توضیحات

ویرایش
برم سیاه، روستایی از توابع بخش ماهور میلانی شهرستان ممسنی در استان فارس ایران می‌باشد.
کلمه برم سیاه: مشتق از برم عمیق یعنی گودال بسیار بزرگی که آب بسیار فراوان در آن جمع بوده و چون عمقش زیاد بوده این حوضچه آبی، سیاه به نظر می‌رسیده، به همین خاطر حدود صد و شصت الی صد و هفتاد سال پیش این منطقه بنام برم سیاه به ثبت رسیده است.
از نام قبلی این روستا اطلاعاتی در دسترس نیست، گویا این منطقه را سراب سیاه یا سراب بیشه گفته اند اما در اسناد معتبر دیده نشده است.
ساکنان قبلی این روستا تقریبا از زمان یک قرن و نیم پیش، پس از درگیری در مناطق مختلف استان فارس به این منطقه کوچ نموده و ساکن شده اند، اولین اولادی که پس از درهم شکستن ابن پهوندی که در منطقه جونکان اتراق داشته اند و وارد این خطه شده بیگدلی‌ها بودند که بنام بگدلی ترکی مشهورند که بنیه اصلی این اولاد همین اولاد خسروی می‌باشد که چند نفر از بزرگان و سران آن عبارت اند از : ملا علی بابا که از طرف محمد علی خان کشکولی مأمور احداث دژهای محکم و مستحکم در این روستا می‌شود که بقایای این قلعه‌‌ها تا چند سال قبل موجود بود ولی اکنون از بین رفته و تخریب ...مشاهده کامل متن شده است و از دیگر بزرگان می‌توان: عبدالله بیگ، خشایار بیگ و خدایار بیگ خسروی را نام برد.
اولاد‌های دیگری که به تدریج در این روستا ساکن شدند عبارت اند از: اولاد گله زن که از عشایر منطقه فیروز آباد فارس بوده که تقریبا یکصد سال پیش در این منطقه سکونت گزیدند، اولاد غجه بگدلی دمر چماقلو که از عشایر فیروزآباد فارس بوده و در این منطقه ساکن شده اند، اولاد شولی یا شوری که از منطقه شول دلخان پشت کوه سپیدان به این روستا مهاجرت کردند، اولاد احمد محمود که تقریبأ 80 سال پیش از منطقه کوه سرخ یا همان منطقه ماهور میلاتی در این روستا ساکن شدند و از دیگر اولاد‌ها که این روستا را برای سکونت انتخاب کردند می‌توان اولاد کهواره یا کیهو و صالحونی را نام برد.
اولاد‌های دیگر ساکن در این روستا بختیاری‌‌ها و مختاری‌‌ها هستند که تقریبا از زمان یکصد سال پیش به این روستا مهاجرت کرده اند.
از اولاد‌‌های دیگر ساکن در این روستا می‌توان قره قان و احمد خان را ذکر کرد که بنا به اظهار سال خوردگان که نقل کرده اند، اولاد پیشین احمد خان هم از لحاظ سواد و هم از لحاظ دلیری و اسب سواری سرآمد همه‌ی اولاد‌های دیگر بوده اند که از جمله یکی از بزرگان این اولاد را می‌توان ملا ظهراب را نام برد .
این روستا تقریبا در منطقه گرم و خشک و تا حدی نیمه معتدل قرار دارد. پوشش گیاهی این روستا اکثرا بن، بادام، بلوط و گیاهان متعددی وجود دارد که مجال ذکر آنها نیست.
جمعیت این روستا تقریبا بالغ بر یک هزار نفر است که طبق آمار خانه بهداشت برمسیاه 524 نفر مرد و 476 نفر زن هستند. اکثر مردم این روستا با سواد بوده و تعداد زیادی از جوانان روستا دارای تحصیلات عالی هستند و دارای مشاغلی مانند معلمی و پزشکی افسری و غیره اند.
شغل اصلی مردم روستا کشاورزی و تا حدودی دامداری است که متاسفانه در سالهای اخیر به علت خشک سالی با مشکلاتی مواجه شده است.
نام برم سیاه از قدیم الایام به این روستا تعلق داشته یعنی در حقیقت به این نام نامگذاری شده است. این آبگیر چند سالیست که رو به خشکی رفته است اما در فصل زمستان متناسب با باران نیز چشمه هایی از آن جاری می‌شود.
برم سیاه مناطقی همچون، مشیل ( مکانی سرسبز )، شبانخوسی، آب ناری، کومه جا و تلخ آب را به خود اختصاص داده که از جمله مناطق مهم برای کشاورزی و دامپروری مردم این روستا به حساب می‌آید .
روستای برم سیاه در ۱۲ کیلومتری خومه زار و ۲۵ کیلومتری نورآباد ممسنی در منطقه‌ی ماهور میلاتی واقع شده است که این منطقه در شهرستان نورآباد ممسنی واقع در استان فارس است.
روستای برم سیاه بالغ بر ۲۵۰ خانوار هست و جمعیتی بالغ بر ۱۸۰۰ نفر به تناسب زن و مرد برابر است.
همه ساکنین برم سیاه قشقایی هستند که در حقیقت براساس تحقیقات انجام شده، قشقایی‌ها مردمی هستند که از آذربایجان و تبریز (باز مانده قفقاز سابق) کوچ کرده و به استان فارس آمده اند.
قشقایی در معنی یکی اسب پیشانی سفید و معنی دیگر آن کوچ کننده یعنی کسانی که کوچ می‌کنند. درآمد اقتصادی اکثر مردم روستای برم سیاه از طریق کشاورزی و آن هم بصورت دیم، (تنها با آب باران آبیاری می‌شوند) و دامداری حرفه‌ی بیشتر این روستا نشینان به حساب می‌آید، وصول می‌شود و متکی به دام و کشاورزی هستند.
روستای برم سیاه با ایثار دو شهید گرانقدر چون شهید محمد خسروی وشهید فرج الله خسروی در جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس کار نامه ایی درخشان را از خود بجای گذاشته است و علاوه بر این، جانبازان و ایثار گران زیادی هم ایفای نقش کرده اند که جای بسی تقدیر است .

