توضیحات

ویرایش
منطقه تاریخی وباستانی خداآفرین به دلیل موقعیت و محوریت ممتازو برتری که داشته از هزاران سال قبل مسکن و مامن مردمان دنیای کهن بوده است.
کاوش‌های باستان شناسان نشان دهنده این است که از چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح، اقوامی در این منطقه سکونت داشتند که به فنون و هنرهای مختلف نیز آراسته بودند.
با آغاز عملیات اجرایی سدهای خداآفرین و قیز قلعه سی در سال 1385 هجری شمسی، پژوهش‌های باستان شناسی در حوضه آبگیر این سدها به طور جدی رقم خورد.
پس از انجام لایه نگاری در تپه <کهنه پاسگاه> ، بررسی کل محدوده سدهای خدا آفرین همراه با مطالعات مردم شناسی منطقه صورت گرفت.
سفال‌های موسوم به سفال خاکستری که مختص عصر آهن بوده به وفور در کاوش‌ها و در گورها یافت شده است که تاییدی دیگر بر تاریخ این منطقه است و همچنین هشت گور که اجساد آن‌ها به شکل جنینی دفن شده‌اند از دیگر اشیایی است که در این موزه نگهداری می‌شود.
در این سال تعداد زیادی کورگان و یک قبرستان اشکانی منحصر به فرد کشف گردید واین پژوهش‌ها تا رسیدن به نتیجه مشخص برای حفظ آثار تاریخی این منطقه همچنان ادامه دارد.
در گورهای کشف شده، انواع زیور آلات فلزی، مفرغی و صدفی و سنگ‌های عقیق مختلف، همچنین گیره و قلاب با شکل‌های تزییناتی وجود داشتند که اهمیت مردمان ساکن در این مناطق به زیبایی و آراستن خود حتی پس از مرگ و ...مشاهده کامل متن اعتقاد به زندگی پس از مرگ را خاطر نشان می‌کند.
آنچه در مورد موزه باستان شناسی خداآفرین ارائه شده ماحصل حفاری‌های متعدد در این حوزه باستانی است که با هدف آشنایی مردم منطقه ، گردشگران و پژوهشگران در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
قبر یک حیوان که در آن جمجمه حیوان دیگری نیز به همراه قطعاتی سفال و سنگ عقیق یافت شده نیز در نوع خود بی نظیر بوده و در هیچ جای کشور چنین قبری یافت نشده است.
موزه باستان شناسی خدا آفرین که دربرگیرنده آثار کشوفه از منطقه خدا آفرین می‌باشند، در 11 شهریور سال 1391 هجری شمسی در محل سازمان ساختمان سابق شهرداری خمارلو و به همت منطقه آزاد ارس تاسیس گردید.
آثار به نمایش در آمده در این موزه مربوط به سه گروه سفال ، مفرغ و زیور آلات و مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد مسیح است.
سفالینه‌های به نمایش در آمده در این موزه بیشتر از نوع سفال خاکستری و ظروف سفالی نخودی رنگ در اشکال مختلف و شامل کاسه،تنگ ،دیگچه،کوزه و ... می‌باشد.
آثار فلزی موزه نیز در برگیرنده آثار هزارع دوم قبل از میلاد و شامل سر پیکان ، خنجر و سایر اشیاء فلزی است.
در گروه زیورآلات نیز انواع زیورآلات از جنس صدف ، خمیر شیشه و انواع مختلف سنگ‌های زینتی قرار دارند.
نمونه‌هایی از قلاب ماهی گیری نیز از دیگر اشیای منحصر به فرد نگهداری شده در این موزه است که با توجه به مجاورت منطقه با رود ارس، چگونگی تهیه غذای ساکنان این منطقه در چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح را نشان می‌دهد.
اشیای نگهداری شده در موزه خداآفرین برای موزه‌های کشور مهم بوده و نشان دهنده تاریخ حدود شش هزار ساله منطقه است و منبع مطالعاتی بسیار خوبی برای دانشجویان و محققان بوده که در معرض دید گردشگران،عموم و پژوهشگران قرار گرفته است.
منبع :http://www.forum.98ia.com/t1246159.html
www.nasrnews.ir
www.farsnews.com/newstext.php
http://www.honaronline.ir/Pages/News-6640.aspx
پل خدا آفرین

پل خدا آفرین

پل خدا آفرین یکی از آثار تاریخی استان آذربایجان شرقی است. این پل در شهرستان خداآفرین در نزدیکی سد خداآفرین و در چند کیلومتری روستای ساری‌جالو از توابع بخش منجوان قرار گرفته‌است. این پل از دو پل جداگانه تشکیل شده‌است که قسمت‌هایی از یکی از این پل‌ها شکسته ولی پل دیگر کاملاً سالم می‌با...

