1 2 1

آب و هوا

توضیحات

ویرایش
اقلیم : گرم
نام قدیم : دارابگرد (در قدیم)، دارابجرد (پس از حمله اعراب به ایران)
در جنوب شرقی استان فارس و بر سر راه اصلی شیراز وبندرعباس، شهرستان داراب با قدمتی چند هزارساله وجود دارد که از شهرستان‌های استان فارس است. شهر داراب مرکز این شهر است و در ۲۴۰ کیلومتری شیراز قرار ...مشاهده کامل متن دارد.
داراب با شهرستان‌های زرین‌دشت، استهبان، نیریز، فسا لارستان و استان هرمزگان همجوار است و طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این شهرستان برابر با ۱۷۷٫۹۳۸ نفر می‌باشد که دارای ۷٬۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت و ارتفاع آن ازسطح دریا ۱٬۱۸۰ متر است.
متوسط درجه حرارت سالیانه هوا در شهر داراب دارای حداقل 4.2 درجه سانتی گراد و حداکثر 34 درجه سانتی گراد می‌باشد. بشتر مناطق شهرستان داراب از نظر آب و هوایی گرمسیری است که بارش در آن بیشتر به صورت باران است و میانگین بارندگی سالیانه در 30 سال اخیر 350 میلی لیتر بوده است.
در قسمتی از داراب که به کوهستان مشهور می‌باشد آب و هوا حدوداً سرد و کوهستانی می‌باشد و در زمستان در بیشتر مناطق کوهستان برف می‌بارد.
روایت‌های گوناگونی درباره وجه تسمیه این شهرستان وجود دارد. نام شهر داراب برگرفته از داریوش دوم (داراب) می‌باشد و البته داراب، یکی از شاهان ایران در شاهنامهٔ فردوسی نیز است، که پدر دارا (داریوش سوم هخامنشی) شناخته می‌شود که با توجه به تاریخ سنتی ایران، داراب با داریوش دوم هخامنشی همسان انگاشته می‌شود.
شهر داراب که در زمانهای گذشته دارابگرد نامیده میشده از کهن‌ترین شهرهای ایران وجهان محسوب می‌گردد که قدمت این شهر براساس مطالعات باستان شناسی به هزاره‌های پنجم وششم قبل از میلاد مقارن با عصرسفال نخودی باز مگردد.
تپه هاوتل‌های باستانی مناطق مادوان و خسویه از جمله آثار زیستگاه‌های انسانی در دوران ماقبل تاریخ درناحیه دارابگرد می‌باشند. بنای شهرکهن دارابگرد که آثارآن در ۷ کیلومتری جنوب شهر کنونی داراب قراردارد، بر اساس شواهد موجود به اوایل دوران هخامنشیان می‌رسد.
این شهر برمبنای شواهد تاریخی در دوران هخامنشیان به صورت مدور بنا می‌گردد و به عنوان مهمترین شهر آبادان شرق فارس در دشت بزرگی بنا می‌شود و علت مدور بودن شهر اهمیت حفاظت از آن بودن بوده است براساس روایت فردوسی طوسی بانی این شهر داراب شاه (دارای بزرگ) است که در ادبیات ایرانی و اسلامی از وی به عنوان داریوش بزرگ یاد می‌شود.
شهربه صورت مدور درمیان دشت بزرگی ایجاد شده است وپیرامون آن کَندَگ یا خندق بزرگی برای حفاظت ازشهر ایجاد نموده‌اند.
بسیاری ازمحققین اعتقاد دارند این شهر از تاسیسات عصر هخامنشی محسوب می‌گردد. شهر دارابگرد در عصر ساسانی به عنوان مقر اردشیر بابکان سرسلسله این خاندان از اهمییت و اعتبار ویژه‌ای برخوردارمی گردد.
به عقیده اصطخری شهر دارابگرد سومین ولایت بزرگ پارس بوده است و یکی ازبزرگترین ضرابخانه‌های پارس در شهر دارابگرد ایجاد شده بود. این شهر در دوران اسلامی نیز اهمیت خود راهمچنان حفظ می‌نماید ویکی از مهمترین ولایات پارس محسوب می‌شده است.
شغل بیشتر مردم درروستاها کشاورزی است و داراب به عنوان اول تولید کننده پنبه درکشور ایران می‌باشد و بعد از استهبان دارای دومین انجیرستان دیم دنیا می‌باشد.
مرکبات آن شهره شهرهای دیگر و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس می‌باشد. مردم علاوه بر کشت محصولاتی مانند گندم، جو، بنشن و پنبه، به باغداری نیز اشتغال دارند.
فراورده‌های باغی آن نیز پرتقال، لیمو، نارنگی، گل محمدی لایزنگان.
انگور، انار و خرماست. البته محصولات باغی دیگر داراب نیز شهرت دارند مانند انار تنگ طه، خصوصاً انار شیرین شهوار که از شهرت بالایی برخوردار بوده و بیشتر به کشورها دیگر صادر می‌گردد.
گل محمدی منطقه کوهستان یا سرکوه، از جمله روستاهای نوایگان و لایزنگان نیز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، و در سطح کشور هم از نظر میزان تولید و هم کیفیت محصول، به دلیل کشت دیم و ارگانیک بودن، بی نظیر است که از آن گلاب برای شستشوی خانه کعبه استفاده می‌کنند.
از جمله صنایع دستی در این شهرستان فرش‌بافی است که فرش، با طرح کاشان، نیز در داراب رواج دارد. بافت فرش بیشتر در روستاهای نوایگان و تنگ طه انجام می‌گیرد و اعضای شرکت فرش نیز بیشتر از این روستاها می‌باشند.
در این شهرستان دو کارخانه مهم یکی کارخانه سیمان و دیگر تولید لوله پلی اتیلن وجود دارد. نیروگاه فورگ داراب نیز از منابع تولید انرژی در این شهرستان است.
شهرستان داراب با دارا بودن آثار تاریخی فرهنگی و طبیعی یکی از مناطق مهم گردشگری استان فارس محسوب می‌گردد و در ۸ کیلومتری جنوب این شهرستان بنای تاریخی دارابگرد که به قلعه دارابگرد یا قلعه دحیه شهرت دارد و مربوط به دوره هخامنشیان است واقع است که هر ساله شمار زیادی از آن بازدید می‌کنند.
دارابگرد بنای شهر قدیم داراب بوده است که اکنون دیگر از آن بناها اثری نیست و جز تلی از خاک و خندقی که به دور شهر کشیده بودند باقی نمانده است. همچنین بقعه دحیه کلبی از اصحاب پیامبر اسلام و امامزاده پیرمراد در این شهرستان قرار دارد.
از مناطق زیبای طبیعی می‌توان به منطقه رودبال اشاره کرد که در ایام مختلف سال به‌ویژه در فروردین ماه پذیرای جمع کثیری از مردم می‌باشد.
مسجدجامع داراب، آتشکده آذرخش ، نقش شاپور، آتشکده آذرجوی، قصر بهرام، قصر آئینه و برج شاه نشین از دیگر آثار تاریخی این شهرستان می‌باشند. از جاذبه‌های طبیعی شهرستان می‌توان آبشار فدامی که در بخش فورگ را نام بردکه عریض‌ترین آبشار ایران است و با دارا بودن چشمه‌های آب شور و شیرین و آب گرم و سرد یک اثر طبیعی بسیار زیبا می‌باشد.
روستای نوایگان، چشمه گلابی، سد رودبال داراب، باغ‌های جنت شهر، باغ‌های فسارود، آبشار کاسه رود از جمله جاذبه‌های این شهرستان است.
میوه دارابی که گونه خاصی از مرکبات است و نام دیگر آن بتابی می‌باشد به همراه شیرینی سمبوسه که با مغز بادام یاگردو و یا پودر نارگیل و شکر ساخته می‌شود و شیرینی کماج، شیرینی غرابی و رب انار تنگ‌طه از ره آوردهای شهرستان داراب هستند

