منطقه جنگلی آینالو در حقیقت منطقه نگهداری مارالها و آهوهای وحشی است.
آینالو منطقه کوهستانی و جنگلی سرسبزی میباشد که دارای طبیعت زیبایی است و نیازمند توجه و نگهداری گردشگران میباشد .
دور تا دور دهها هکتار از جنگلهای واقع در این منطقه توسط سازمان حفاظت از محیط زیست تور سیمی کشیده شده است تا این منطقه تبدیل به محلی برای نگهداری احیای نسل مارال گردد.
با گذشت سالها از آغاز طرح احیای نسل مارال در جنگلهای حفاظت شده آینالو هم اینک این گونه جانوری به لحاظ تعداد و از نظر احیای ژنتیکی شرایط قابل قبولی دارد که در ابتدا ۵/۳ هکتار از اراضی روستای آینالو حصار کشی شد تا به عنوان محل قرنطینهٔ انتقال مارال مورد استفاده قرار گیرد.
اما اکنون به دلیل افزایش جمعیت گله، محدودهای با وسعت ۱۸۰ هکتار پذیرای بیش از ۲۶ رأس مارال است که آرزوی زندگی دوباره مارالها را در جنگلهای ارسباران محقق کرده است.
مارال بزرگترین گوزن ایران و از زیباترین گونههای جانوری کشور است. که البته مانند بسیاری از جانوران ایران در اغلب نقاط کشور یا از میان رفته است یا در خطر انقراض قرار دارد.
آخرین مارالهای آذربایجان تا 60 سال پیش در میان جنگلهای انبوه ارسباران زندگی میکردند؛ اما پس از آن این زیبای ایرانی را کسی در ارسباران ندید.
20 سال پیش اما تلاشی ارزشمند آغاز شد تا بار دیگر نسل این حیوان زیبا در آذربایجان احیاء شود و جنگلهای ارسباران میزبان و حافظ امن مارال باشند.
محلی که برای احیای نسل مارال انتخاب شد مناطق زیبای اطراف روستای آینالو در منطقهی حفاظت شدی آینالو بود.
با گذشت این سالها از آغاز طرح احیای نسل مارال در جنگلهای حفاظت شدهی آینالو هم اکنون این گونهی جانوری هم به لحاظ تعداد و هم از نظر احیای ژنتیکی شرایط قابل قبولی یافته است.
در ابتدا 5/3 هکتار از اراضی روستای آینالو حصار کشی شد تا به عنوان محل قرنطینهی انتقال مارال مورد استفاده قرار گیرد.
اما اکنون به دلیل افزایش جمعیت گله، محدودهای با وسعت 180 هکتار پذیرای بیش از 26 رأس مارال است که آرزوی زندگی دوبارهی مارالها را در جنگلهای ارسباران محقق کرده است.
در حال حاضر 17 گونهی حیوانی در منطقه در خطر انقراض هستند که سیاه خروس، اردک سر سفید، میش مرغ قره قشلاق و پلنگ از مهمترین آنها هستند و تلاش برای حفظ نسل این جانوران ارزشمند و کمیاب ادامه دارد.
جنگلهای منطقه علاوه بر تنوع عظیم گیاهی، عمدهترین گونههای پستانداران و پرندگان حمایت شده یا کمیاب را نیز در چتر حمایت خود دارد.
منبع :
http://www.nasrnews.ir/
http://www.farsnews.com/
http://fa.wikipedia.org/
http://77.104.65.1/papertext.aspx?