توضیحات

ویرایش
غار شیر بند در حدود 12 کیلومتری شمال شرق دامغان در روستای جزن قرار دارد. این غار یکی از زیباترین غارهای ایران است که حدود 800 متر طول دارد.
دهانه غار شیر بند در کمرکش کوهی صخره‌ای که از بستر رودخانه 50 متر ارتفاع دارد قرار گرفته است. داخل این غار که در یک رشته فلات آهکی قرار گرفته، قندیل و ستون‌های زیبای آهکی به رنگ و اندازه‌های مختلف از سقف غار آویزان است.
زمین‌شناسان قدمت سنگ‌ها و ستون‌های این کوه و غار را به 150 تا 190 میلیون سال قبل نسبت می‌دهند.
در دیواره‌های غار در اثر رسوب کربنات کلسیم محلول در آب، اشکال سفید و بسیار زیبایی همانند گچبری‌های کاخ‌ها و منازل به صورت گُلِ کلمی و اجتماع بلورهای سوزنی شکل مناظر جالب توجه و زیبایی را به وجود آورده است.
دهانه ورودی غار حدود 1 متر ارتفاع دارد به طوری که برای ورود باید چهار دست و پا وارد شد. بعضی از قسمت‌ها بسیار تنگ است و باید از بین صخره سنگ‌های آهکی به صورت سینه‌خیز حرکت کرد و بعضی از قسمت‌ها بسیار وسیع و با ارتفاعی حدود 30 تا 40 متر است.
هوای داخل غار خنک و مرطوب و بسیار ساکن و در قسمت‌های تحتانی غار مقدار اکسیژن کمتر است.
سقف و کف غار آهکی بوده و بر اثر گذشت زمان و فرسایش، ...مشاهده کامل متن در سقف‌ها و دیواره‌ها، قندیل‌های بسیار بزرگ و زیبایی تشکیل شده که منظره منحصر به فردی در غار به وجود آورده است.
قسمت‌های داخلی غار وسیع‌تر شده و به چند شاخه تقسیم می‌شود. در برخی قسمت‌ها قندیل‌های زیبایی به چشم می‌خورد که از روی آنها آب روی زمین می‌چکد. این غار زیبا و شگفت‌انگیز بسیاری از غارنوردان را به سوی خود جذب می‌کند.
این غار همچنین یکی از زیباترین نمونه غارهای ایران است و حدود 800 متر طول دارد.
زمین‌شناسان قدمت سنگ‌ها و ستون‌های این کوه و غار را به 150 تا 190 میلیون سال قبل نسبت می‌دهند. در دیواره‌های غار در اثر رسوب کربنات کلسیم محلول در آب اشکال بسیار سپید و زیبایی همانند گچبری‌های کاخ‌ها و منازل به صورت گل کلمی و اجتماع بلورهای سوزنی شکل مناظر جالب توجه و زیبایی را بوجود آورده است.
دهانه ورودی غار حدود 1 متر ارتفاع دارد به طوری که برای ورود باید چهاردست و پا وارد شد، بعضی از قسمت‌ها بسیار تنگ است و باید از بین صخره سنگ‌های آهکی به صورت سینه خیز حرکت کرد و بعضی از قسمت‌ها بسیار وسیع و با ارتفاعی حدود 30 تا 40 متر است.
هوای داخل غار خنک و مرطوب است و هوا بسیار ساکن و در قسمت‌های تحتانی غار مقدار اکسیژن کمتر است.
دیواره سقف و کف غار آهکی بوده و بر اثر گذشت زمان و فرسایش، در سقف‌ها و دیواره‌ها ایجاد قندیل‌های بسیار بزرگ و زیبایی تشکیل شده که منظره منحصر به فردی در غار بوجود آورده است.
در قسمت‌های داخلی‌تر، غار وسیع‌تر شده و به چند شعبه تقسیم می‌شود، در برخی قسمت‌ها قندیل‌های زیبایی به چشم می‌خورد که از روی آنها آب روی زمین می‌چکد.
این غار زیبا و شگفت‌انگیز در استان سمنان، شهر دامغان، روستای جزن، روستای ابوالبق قرا دارد و بسیاری از غارنوردان را به سوی خود جذب می‌کند.
