روستای اسکولک در بخش بلوکات شهرستان
رودبار قرار دارد . این منطقه دارای جنگل ، رودخانه و طبیعت بکر است که بویژه در
بهار و تابستان جذابیتهای ویژه ای دارد و میتواند منظره چشم نوازی از طبیعت بکر و زیباییهای این سرزمین را فراروی هر بیننده ای قرار دهد و نظر بسیاری از گردشگران و توریستها را به خود جلب کند.
محوطه باستانی اسکولک (گسکرک) در یکی از درههای جانبی منتهی به دره رودخانه سفیدرود واقعشده است. محوطه اسکولک در محل تلاقی یک
جویبار فرعی و رودخانه، بر روی دامنهای با شیب نسبتاً تند و در ارتفاع حدود 180 متری از سطح دریا قرار دارد اما پس از زلزله روستا متروکه شد تا اینکه در سال 1392 بخش خصوص به هدف ساخت یک مرغداری، محل روستا و دامنه مجاور رودخانه را تسطیح کرد.
در جریان این عملیات محدودهای به مساحت 60/0 هکتار در محل روستای متروکه و محدوده دیگری به مساحت 75/0 هکتار در مجاور رودخانه تسطیح شد. طی بررسی که متعاقباً توسط کارشناسان اعزامی از اداره کل میراث فرهنگی
گیلان انجام شد، شمار زیادی قطعات سفال و استخوان در سطح محوطه مشاهده شد.
منطقه مورد بحث درگذشته تحت عنوان گسکرک معروف بوده است و در این منطقه تعداد
...مشاهده کامل متن پنج خانوار زندگی میکردند که بعد از زلزله سال 1369 به سمت اسکولک مهاجرت نمودند.
از دوطریق میتوان به این محوطه دسترسی پیدا کرد؛ راه اول از طریق قزوین و پشت رودبار از طریق شهر رستم آباد ، جاده قدیم به سمت اسکولک میبایست ادامه داد تا به گسکرک رسید.
راه دوم از طریق شهر رشت، پس از عبور از روستاهای سراوان ، امامزاده هاشم، دیزکوه به روستای اسکولک میرسد؛ از روستای اسکولک میبایست از طریق خیابان سردار جنگل 1500متر جاده شوسه را طی نمود و به سمت تفریحگاه چاه حرکت نمود تا به محوطه باستانی اسکولک امتداد پیدا کند.
این محوطه باستانی در اثر احداث جاده اسکولک به دو قسمت تقسیم شده است که در ضلع شرقی محوطه دره عمیق مشاهده میشود و در ضلع غربی رودخانه اسکولک قرار دارد که محل تلاقی رودخانه و دره عمیق در فاصله 30 متری سمت جنوب میباشد.پوشش سطح محوطه را میتوان به انواع و اقسام درختان محلی مانند انجیر، انار، گردو و ... درختان جنگلی مانند شمشاد و گیاهان خودرو اشاره نمود.
منبع:
http://www.bastanshenasi-gilan.com/
http://www.negahmedia.ir/