آستان
امامزاده محمد بن اصغر (ع) در دامنه کوه هوگند و در یک کیلومتری روستای هوگند قرار دارد.
این امامزاده از احفاد امام حسن مجتبی (علیه السلام) بوده و با ده واسطه به آن بزرگوار منسوب میشود.
بر فراز کوه امامزاده
قلعه دختر مشاهده میشود که همراه با چشم انداز بسیار زیبایی از طبیعت محیطی دلنشین را برای زائرین فراهم آورده است. روستای تاریخی رقه در 2 کیلومتری این مزار قرار دارد ، قلعه تاریخی روستای هوگند از محل مزار قابل رؤیت میباشد.
بنابراین تلفیق دو بعد زیارتی و سیاحتی این مکان و با توجه به طبیعت سر سبز و آب و هوای معتدل و آثار تاریخی، همه ساله هزاران زائر از شهرستان
بشرویه و دیگر شهرستانهای استان و شهرستانهای
کاشمر،
بردسکن و
طبس را به سوی خود جلب میکند.
بانی و زمان ساخت اولیه این بنا به درستی مشخص نیست. آنچه نقل قول و سینه به سینه منتقل شده در حدود 150 سال قبل در این محل خانه ای گلی و خشتی وجود داشته است و بعدها طی سه مرحله بازسازی شده است.
مرحله اول سالهای 78 ـ 76، مرحله دوم سالهای 84 ـ 82 و مرحله سوم سال 1388 مرمت و بازساری
...مشاهده کامل متن شده است.
در حال حاضر فضای داخلی حرم تا ارتفاع 1/20 متر از سنگ مرمر و مابقی تا سقف گچکاری میباشد که در قسمت نمای داخلی گنبد به طرز زیبایی نقاشی شده است. فضای بیرونی با آجر سفال 3 سانتی نماکاری گردیده و گنبد سیمانکاری و آبی رنگ میباشد.
ضریح اولیه چوبی و بعداً آلومینیومی و اخیراً مطلا میباشد.
این مکان در نزد مردم شهرستان بشرویه دارای مقبولیت زیادی بوده و مردم در تمام ایام سال مخصوصاً در بهار و تابستان به ویژه در شبها به جوار امامزاده مشرف و ضمن زیارت و نماز جماعت و قرائت ادعیه روح خود را تلطیف و از فضای سبز آن نیز در جمعهای خانوادگی کمال استفاده را میبرند.
در شبهای جمعه به دلیل نزدیکی با شهر بشرویه جمعیت زیادی در این محل حضور مییابند.
علاوه بر مردم شهرستان بشرویه زائرانی از شهرستانهای فردوس، کاشمر، طبس و بردسکن در ایام تابستان و بهار به ویژه ایام فروردین، سیزده نوروز، شهریور، ایام محرم همچون تاسوعا و عاشورا، نیمه شعبان و 28 صفر به این مزار میآیند.
اهالی رقه و مردوستان در یک شب از محرم در این محل عزاداری میکنند.
از مراسم خاص آن است که هر ساله قافله چند هزار نفری از مردم بشرویه و بخشها و روستاهای اطراف در شهریور ماه در جوار امامزاده و با نصب چادر اتراق نموده و با برگزاری مراسمات تعزیه خوانی و ادعیه و زیارات، شور و حال دیگری را پدید میآورند.
منبع:
http://ahmali.blogfa.com/
http://my-city-boshrooyeh.blogfa.com/
http://khorasanj.awqaf.ir/
http://www.emamzadegan.ir/