بازدید و مسیر یابی غار به زبان یک گردشگر
پس از عبور از روستای ابوالبق وارد جاده ای خاکی شدیم که به سمت شمال امتداد داشت و پس از طی حدود 12 کیلومتر به مزرعه ای به نام محمد آباد رسیدیم، این مزرعة خصوصی، در دامنه کوه بین دو مزرعه شیربند و سورند (نصرت آباد) قرار گرفته است، آب این مزرعه از چشمه ای گچی در شمال آن تامین می‌شود و به علت کیفیت نامطلوب (آب و خاک) آن، کشاورزی در آنجا وضعیت مناسبی ندارد.
به سمت استخر طبیعی بالای مزرعه حرکت کردیم و در کنار استخر سر و روی خود را آبی زده و نشستیم.
به کمک دو جوان موتور سواربه سمت جاده ای که انتهای آن به غارمنتهی می‌شد هدایت شدیم، این جاده (که فقط نشانی از آن بود) از کنار مزرعه محمد آباد شروع می‌شد و پس از گذر از داخل رودخانه و روی چند تپه انتهای آن به غار شیربند می‌رسید، در برخی از نقاط، جاده به وسیله سیل، بقدری تخریب شده بود که به هیچ وجه امکان عبور از آنجا وجود نداشت و ناگزیر پیاده به مسیر خود ادامه دادیم، پس از طی حدود یک کیلومتر، در دامنه یک کوه از دور چشممان به غاری افتاد، و از دامنه کوه بالا رفتیم.
به شکاف نسبتاً بزرگی رسیدیم که به طور طبیعی در داخل کوه ایجاد شده بود و از آن به عنوان چفت (آغل) گوسفندان استفاده می‌کردند، این چفت از قدیم به نام غار دیواریان در نزد چوپان‌ها شناخته شده بود و مساحتی حدود پانزده در یازده متر داشت
درست در روبروی غار دیواریان (بر روی دامنه دیگرکوه) غار شیربند به چشم می‌خورد که بر روی مدخل ورودی آن نرده ای آهنی را به صورت درب کار گذاشته اند (که کاملاً باز بود) پس از چند متر بالا رفتن از دامنه کوه وارد غار شیربند می‌شویم، دهانة ورودی غار به ابعاد 5/1 در 4/1 متر است، در درون غار به تالاری به پهنای 6 متر و ارتفاع 140 سانتیمتر می‌رسیم، در کناره تالار و مدخل ورودی چاهی به عمق دو متر به چشم می‌خورد که با دست کنده شده است و گویا افرادی سودجو آنرا به امید یافتن چیزی کنده اند،در داخل تالار کود پوسیده گوسفندان بر روی زمین دیده می‌شود که نشان می‌دهد از این مکان سالها جهت نگهداری گوسفندان استفاده می‌شده است.
پس از چند متر جلو رفتن فضا کاملاً تاریک می‌شود به گونه ای که بدون روشنایی هیچ جا دیده نمی‌شود، در شمال تالار به راهرویی به ارتفاع 140 سانتیمتر می‌رسیم و در داخل آن با شیب تندی به سمت پایین حرکت می‌کنیم، در بالای سرمان با فلش هایی قرمز رنگ مسیر غار مشخص شده است، در جهت فلشها حرکت می‌کنیم و پس از طی چند گذرگاه به صخره ای چند متری می‌رسیم که نردبانی کوتاه بر روی آن کار گذاشته شده است(به وسیله کاشف غار) .
در قسمت‌های داخلی تر، غار وسیع‌تر شده و به چند شعبه تقسیم می‌شود، در برخی قسمت‌ها قندیل‌های زیبایی به چشم می‌خورد که از روی آنها آب بر روی زمین می‌چکد.
منبع :http://hamshahrionline.ir/details/163057
http://www.wikipg.com/titles
غار شیر بند

