دهستان باقرآباد، روستای یکه چاه واقع شده است.
غار یکه چاه در سال ۱۳۸۷ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۲۳۸۰۳ در فهرست آثار ملی
ایران به ثبت رسید.
بازید غار از دید یک توریست (نیکنام)
این غار بسیار زیباست و بازدید از کل تالارها و دهلیزهای آن حدود 2ساعت طول میکشد.کف غار از خاک رس پوشیده شده است.درون غار جریان آبی وجود
...مشاهده کامل متن ندارد اما این غار دارای استالاگمیتها و استالاکتیتها و ستونهای زیبایی است و ارتفاع بعضی از این ستونها به پنج متر هم میرسد.
البته در این روستا غار دیگری نیز وجود دارد اما طول آن در حدود 20متر است و فرق آن با غار اصلی این است که باید به صورت سینه خیز وارد این غار شد اما دهانه غار اصلی یکه چاه بزرگتر است و برای واردشدن نیاز به سینه خیز نیست و دولا دولا میتوان وارد این غار شد.
گروه کوهنوردی اسپادانا
ساعت 7.10دقیقه در پارک میمه بساط صبحانه پهن شد وهمه دور هم صبحانه را با شوخی وخنده صرف کردند وبعد از 40 دقیقه دوباه سوار بر مینی بوس به راهمان ادامه دادیم در بین راه بچهها با تعریف کردن خاطرات جالب از سفرهای قبل خنده را بر لبهامان نشاندند.
ساعت 9.10 دقیقه به روستای یکه چاه رسیدیم. بعد از تعویض لباس بچهها به سمت غار حرکت کردیم. غار یکه چاه در کوههای جنوب شرقی محلات واقع شده، با ماشین تا انتهای جاده که خاکی بود رفتیم بعد از معرفی غار توسط آقای حاج هاشمی وتوضیحات لازم ومعرفی بچهها به سمت غار حرکت کردیم، ساعت 11 در ورودی غار بودیم لازم به ذکر است غار دارای دو دهنه بود که ما از دهانه اصلی وارد شدیم.
از خصوصیات غار این بود که سنگی آهکی بود، دارای تالار و راهروهای زیبا بود. به گفته آقای حاجی هاشمی هنوز غار فعال بود.غار یکه چاه دارای دو ورودی بوده اصلی وفرعی که ما از ورودی اصلی وارد غار شدیم.
پس از ورود به یک تالار بزرگ رسیده که بسیار زیبا بوده و دارای استلاکمیت واستاکتیتهای زیادی میباشد.برای رسیدن به تالاربعدی میبایست از راهرو باریک عبور کرد.تالار دوم دارای استلاکتیتهای پرده ای وسوزنی بسیار زیبا میباشد.برای رسیدن به انتهای غار میبایست ازیک راهرو بسیار باریک عبور کرد جالبترین قسمت غار تندیس نیایش بود که بر اثر فعالیت استلاکتید واستلاکمیتها به وجود آمده بود.
منبع :-: http://fa.alalam.iruf
http://www.hamshahrionline.ir/
http://www.irancaves.com/fa/cavedetail.aspx?ID=481