کاروانسرای افضل در ضلع غربی خیابان طالقانی که در دوره قاجاریه ساخته شده در گذشته مرکز توزیع غله بوده است. این کاروانسرا به سبک معماری سنتی بصورت دوره ساز بنا شده و شامل یک طبقه یا شبستان زیر زمین میباشد.
مساحت کل بنا ۱۰۰۰ متر مربع و بخش آجری نوساز در ضلع جنوبی ۳۵۰ متر است. کاروانسرای افضل یکی از سالمترین کاروانسراهای شوشتر بوده و تا حد زیادی از دخل و تصرفات مصون مانده است.
سرای افضل، متعلق به خاندان افضل بوده است. کاروانسرا تا دوره پهلوی دوم به کار خود ادامه میداد اما به مرور زمان نقش تجاری خود را با توسعه راهها، گسترش و پیشرفت حمل و نقل و رونق اهواز به عنوان مرکز استان از دست داد.
این مکان بعدها به عنوان انبار استفاده شد و در سالهای اخیر متروک مانده است. این مکان از جهت امکانات فضایی و موقعیت مکانی آن در بافت و نزدیکی آن به بازار شهر در شرایط مطلوبی بسر میبرد.
پلان معماری داخل کاروانسرا نیز شامل زیرزمین، همکف و نیم طبقه است. اتاقهای همکف بر روی سکویی به ارتفاع ۵۰ تا ۷۰ سانتیمتر قرار دارند. بر بالای پنجرههای زیر زمین از سنگ یک تکه تزئین شده استفاده میشود.
استفاده ایوان و تارمه در این بنا بسیار معمول میباشد و در معماری تمام کاوانسراها از این ستون استفاده شده است. کاروانسرای افضل به شماره ۷۹۴۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.