اطلاعات | نقشه
موزه باستان شناسی خدا آفرین

موزه باستان شن...

منطقه تاریخی وباستانی خداآفرین به دلیل موقعیت و محوریت ممتازو برتری که داشته از هزاران سال قبل مسکن و مامن مردمان دنیای کهن بوده است. کاوش‌های باستان شناسان نشان دهنده این است که از چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح، اقوامی در این منطقه سکونت داشتند که به فنون و هنرهای مختلف نیز آراسته ...

اطلاعات
عمارت تومانیانس ( وینق )

عمارت تومانیان...

در مسیر رسیدن به آینالو و در نزدیکی روستای وینق بر بالای کوه عمارتی زیبا بنا شده است که به عمارت تومانیانس شهرت دارد و ساختمان آن همانند عمارتگاه آینالو است و متعلق به تومانیاس ارمنی می‌باشد که زمانی محل استقرارنیروهای فرقه دموکرات بود. عمارت قاجاری تومانیانس ( وینق ) در روستای وینق ...

اطلاعات | نقشه
روستای گرمناب

روستای گرمناب

گرمناب نام روستایی در شهرستان خدا آفرین است ,ساکنین روستا در اوایل قرن بیستم ارمنی بودند که بعد‌ها به تبریز یا ارمنستان مهاجرت کردند. در زمان رضا شاه یکی از خوانین ایل محمد خانلو، به نام رضاقلی خان، مالکیت روستا را بدست آورد. در بین جنگ جهانی دوم روستا توسط شیعیان دوباره آباد شد. بر ا...

اطلاعات | نقشه
منطقه حفاظت شده دیزمار

منطقه حفاظت شد...

دیزمار نام منطقه کوهستانی و جنگلی است که در حوزه استحفاظی شهرستانهای خدافرین، ورزقان و جلفا در شمال استان آذربایجان شرقی قرار داردکه بخشی از آن با وسعت 68645 هکتار در سال 1390به عنوان منطقه حفاظت شده معرفی شده است. متصل شدن به مناطق حفاظت شده کیامکی در غرب، ارسباران در شرق منطقه و هم...

اطلاعات | نقشه
روستای اسکانلو

روستای اسکانلو

روستای اسکانلو در 8 کیلومتری شهر خداآفرین قرار دارد. ارتـفاع این روسـتای از سطح دریا 280 مـتر است و آب و هوای آن در تابـستان مـعتدل و در زمستان سرد است. گندمزارهای طلایی گون در میان مزارع پنبه‌های سفید بازی ابر و خورشید تابان را بر روی زمین بازی می‌کنند و تصویر آسمان را در روستای اسکانل...

اطلاعات | نقشه
قارچ دنبلان

قارچ دنبلان

قارچ دُنبَلان نوعی قارچ خوراکی گرانقیمت و کمیاب است. این قارچ در گونه‌های مختلف به رنگهای قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه یافت می‌شود ولی لذیذترین نوع آن دارای پوستهٔ سیاه‌رنگ است. دو نوع سیاه و سفید این قارچ گران‌قیمت‌ترین قارچ‌های دنبلان زیرزمینی هستند. بیش‌ترین میزان مصرف قار...

اطلاعات
پنیر سنتی روستای اسکانلو

پنیر سنتی روست...

سالانه بیش از هزار تن پنیر سنتی موسوم به پنیر تبریز در مناطق مختلف آذربایجان شرقی تولید و به بازارهای مصرف داخلی عرضه می‌شود. پنیر تبریز دارای پروتئین‌های خوب و مقوی است و در سالهای اخیر در فرایند تبدیل شیر گوسفندی به پنیر از باکتریهایی استفاده می‌شود که پروبیوتیک هستند و این مواد موجب...

اطلاعات
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب