بقعه و مزار امام زاده عبدالله بین راه یاسوج در روستایی به نام نقاره خانه واقع شده است که اطراف آن را مزارهایی با قدمت بسیار زیاد فرا گرفته اند.
نقوش بسیاری بر روی سنگ قبرها حجاری شده که اینک نیز مشهود است ، نقوشی همچون سواران شمشیر به دست در حال رزم با شیر و گاو و نشانهها و علامت نمادین دیگر همچون ستارههای چند پر، خورشید و اسلحههای سرد وگرم، خطوط آنها نیز اکثرأ فارسی و عربی است.
علائم و نشانههای سنگ قبرهای پیرامون این امام زاده نشانگر جنس مدفون و مقام شجاعت مردان در نبردها میباشد .
بنای امامزاده عبدالله (ع) تا اوائل حکومت پهلوی اول به روش معماری چینهای بوده و تا پیروزی انقلاب اسلامی تنها صورت قبری از آن مشهود بوده است که بر ستونک آن پارچه سبزی نصب شده بود.
مشهور است که شاهزاده عبدالله(ع) فرزند امامزاده شاهزاده فرجالله(ع) است که بقعه آن در دامنه جنوب شرقی
آبشار یاسوج واقع شده است و به اعتقاد محلیان مزار بیبی حلیمه خاتون(س) مادر امامزاده عبدالله(ع) در فاصله دو متری کنار آن بقعه در محل صحن مدفون است.
روستای نقاره خانه از قدیمیترین روستاهای شهرستان
بویراحمد میباشد.این روستا از لحاظ آب وهوایی دارای آب هوای سرد وکوهستانی است.
در کنار این روستا رودخانه کبگیان واقع است که کشاورزان برای
...مشاهده کامل متن شالیکاری از آن استفاده میکنند. این روستا در قدیم به نام صالحان شناخته میشد اما پس از گذشت سالها به علت وجود نقاره خانه ای که در زمان قدیم در قلعه قدیمی این روستا وجود داشت به این نام مشهور شد.
نقارهها را برای زمانهایی به کار میبردند که لوازم اطلاع رسانی نبوده و برای همین در مواقع جنگ و مواقع خاصی که نیاز به وجود و رسیدن ایلات همجوار بوده به صدا درآوردن این نقارهها باعث میشد مردم روستاهای همجوار فورا امادگی لازم را پیدا کرده و به این محل برسند.
در ضلع دیگر این روستا کوههای نسبتا کم ارتفاعی است که به علت ارتفاع کم به آنها (گر) میگویند و به نام گر مرغی مشهور است.شغل اکثر مردم روستا در قدیم دامپروری بوده ، کشاورزی وگاهی صنایع دستی نیز از دیگر کارهای روستائیان است.
منبع:
http://nekarakaneh.blogfa.com/
http://boghanews.ir/
http://www.negahmedia.ir/