مراسم آئینی جشن نشا ، نوای دلنشین طبل و سرنا سرآغاز نخستین جشن در مازندران آغاز میشود و کاروان شادی در محوطه بزرگ مراسم همراه با دختران و زنان ملبس به لباس محلی و مجمعه شیرینی به سر و هدایا به سمت قطعه شالیزاری نمادین میروند تا آغاز نشا برنج را به شالیکاران تبریک گفته و آرزوی سالی سرشار از خیر و برکت و شادی را برایشان آرزو کنند .اجرای نشاسری، نشاسما، نشا پلا، عروسی نمادین سنتی با لباس محلی، سرنانوازی، کشتی محلی، بازیهای محلی، بندبازی (ریسمان باز)، موسیقی محلی، خواندن اشعار محلی، تهیه و توزیع آش دوغ بین حاضران، لال بازی توسط هنرمندان بومی دیار مازندران کشتی بر شادی و نشاط فضای برگزاری جشن نشا میافزاید.
این جشن به بهانه شکرگزاری از خداوند و شادمانی پس از کاشت و خستگی ناشی از کار طاقت فرسای نشا در فصل گرما در منطقه سرسبز مازندران برگزار میشود.
این آیینها فرصت مغتنمی است تا ضمن ایجاد نشاط، فضای آشنایی نسل امروزی با آیینهای سنتی فراهم شود و تقویت هویت فرهنگی در مسیر هویت دینی صورت پذیرد.
آنچه از برگزاری این نوع جشنها حاصل میشود گرایش مردم به اصالت و فرهنگ بومی و اعتقادی است و اغلب کسانی که در این گونه مراسم حضور مییابند، خاطرات دوری از آیینهای سنتی مازندران را در حافظه تاریخی خود دارند و این عامل آنان را به سوی این مراسم سوق میدهد.
منبع :
http://mazandaran.irib.ir/
http://www.mehrnews.com/