منطقه نمونه گردشگری"
چشمه قلقل" که در 60 کیلومتری غرب
دامغان و 2 کیلومتری روستای "دشت بو" از توابع بخش امیرآباد
دامغان قرار دارد ،در برگیرنده تنگهای است که علاوه بر باغات گردو و
انگور و... با انبوهی از درختان کهنسال بید و درختچهها و بوتههای
زرشک و نسترن وحشی و... پوشیده شده است.
این چشمه سرد و گوارا در یک تنگه کوچک اما چشم نواز و سرسبز واقع شده است. آب این چشمه پر آب از شکافی 7 متری یک کوه سنگی، قلقل میزند و پایین دست خود را سیراب میکند و وجه تسمیه آن نیز از همین جهت است.
این چشمه سرد و گوارا در یک تنگه کوچک اما چشم نواز و سرسبز واقع شده است. آب این چشمه پر آب از شکافی 7 متری یک کوه سنگی، قلقل میزند و پایین دست خود را سیراب میکند و وجه تسمیه آن نیز از همین جهت است.
همچنین علاوه بر طبیعت بکر و آب و هوای دل انگیز این منطقه نمونه گردشگری، وجود امامزاده "میرجبرئیل" و بقایای قلعهای در شرق روستای "تویه دروار" از دیگر جاذبههای گردشگری این منطقه است.
همچنین در نزدیکی این منطقه ناحیهای به نام "انگورستانی" با آبشاری آکواریومی زیبا وجود دارد که سالانه گردشگران بسیاری را به سوی خود میکشد.
این منطقه، زیبایی
...مشاهده کامل متن و دل انگیزی خود را در چهار فصل دارد و با وجود زیباییهای آن در زمستان سرد و برفیاش، در سه فصل بهار، تابستان و پاییز مقصد خوبی برای گردشگران و طبیعت گردان است.
چشمه قلقل به عنوان یکی از منابع انتخابی جهت قرائت دبی لحظهای در طول 15 سال گذشته از سوی آب منطقهای بررسی شده و میزان آبدهی آن بین 35 تا 50 لیتر بر ثانیه در نوسان دارد.
این چشمه عمدتاً صرف مشروب کردن اراضی کشاورزی 5 روستای دشتبو، تویه، دروار، صح و دهخدا با مساحت حدوداً یکصد هکتار میشود.
از لحاظ درجه حرارت دمای این چشمه بین 11 تا 14 درجه در نوسان است و از لحاظ کیفیت با هدایت الکتریکی حداکثر 4500 "میکرومهوس" بر سانتی متر دارای کیفیت بسیار مطلوب و در حد استاندار آب شرب است.
چشمه قلقل به دلیل همجواری با ارتفاعات و دوری از محدوده اثر فعالیتهای انسانی، دارای آلودگی شاخصی نیست و لذا بخش محدودی از آن در حال حاضر با دبی حداکثر 1.5 لیتر در ثانیه به مصرف شرب قریه دشت بو میرسد و بیش از 90 درصد آن صرف کشاورزی میشود.
علاوه بر "چشمه قلقل"، چشمههای انگورستانی، دهخداجو، مرطلا، شمشیرزنان و... نیز در این منطقه وجود دارند اما علیرغم آبدهی مناسب و بالا، بهره برداری درستی از آبدهی این چشمهها انجام نشده و توسعه کشاورزی منطقه تناسبی با کمیت منابع آبی در اختیار، ندارد.
مسیر دسترسی
برای رفتن به این چشمه با صفا ابتدا روستاهای کوهستانی صح، دروا، تویه و دهخدا را طی نموده سپس جاده حاشیه دفتر مخابراتی روستای دهخدا را 1/5 کیلومتر به طرف شمال غربی پیموده تا به محل چشمه برسید چشمه در میان یک تنگه کوچک اما سر سبز و زیبا واقع شده است .
http://www.ichto.ir/Default.aspx?tabid=694
http://www.m0d.ir/tag/
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=934&articleID=401312