برای رسیدن به این روستا، باید از کنار چندین اثر باستانی چند هزار ساله بگذری، از رودی به درازای تاریخ
ایران عبور کنی و سرانجام باغهای سرسبز
انار را پشت سر بگذاری، تا به روستای رنگ رنگ پلکانی برسی و ساعتی را مبهوت تماشا بمانی و خوب که در سکوت ماندی و سر و صدای بازی کودکان را از دور به تماشا نشستی و سادگی و سرزندگی روستا را خیره ماندی تازه یادت میافتد که فکر کنی مگر میشود این طبیعت و این معماری در این نقطه از
ایران؟
اگر هنوز آنقدر که باید وسوسه نشدهاید اجازه بدهید خیلی فهرستوار از دیدنیهای تاریخی و طبیعی منطقه یاد کنیم.
از عمق تاریخ تا قلب طبیعت
گوردخمهها، بردگوریها، شیرسنگیها، پل ساسانی پاپیلا، و ۱۴ نقش برجسته با قدمت هزاران سال همراه با طبیعتی که به اندازهای باورنکردنی سبز است و پر آب، پر از دهها چشمه و صدالبته رود خروشان
کارون که کمی آن سوتر به خلیج همیشه
فارس میپیوندد و دریاچه سد
کارون اگر اهل کمی دورتر رفتن هم باشید، آثار
دوره عیلامی در
کول فرح، نقش برجسته عیلامی و ساسانی خُنگ اژدر، اشکفت سلمان،
...مشاهده کامل متن پارک جنگلی بلوط و … در فاصله بسیار کمی از شما هستند.
اما اگر اهل طبیعتگردی باشید، دشتها، کوهها و حیات وحش (از جمله خرس و پلنگ ایرانی) خود دشت سوسن دست کم سه روز از شما زمان خواهد گرفت.
برای رسیدن به سوسن و ثریا، دو سه راه دارید. نخست آنکه از شهر ایذه در خوزستان جاده شمالی را پی بگیرید و به سمت پیان بروید و در دو راهی مسیر سمت راست که به سمت سوسن میرود را انتخاب کنید.
مسیری بیاندازه سرسبز که از ایذه تا مقصد ۴۰ کیلومتر است را میگذرانید و وقتی از دالانی در قلب کوه گذشتید دیگر دقایقی بیشتر با سوسن فاصله ندارید. سوسن دشتی باستانی و سبز است که از همه سو با کوههای بلندی احاطه شده است و کارون دورتادور آن میپیچد و فضایی رویایی را آفریده به شکلی که در تابستان خنکترین و در زمستان هوایی معتدل را فراهم کرده است.
قایق سواری روی کارون
راه دوم آن است که به جای آنکه جاده سوسن را انتخاب کنید به سمت امامزاده سلطان ابراهیم و سد کارون ۳ بروید. در امامزاده میتوانید ماشین خود را با خیال راحت در پارکینگ بگذارید و باقی مسیر را طی نیم ساعت با قایق و از روی رودخانه کارون سفر کنید.
هر قایق ۱۰ نفر بدون بار را به راحتی جا به جا میکند. با قایق که بیایید نخست وارد منطقه سید احمد سوسن خواهید شد و تمیزی، زیبایی و طبیعت بکر شما را جادو خواهد کرد.
راه سوم مربوط به حالتی است که شما از شمال (اندکا) به سما ایذه آمده باشید و از کنار سد کارون ۳ هم گذشته باشید (که همچنان امکان قایقسواری پیش رویتان خواهد بود) و نرسیده به ایذه دوراهی پیان و سوسن را خواهید دید که از آنجا میتوانید به سوسن بروید.
برنامه ریزی کنید
اگر هر سه روز را در سوسن بمانید میتوانید یک روز به کوهپیمایی در قلهای که مسیر دستساز باستانی و پله پله دارد و از آن میتوانید دهانه سد را تماشا کنید بگذرانید، یک روز را به دیدن آثار تاریخی منطقه اختصاص دهید و یک روز را هم صرفاً از طبیعت زیبای منطقه و به ویژه بافت زیبای روستای ثریا لذت ببرید.
اگر خوش شانس باشید میتوانید عروسیهای بیاندازه شاد و رنگرنگ و دیدنی بختیاری را هم تماشا کنید و مهمان شادیشان باشید.
فراموش نکنید که در سوسن فروشگاه به معنای شهری آن را نخواهید داشت اما آب آشامیدنی بسیار سالم چشمهها و رودخانه همه جا در دسترستان هست، از همراه آوردن وسایل تفریحات آبی و به ویژه قایق بادی اصلاً پشیمان نخواهید شد، کمکهای اولیه بهخصوص داروهای ضد گزیدگی و حساسیت میتواند به دردتان بخورد، در سوسن غربی سری هم به روستای شیمن بزنید که شالیزار، قزلآلا، انگور، انجیر کوهی، مورد، بلوط، انار و کتیبههای سنگی دارد.
زمان را از دست ندهید که نوروز بهترین فصل دیدن سوسن و ثریاست و سوسن و ثریا بهترین نقطه ایرانزمین برای گذراندن نوروز است.
با تشکر از :(مسعود بُربُر/ قانون)
http://sara.jamejamonline.ir/