غار شیر بند

غار شیر بند در حدود 12 کیلومتری شمال شرق دامغان در روستای جزن قرار دارد. این غار یکی از زیباترین غارهای ایران است که حدود 800 متر طول دارد. دهانه غار شیر بند در کمرکش کوهی صخره‌ای که از بستر رودخانه 50 متر ارتفاع دارد قرار گرفته است. داخل این غار که در یک رشته فلات آهکی قرار گرفته، قن...

اطلاعات | نقشه
روستای دروار

روستای دروار

روستای دروار در انتهای غربی شهرستان دامغان و در فاصله 45 کیلومتری شهرستان دامغان قرار گرفته است.جمعیت ثابت روستا حدود 1200 نفر و در فصل تابستان تا 2 برابر افزایش می‌یابد نشانه‌های باستانی حاکی از دیرینگی این روستا است. معبد چهل دختر، گورستان زردشتی رمه (زرتشتی رومه) و حمام قدیمی آن و ...

اطلاعات | نقشه
روستای کلاته رودبار

روستای کلاته ر...

روستای کلاته رودبار مرکز دهستان رودبار از بخش مرکزی شهرستان دامغان است. این روستا 42 کیلومتر از شهر دامغان فاصله دارد و از طریق راههای ارتباطی آسفالته با استان مازندران مرتبط است. ارتفاع روستا از سطح دریا 2200 متر است. روستای کلاته رودبار در دامنه کوهستان البرز واقع شده و آب و هوای آن...

اطلاعات | نقشه
دریاچه سد شهید شاهچراغی

دریاچه سد شهید...

در 12 کیلومتری شمال شهر دامغان و در کنار تنگه‌ای موسوم به بز پل و مجاور کوه چکل شیر، بر روی رودخانه چشمه علی بسته شده است. طرح ساختمان سد و انتقال آب رودخانه چشمه علی جهت آبیاری قسمتی از اراضی دشت جنوبی شهرستان و نیز کنترل و جلوگیری از سیلاب‌های شمالی دامغان و نیز در آینده تأمین کمبود...

اطلاعات | نقشه
چشمه قلقل

چشمه قلقل

منطقه نمونه گردشگری"چشمه قلقل" که در 60 کیلومتری غرب دامغان و 2 کیلومتری روستای "دشت بو" از توابع بخش امیرآباد دامغان قرار دارد ،در برگیرنده تنگه‌ای است که علاوه بر باغات گردو و انگور و... با انبوهی از درختان کهنسال بید و درختچه‌ها و بوته‌های زرشک و نسترن وحشی و... پوشیده شده است. این ...

اطلاعات | نقشه
کویر حاج علی‌قلی

کویر حاج علی‌ق...

حاج علی قلی نام کویری در استان سمنان است که با 6541 کیلومتر مربع مساحت , در جنوب شرقی شهر دامغان قرار دارد . زمینهای این کویر پوشیده از پلتفورم‌های نمکی چندضلعی می‌باشد و زمینهای اطراف آن باتلاقی با درصد چسبندگی متوسط می‌باشند . این کویر از جنوب به کوه‌های دولت دیار , کوه خرس و کوه ترک...

اطلاعات | نقشه
چشمه علی

چشمه علی

چشمه علی یکی از مهم‌ترین تفریحگاه‌های استان سمنان است که در شهر دامغان واقع شده است. مجموعه چشمه علی که یک فضای محصور شده برای تفریح تابستانی شاهان قاجار بوده‌است. این مجموعه از دو بخش قراول‌خانه و سازه درون آب تشکیل شده‌است. قدمت سازه‌های درون مجموعه به زمان صفویان می‌رسد اما کاربری...

اطلاعات | نقشه
برج چهل دختر دامغان

برج چهل دختر د...

برج مدور و زیبای چهل دختر دامغان در مرکز شهر دامغان، در خیابان فلاحى و در ضلع آستانهٔ مبارکهٔ حضرت امام‌زاده جعفر (ع) قرار دارد که مشهور به چهل دختران است. این برج از ابنیهٔ دورهٔ سلجوقى به شمار مى‌رود. این برج که تقریبا به سبک برج طغرل ری و میل رادکان بنا شده در سال 446 هجری ( 1054...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری
مانی پلو دامغانی

مانی پلو دامغا...

مواد لازم: برنج 3 لیوان لپه یک لیوان کشمش پلویی 250 گرم زرشک 75 گرم زعفران دم کرده ...

اطلاعات
مراسم گل غلتان نوزادان

مراسم گل غلتان...

یکی از رسوم سنتی به جای مانده از گذشته در مناطق مختلف شهرستان دامغان آئین گل غلتان نوزاد در اولین بهار زندگی او می‌باشد. این رسم هم اکنون نیز توسط اهالی شهر امیریه دامغان صورت می‌گیرد. بر اساس این آئین در صورتی که تولد نوزاد با فصل بهار و زمان رویش گلهای محمدی مصادف گردد تنی چند از زن...

اطلاعات
[posttitle]

[posttitle]

[postbody]

مشاهده مطلب