لیما روستایی کوچک با جاذبههای گردشگری بیشمار در قلب اشکور زیبا
روستای لیما در استان
گیلان و در ۶۳ کیلومتری جنوب شهرستان
رودسر، بخش رحیم آباد، منطقه زیبای اشکور در میان جنگلهای معتدل خزری و کوههای سر به فلک کشیده
البرز و مردمانی متمدن واقع شده است.
روستای لیما بخاطر جاذبههای زیبا و طبیعت دیدنیش به عروس اشکورات معروف میباشد.این روستا در دامنه کوههای
البرز قرار داره واز زیباترین روستاهای
ایران، با قدمت تاریخی بسیار زیاد میباشد.
زبان مردم روستا گیلکی و شغلشان کشاورزی و دام پروری است .
این روستا از اطراف به روستاهای لیما چال، لیماگوابر، کاسکوه،
سرخه تله و تکلش محدوده و راه ارتباطی لیما جاده شوسه ست.
جاذبههای توریستی و مذهبی و باستانی در لیما:
1.قله حسن خان
این قله در کنار لیما بروی تپهی مشرف به تمام اشکور و جنگلهای سرسبز پس دره و رود خانه پر آب که در میان جنگل جاری است و دید گاه زیبایی به اطراف و سرخ تله دارد .
این قله که تا به امروز هیچ باستان شناسی به خود ندیده و فقط دست خوش تغییرات زیاد
...مشاهده کامل متن شده که حفاریهای غیر مجاز از آن امروزه خرابهی بجا گذاشته .چیزی که ذهنم را مشغول کرده و آرزویش را دارم میخواهم بدانم این قله با این همه اسرار و اعجا یب متعلق به چه قرنی میباشد .
خانههای این قله در دل زمین کنده شده است و از خشت و ساروج و بعضی نیز از سنک وساروج ساخته شده است.شکفتی این قله که نشان از عظمت و قدرت حاکم قله دارد.آوردن آب آشامیدنی و شیر گوسفندان از فاصله چند گیلو متری که توسط دو تا لولهی سفالی در کنار هم
داخل یک لوله سفالی بزرگتر قرار دارند .
۲.دوچشم رستم
این شگفتی در کنار قله و در ارتفاع چند ده متری در دل صخرهی کنده شده است واز راه دور شبیه کله انسان با دماغی بزرگ و چشمانی درشت نمایان است.
۳.کله شیر سنکی
این اثر که شبیه شیر نشسته است و کله آن نمایان است از اعجایب روزگار است لازم به ذکر است که این اثر باستانی نیز از دست حفاریهای غیر مجاز در امان نمانده است.
۴.خانه کلثوم
این اثر تاریخی که شنیدن داستان آن از زبان قدیمیها واقعا شنیدنی است.در مسیر راه لیما به آب مدنی قرار دارد با سنک و ساروج ساخته شده است.
متاسفانه باید بگویم که این بنای تاریخی نیز از دست حفاریهای غیر مجاز در امان نمانده است.و فقط امروزه خرابهی از آن بجا مانده است.
۵.غار سلکی دره
ن غار در جنوب لیما قرار دارد که تا به امروز هیچ کس آن را کشف نکرده است .و همچنان با اسرارش مانده است و منتظر کاشفان است.
۶.طبیعت روستای باستانی لیما
سرخ تله که نماد وسمبل لیما است بعد از آن رود خانهی پس دره که آب خروشان آن با آبشارهایی که در خود دارد در میان جنگلهای سرسبز پس دره منظره زیبایی خلق نموده است که زبان قادر به گفتن و قلم قادر به نوشتن نیست.
۷.اما کن متبرکه و مقدس لیما
امام زاده سید یحیی (ع) لیما مردم لیما از عاشقان این امامزاده میباشند و اعتقاد وصف نشدنی به امامزاده دارند.و هر روزه زایران زیادی به اینجا میآیند.
مسجد امام حسن مجتبی (ع) لیما عبادتگاه مردم مومئن روستای لیما میبا شد و بسیاربرزگ میباشد.
چشمههای لیما
چشمههای لیما که آب گوارا و زلالی دارند زبان زده خا ص و عام هستند .البته نا گفته نماند که لیما همچنین داری آب معدنی نیز میباشد که هر سا له تعداد زیادی مردم از سراسر کشورمان عزیزمان ایران به اینجا میآیند و از از آب معدنی گوارای آن نوش جان میکنند و مداوا میشوند.
گرمکسر چشمه. بیله کسر . چشمه بزرگ وسط محله. جرزیمه چشمه. نسه چشمه. بز مالکه چشمه. سرخ موشین کشکی چشمه. خرته چشمه. نسا چاک چشمه. سلکی دره چشمه. آب سر چشمه.
مشهدیرضا چشمه. راش خانی چشمه. کسکو چشمان(دارای چهار تا چشمه میباشند ). لبزا دره چشمه. هلو چال چشمه.
پرندگان و حیوانات اهلی و وحشی در لیما
لیما یکی از بزرگترین و وسیعترین روستا در اشکورات وحتی ایران است که دارای مراتع زیاد و زیستگاه جانوران اهلی و وحشی منطقه میباشد.داخل ( ) نام محلی انها ذکر شده است.
از جمله این حیوانات و پرندگان میتوان:
بز کوهی . کوزن(کنجگاو). قوچ (کل). میش. پلنگ. خرس . خر گوش . گرگ . اهو . روباه . شغال(لاس) . صمور(روسک) .
پرندگان:
کبک(زرج). چنگر. ترنگ(کبر). کبوتر وحشی . مرغ کوهی. بلدرچین(وشم). عقاب. باز. شاهین(واشک). سار(سی ته).جغد(کوربی). کلاغ. زاغ(کشکرت). سینه سرخ. دارکوب.
بلبل. قرغاقول. سیاه سرت. دم بلاسکن. چرما کلاچ. کلکفیس. گژگال. جین جیر. کندوج. سیاه ملجه.خمسه. زرد ملجه. کوه ملجه. زیزه. جیرجیرک. راوشکن . سیا داله. دال.
غراب.
گیاهان دارویی در لیما
لیما بخاطر آب وهوای معتدل وکوهستان بودن بخش شرقی لیما گیاهان ومیوهای زیادی در این منطقه وجود دارد که بعضی از آنها خاصیت دارویی داشته و از قدیم والایام به عنوان جوشنده و…برای طبابت استفاده میشد.
لازم بذکر است که به اسم محلی نوشته شده است. که عبارتند از :
گل گاوزبان و گل ختمی و زردگل و خنش و عروسک پس فردا وگل بنفشه(موشین) و اشکنه و گل روز وحشی(سگ گل) و گل محمدی و گل به(تیج) و گزنه و شقایق وحشی و گل پر و کرویه و موش گوش و پر سیاه وشان و گاو زیره و زیره و سیاه تال (برای دندان درد) و کیارم و پلم و گندم واش
منبع:http://limabastan.blogfa.com