روستای شاه کلا در 45 کیلومتری شیرگاه آخرین روستای لفورد سوادکوه میباشد. این روستا از شمال به روستای رئیس کلا و از جنوب و غرب به سلسله کوههای البرز و جنگل و از شرق به بابل رود و زمینهای شالیزاری روستا منتهی میشود.
پیشینه تاریخی این روستا به حدود 800 سال قبل برمی گردد.
شغل اصلی اهالی این روستا کشاورزی میباشد .البته برخی از مردم در گذشته به پرورش کرم ابریشم و زنبورداری مشغول بودند ولی امروزه این صنایع از بین رفته است وبرخی از مردم این روستا به دامداری سنتبی مشغول هستند.
یکی از اماکن دیدنی روستای شاه کلا آستانه سید علی کیا سلطان است که نشانه سادات پروری و دلبستگی به ائمه اطهار و خاندان است.
نقل است ایشان از نوادگان امام چهارم حضرت امام زین االعابدین میباشند که در حدود 720 هجری قمری تحت تعقیب حکام جور از سلسله جبال صعب العبور البرز گذشته و در گذار از جنگلها و کوهها مجروح و در این حوالی به شهادت رسیده و به خاک سپرده میشوند.
امام زاده سید محمد آل کیا که آستانه مبارکه ایشان در روستای نفت چال واقع شده است برادر ایشان است.
از سال 720 هجری تا به امروز بقعههای این دو امامزاده بزرگوار زیارتگاه دوستداران ولایت و ائمه اطهار بوده است.
ساختمان جدید بقعه امام زاده سید علی آل کیا طی سالهای 80- 1374 ساخته شده است و از معماری اسلامی زیبایی بهره منداست، به برکت وجود این امامزاده آخر هفته و تعطیلات این روستا پذیرای خیل کثیری از زائرانی است که عموما از شهرها و روستاهای اطراف به آنجا میآیند.
در ایام عزاداری محرم به ویژه روزهای تاسوعا، عاشورا اربعین و نیز 28 و 29 صفر شاکلاء همیشه پذیرای دسته جات و هیئات مختلف عزادارانی است که از روستاها و شهرهای دور و نزدیک به ویژه شهرهای شیرگاه و بابل میآیند.
شاکلاء در منطقه ای دره مانند با چشم اندازی بسیار زیبا مثل همه روستاهای لفور در قلب جنگلهای انبوه واقع شده است و مردمی مهمان نواز و صمیمی را در خود جای داده است.
رودخانه جوان و خروشان بابولک با صدای دلفریب و گوشنوازش از کنار این روستا عبور و در پایین دست روستای دهکلان به بابلرود میپیوندد.
عبور رودخانه، مجاورت جنگل، شالیزارهای حاشیه روستا و بیش از همه آستانه مبارکه امامزاده سیدعلی آل کیا چشم اندازی بی بدیل را در این گوشه از سرزمین اسلامی ایجاد کرده است.
منبع:
http://shahkola93.blogfa.com/
http://www.negahmedia.ir/
http://mazandaran.isna.ir/