منابع :
http://www.forum.98ia.com/
http://www.iranvillage.ir/
http://noorabad.com/
http://www.barmsiyah.blogfa.com/
http://www.flashkhor.com/
تفرجگاه بوان

تفرجگاه بوان

تفرجگاه بوان (تنگ بوان )یا بهشت گمشده در حدود ۲۰ کیلومتری از شهر نورآبادممسنی در شمال غربی استان فارس قرار دارد. این تفرجگاه در جاده اصلی میان استانهای فارس، بوشهر، خوزستان و کهکیلویه و بویر احمد واقع شده است. تنگ بوان دره‌ای پوشیده از درختان است که میان 2 رشته کوه محصور شده وپر از در...

اطلاعات | نقشه
دخمه سنگی دو دختر (داو دور)

دخمه سنگی دو د...

در انتهای شمال غربی ناحیه ممسنی (45 کیلومتری نور آباد)دخمه سنگی بسیار قدیمی در کوه در ارتفاع ۳۰۰ متری وجود دارد که به داو دختر (در گویش مردم آن بوم، داو و دختر یا دی و دوور، همانا، به چم مادر و دختر بُوَد) معروف است. نام محلی این دخمه ” دی ودوور” به معنی مادر و دختراست. برای رسیدن ب...

اطلاعات
منطقه تاریخی فهلیان

منطقه تاریخی ف...

فهلیان منطقه ای بسیار مهم به لحاظ تاریخی و باستانی که یکی از دهستانهای پنجگانه بخش ممسنی می‌باشد و تقریباً در باختر بخش واقع شده و از رود فهلیان و چشمه سارها مشروب می‌شود. قصبه فهلیان دارای حدوداً ۷۵۰ تن سکنه است . گویش مردم این سامان لری است .گویش لری این مردم شاخه ای از فهلویات است ...

اطلاعات | نقشه
رودخانه فهلیان

رودخانه فهلیان

رودخانه فهلیان که یکی از مهم‌ترین و منحصر به فردترین رودخانه‌های شهرستان ممسنی است، از پیوند رودخانه شش پیر و رودشیر به وجود آمده است که پس از عبور از کنار کوه قلعه سفید، وارد منطقه فهلیان می‌شود . مسیر این رودخانه،یکى از جالب‌ترین جلوه‌‌هاى طبیعى استان فارس را که تجربه دیدار آن فراموش...

اطلاعات | نقشه
قلعه سفید

قلعه سفید

دژ سفید از قلعه‌های مشهور شهرستان ممسنی در استان فارس می‌باشد و متعلق به دوران قبل از اسلام است. دور تا دور این قلعه برج‌ها و دروازه‌هایی قرار دارد که پیش‌تر برای دفاع از قلعه مورد استفاده قرار می‌گرفتند. دژ سفید بر بالای کوهی واقع شده که دور دامنهٔ آن حدود چهار فرسخ و ارتفاع آن حدود ...

اطلاعات | نقشه
آبشار تنگسا

آبشار تنگسا

آبشار تنگسا در غرب استان فارس در نزدیکی شهرستان نورآباد واقع شده است. ارتفاع تقریبی آبشار پانزده متر بوده و از چندین لایه تشکیل شده است. تنگسا یا تنگ سا نام مزرعه ای در نزدیکی نورآباد می‌باشد. تنگ سا به معنی تنگه کوهی صعب العبور است. شهرستان ممسنی دارای مناطق گردشگری و تاریخی فراوانی...

اطلاعات | نقشه
نقش برجسته سراب بهرام

نقش برجسته سرا...

نقش برجسته‏ سراب بهرام در نزدیکی شهر نورآباد ممسنی در شمال غربی استان‏ فارس و در روستایی به همین نام ، پایین کوهی در محوطه‏ ای با صفا به نام سراب بهرام، نقش بسته است . این سنگ نگاره 85/3 متر درازا و 90/2 متر بلندی دارد، بهرام دوم در وسط نشسته است و در هر سمت او دو نفر از بزرگان ساسانی ...

اطلاعات | نقشه
آتشکده میل اژدها

آتشکده میل اژد...

آتشکده میل اژدها که به آن دیمه میل یا میل آزاد نیز گفته می‌شود مربوط به دوره اشکانیان می‌باشد و در شهرستان ممسنی، نورآباد واقع شده است. این اثر در تاریخ بیستم خرداد سال هزار و سیصد و بیست و یک با شمارهٔ ثبت سیصد و پنجاه و شش به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این بنا در...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری
اطلاعات بیشتر...
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب