دره گشایش، تفرجگاهی مناسب برای گردشگری و عاشقان طبیعت میباشد .
چشمههای معدنی دره گشایش مراغه تفرجگاهی درمانی برای گردشگران است
به گزارش ایرنا ، آب این چشمهها از لابه لای صخرههای سنگی این دره و از کف رودخانه با فشار خارج شده و به رودخانه مردق چای میریزد و از دیرباز بومیان منطقه از این آبها برای درمان بعضی بیماریها بویژه پوستی استفاده میکردند.
هم اکنون شهرت درمانی این آبها از منطقه مراغه فراتر رفته و گردشگران و علاقه مندان به طب سنتی ، از آن استقبال زیادی میکنند بطوری که روز به روز بر اهمیت و ارزش آن در بین گردشگران افزوده میشود.
دره گشایش در حد فاصل روستاهای گشایش و امیر واقع شده و کوههای سر به فلک کشیده صخره ای ، آنرا به آغوش کشیده اند.
طول این دره حدود شش کیلومتر بوده و رودخانه خروشان ، چشمههای معدنی و مناظر بکر طبیعی و دیدنی آذین بخش طول مسیر این دره است.
وجود باغات و مزارع سرسبز پوشیده از درختان میوه در ابتدا و انتهای دره گشایش منظره ای دیدنی را برای گردشگران به تصویر میکشد و از دیرباز تاکنون این دره در بهار و تابستان با دامنی گسترده از گلهای رنگارنگ ، صدای چهچهه پرندگان وحشی و بوی علوفههای معطر از علاقه مندان به طبیعت استقبال میکند.
دره گشایش مراغه را میتوان نگینی بر نقاشی نگارنده طبیعت در این منطقه دانست و از دیدن مناظر طبیعی آن به عظمت خالق هستی پی برد.
مجموعه چشمههای دره گشایش با محوریت شور سو با اقمار موجود ساری سو و قرپالچق دارای قابلیت ایجاد مجتمع خدماتی آب درمانی است.
چشمههای معدنی که از دل صخرههای سنگی و کف رودخانه بصورت فوران میجوشد سالانه طبیب هزاران نفر برای رفع برخی از امراض پوستی بوده که از این آبهای معدنی بصورت ابتدایی و دست نخورده استفاده میکنند.
این مجموعه بدلیل قرار گرفتن در دامنه باغات و جاری بودن دایمی رودخانه مردق چای از بین دره و وجود کوههای سرسبز گشایش ، اهمیت توریسم طبیعی این منطقه را چند برابر افزایش داده و خرداد ماه بهترین فرصت برای استفاده از ظرفیتهای ویژه این دره توسط گردشگران است.
در انتهاییترین قسمت این دره، باغات، روستاها و آثار تاریخی طبیعی کهن به صورت رینگ قرار گرفته که برای دیدن از این منطقه فقط کافی است از یک قسمت آن وارد و از قسمت دیگر آن خارج شد.
غار هامپوییل از دیگر پتاسیلهای گردشگری در این منطقه بوده که در اواسط این دره قرار گرفته و قدمت آن توسط باستان شناسان 120 تا 200 میلیون سال تخمین زده شده و در سالهای اخیر غارنوردان نزدیک به دو کیلومتر از این غار را شناسایی کردند.
این غار از جاذبههای تاریخ طبیعی و دیدنی در منطقه دره گشایش بوده و به اهمیت ، زیبایی و جذابیت این منطقه گردشکری میافزاید.
با توجه به اهمیت گردشگری دره گشایش ، این منطقه به عنوان منطقه ویژه گردشگری به ثبت رسیده است.
شهرستان مراغه با 250 هزار نفر جمعیت در 147 کیلومتری جنوب تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
منبع :http://www.azarbaijan-maragheh.blogfa.com/
http://tabriz.irna.ir/fa/News/2000276637
http://vista.ir/article/813569
fa.wikipedia.org/