دریاچه زیبا شور مست، تنها دریاچه طبیعی شهرستان سواد کوه با وسعت ۱۵ هزار متر مربع و عمق ۵ متر است.
دریاچهٔ طبیعی شهرستان
سوادکوه، در ۶ کیلومتری غرب شهر پل سفید و در ارتفاعات مشرف به این شهر در مجاورت روستای شورمست واقع شدهاست.
اگر میپرسید دریاچه شورمست کجاست باید گفت، از
تهران که به طرف جادهی فیروزکوه حرکت کنید و حدود پنجاه کیلومتر از شهر فیروزکوه بگذرید ، نرسیده به پل سفید جاده ای در سمت چپ وجود دارد که اگر کمی دقت کنید تابلویی کوچک در اول جاده خواهید دید.
بر روی این تابلو نوشته شده به سمت دریاچه شورمست ، جاده پیچ در پیچ به سمت بالا حرکت میکند و چشم اندازی زیبا از جاده فیروزکوه و پوشش گیاهی سبز و زیبای اطراف در جلو چشمان شما پدیدار خواهد کرد.
پس از کمتر 30 دقیقه به دریاچه زیبای شورمست خواهید رسید.
لازم به ذکر است در مسیر برگشت به
تهران ، بعد از دوآب ، در سمت چپ جاده ای دیده میشود که بسمت شهمیرزاد ادامه پیدا میکند. در کنار این جاده و در دل کوه ، غار شگفت انگیز اسپهبد خورشید را خواهید دید.
این دریاچه بسیار حائز اهمیت بوده و همیشه در تمام فصول سال مورد توجه مسافران، طبیعت گردان و ماهیگیران زیادی قرار میگیرد.
منظره این دریاچه با جنگل اطراف آن که از درختان کهنسال و بلند قامت
...مشاهده کامل متن توسکا پوشیده شده، آن را به یکی از زیباترین اماکن موجود در شهرستان سوادکوه تبدیل ساختهاست.
دریاچه شورمست به دلیل قرار گرفتن در شاهراه تهران - شمال و وجود دو محور جاده آسفالته و راه آهن از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است.
در اطراف این دریاچه، تاسیسات عظیم استخراج زغال سنگ، پل ورسک، امامزاده عبدالحق زیرآب، برج تاریخی لاجیم، قلعه کنگ لو، امامزاده شابالوفلورد، امامزاده سامولا ارفعده، کوههای صخرهای خروا و نروا و بسیاری از مکانها و چشم اندازهای زیبای طبیعی قرار دارند.
با توجه به موقعیت قرارگیری این دریاچه که در واقع دروازه ورود به استان مازندران از محور سواکوهاست و فاصله تقریبی ۲۰۰ کیلومتری از تهران که مسافت نسبتا کوتاهی میباشد انتظار میرود مورد استقبال زیادی واقع گردد.
با توجه به توسعه جادهای چهاربانده کردن این محوراز تهران به سوادکوه و قائمشهر روز به روز بر میزان استقبال از این دریاچه افزوده میشود. روستا و دریاچه شورمست در ناحیه جنوبی استان مازندران و در جنوب غربی شهرستان سوادکوه، شهر پل سفید قرار دارد.
به دلیل موقعیت جغرافیایی منطقه که در واقع محل تلاقی دو نوع آب و هوای خشک و بیابانی ( فیروزکوه ) و آب و هوای معتدل و مرطوب ( مازندران ) است. نوع خاصی از آب و هوا بوجود آمده ، که هم جنگلی بوده و هم کوهستانی و در واقع در یک فصل میتوان هر چهار فصل را در یک جا دید چرا که گرمای تابستان را با خنکهای زمستان و جنگل سبز را در کنار کوههای سنگی پوشیده از برف را میتوان در یک زمان مشاهده کرد که چنین آب و هوایی واقعاً استثنایی میباشد.
با توجه به موقعیت قرارگیری دریاچه که در واقع دروازه ورود به استان مازندران از جاده فیروزکوه میباشد و فاصله تقریبی 200 کیلومتری از تهران که مسافت کوتاهی میباشد که چنانچه امکانات بهداشتی و اقامتی آن مناسبتر شود، این دریاچه برای یک برنامه دو روزه بسیار ایده آل میباشد.
منابع :
http://hamshahrionline.ir
http://www.beytoote.com
http://www.salman.ir/
http://www.daryanews.com/