در جنوب غربی
سمنان ، "
کویر کوه سرخ " واقع گردیده است. منطقه
کویر کوه سرخ که از سمت شمال به کوه سرخ ، از غرب به صفائیه و سیاه کوه ، از جنوب به بخشهای شمالی
ریگ جن و از شرق به معدن گوگرد دلازیان محدود میشود ، شامل پدیدههای زمین شناسی مختلفی از جمله فرسایش تونلی ، بدلند و اشکال شبه کارست ، میباشد و باعث گردیده که در نوع خود ، بی نظیر یا کم نظیر در کشور قلمداد شود.
زمین شناسان معتقدند که در
کویر کوه سرخ ، سازندها و نهشته هایی از
دوره پلیوسن و کواترنر دیده میشود. ناگفته نماند که خاک رس تمامی منطقه تحت سلطه خود دارد.
تاغ و
گز بسیاری در این کویر وجود دارد و پوشش گیاهی این منطقه را شکل داده است. همچنین از جمله جانورانی که در این کویر زیست میکنند میتوان به خرگوش صحرایی ، مار ، موش صحرایی ، بزمجه و شتر اشاره کرد.
آبهای جاری در
کویر کوه سرخ کاملاً اشباع شده از نمک و گچ میباشند ، به گونه ای که آب رودخانه شوراب همانند دوغاب گچ در مسیر خود جریان دارد.
همچین در کنارههای بستر این رودخانه
...مشاهده کامل متن ، لایه ضخیمی از لایههای نمکی ، سطحی صاف ، صیقلی ، سفید رنگ و بسیار نرمی به وجود آمده است.
یکی از دیدنیترین و جذابترین جاذبه کویر کوه سرخ ، صخره ای به نام " پرنده همای سعادت " میباشد. این صخره بسیار زیبا ، بر اثر وزش باد به شکل یک عقاب به گونه ای باور نکردنی ، طراحی شده و پدیدار گشته است.
کافیست شما ارتفاعی ناچیز از صخره داشته باشید تا شاهد منظره ای شوید که شاید کسی باور نکند که این منظره به صورت طبیعی شکل گرفته است و ساخته دست انسان نیست.
منظره دیدنی که در آن عقابی بالهایش را به صورت نیمه باز درآورده است ، چشم هر بیننده ای را مجذوب خود مینماید.
برای دسترسی به این کویر و بازدید از جاذبههای آن باید از جاده سمنان - تهران به سمت سرخه حرکت کرد. پس از پیمودن حدود 10 کیلومتر در سمت چپ جاده و ره به جنوب جاده ای به سمت روستای صوفی آّباد جدا میشود.
این جاده 5.5 کیلومتری را که تماما آسفالت است پیموده تا به صوفی آباد برسید. میتوان دیداری با شیخ علاء الدوله و مقبره 700 ساله آن نیز داشت. صوفی آباد را به سمت بیابان کترک کرده و پس از پنج کیلومتر به سمت جنوب، جاده ای خاکی وجود دارد که به سمت مزار منطقه میرود.
این جاده تقریبا 25 کیلومتر طول دارد. پس از طی حدود هشت کیلومتر به مزارغ میرسید که آن را پشت سر گذاشته و 7 کیلومتر دیگر مسیر را ادامه میدهید. از این نقطه به بعد پیاده روی آغاز میشود.
مسیر را به سمت جنوب غرب پیش گرفته و به سمت سد خاکی که به طور طبیعی به وجود آمده بروید، میتوانید بعد از 20 دقیقه همای سعادت را ببینید و 40 دقیقه پس از گذر از همای سعادت به سد خاکی رسیده و برفراز آن رفته و به سمت غرب و بر روی سد خاکی ادامه مسیر دهید.
در جنوب کوهی مشخص است که سرخ کوه نام دارد از سد سرازیر شده و در شوره زار آغاز به حرکت کنید. با گذشت دو ساعت ونیم به یکی برج دیده بانی قدیمی میرسید که در فاصله 200 متری آن یک رودخانه فصلی جریان دارد، میتوان اینجا استراحت کرد و برای برگشت هم از همان مسیر رفت استفاده کرد.
ناگفته نماند که در کیومتر ٢٢ از ابتدای جاده خاکی ، رودخانه شوراب مسیر تردد خودروها قطع میکند و باید از این نقطه پیاده روی را آغاز کرد.
منبع:
http://www.negahmedia.ir
http://moradanblog.persianblog.ir
http://www.mehrnews.com