غار نمکی گرمسار ازجاذبههای فرهنگی و طبیعی این شهرستان میباشد .
این غار نمکی که به غار نفت دره در کوه اژدهای گرمسار معروف است، بر اثر سیلابها و شسته شدن صخرههای نمکی به وجود آمده است.
این غار بنا به اظهار نظر برخی کارشناسان زمین شناسی در دوره دوم زمین شناسی بوجود آمده است که انواع و اقسام استلاتیکها و استلاک میتها یا ناودیسها در آن وجود دارد.
غارنمکی گرمسار به عنوان قطب توریست پذیر این شهرستان میتواند هم از لحاظ اقتصادی و هم فرهنگی موجبات بهره بری استان را فراهم آورد.
هوای این غار به لحاظ اینکه از درون لایههای نمکی عبور میکند بسیار پاکیزه و سالم است و در اوج گرمای تابستان برودت دمایی دارد.
در قسمت هایی از این غار به بخشی بر میخوریم که بایستی حدود 100 متر آنرا بصورت نشسته طی کنیم که این مورد از موارد جاذب این غار است.
حدود ده سال است که از معادن این شهرستان نمک استخراج میشود . یکی از این معادن به شکل کوه است ونحوۀ استخراج نمک از آن باعث شکل گیری غاری دستکن شده که تا کنون 1300 متر پیشروی داشته است و گردشگران میتوانند با هماهنگیهای از پیش انجام شده توسط آژانسهای مسافرتی با پلیس راهنمایی و رانندگی از آن بازدید کنند چرا که اتوبوسهای مسافرتی اجازۀ عبور در مسیر این معدن را ندارند.
در ورودی غار، دیوارهها تیره و طوسی رنگ و هر چه به عمق آن نزدیکتر شویم رو شنتر و براقتر دیده میشوند، درواقع زمان را پشت سر میگذاریم .
نزدیک شدن به سطوح روشنتر گویای این مطلب است که زمان حفر آن نقطه از غار به حال نزدیکتر است.
هشتاد و پنج در صد از نمک استخراج شده از این معدن مصرف خوراکی دارد وبه نقاط مختلف ارسال میشود.
البته نباید خاصیت دارویی و درمانی این نمکها را فراموش کرد زیرا شیوههای درمان با نمک در حقیقت کشف تازه ای نیست.
یونانیان باستان در یافته بودند که معادن نمک و غارهای نمکی تاثیر مثبت و شگرفی بر روی بیماریهای تنفسی و همچنین بهبود بیماریهای روانی دارند به نحوی که دریافته بودند افرادی که در معادن نمک کار میکنند هیچگاه به بیماریهای تنفسی دچار نمیشوند.
با توجه به اینکه چنین منبع سرشار از سلامتی در 80 کیلومتری پایتخت وجود دارد و میتوان از آن نهایت استفاده را نمود بسیاری از ایرانیهای ما برای نمک درمانی به کشورهای دیگر سفر میکنند.
کشورهایی نظیر مجارستان ، فنلاند، اتریش ، اسلواکی، آلمان ، انگلیس و آمریکا توانسته اند با سرمایه گزاری و استفاده از این نوع معادن علاوه برجذب توریست درآمدهای زیادی را نصیب کشور خود نمایند.
مسیر دسترسی
با عبور از پل هوایی گرمسار به طرف تهران و طی مسافت حدود 3 کیلومتر از جاده اصلی گرمسار میتوان غار نمکی از جاذبههای طبیعی گردشگری گرمسار را دید.
منبع :
http://www.dana.ir/
http://neshate-koohestan.blogfa.com/
http://www.mehrnews.com/