منابع:
http://fa.wikipedia.org/wiki
http://darabonline.com
http://portal2.moi.ir
http://sh-darab.ir/homepage.aspx?site=DouranPortal&tabid=1&lang=fa-IR
آتشکده آذرخش ( مسجد سنگی )

آتشکده آذرخش (...

آتشکده آذرخش یا مسجد سنگی داراب،در جنوب کوه پهنا و در 6 کیلومتری شهرستان داراب، در 111 کیلومتری جنوب شرقی فسا واقع شده و کاملا در دل صخره کوه، کنده شده است,این آتشکده یکی از آتشکده‌های خاموش ایران است. شهرستان داراب که نام قدیم آن دارابگرد بوده‌است در فاصله ۲۷۵ کیلومتری خاوری شیراز است...

اطلاعات | نقشه
تنگه رغز

تنگه رغز

تنگه زیبای رغز در شمال روستای حسن آباد همچنین شمال شرقی داراب و فاصله 30 کیلومتری مرکز این شهر در منطقه حسن آباد داراب از جمله زیباترین و بکرترین مناطق کوهنوردی استان فارس می‌باشد ،دره رغز به طول تقریبی 4 کیلومتر در امتداد شمال به جنوب از سرچشمه رغز تا دره جنوب 64 آبشار و حوضچه طبیعی را...

اطلاعات | نقشه
آبشار فدامی

آبشار فدامی

آبشار زیبای فدامی در فاصله 130 کیلومتری جنوب شرق شهرستان داراب قرار دارد. این آبشار در ارتفاع 800 متری از سطح دریا و در دل گرمای سوزان چشمه ای از دل کوه می‌جوشد , چشمه ای که حدود یک متر مکعب در ثانیه آبدهی دارد . این آبشار در بخش فورگ داراب از چهار نوع آب شور، شیرین، سرد و گرم برخوردا...

اطلاعات | نقشه
روستای لایزنگان

روستای لایزنگا...

روستای لایزنگان از توابع بخش رستاق-شهرستان داراب است که بین رشته کوههای جنوب زاگرس قرار دارد. این روستا از شمال به شهرستان نی ریز و از جنوب به روستای نوایگان وقلعه بیابان-از شرق به کوهستان بخش رستاق واز شمال غرببه روستای شکرویه و مروارید متصل می‌شود. روستای لایزنگان از نقاط سردسیر شهر...

اطلاعات | نقشه
چشمه گلابی

چشمه گلابی

در 15 کیلومتری جاده قدیم داراب به شیراز چشمه‌ی زیبایی به نام چشمه گلابی قرار دارد که چون شکل چشمه شبیه میوه گلابی است به چشمه گلابی معروف است. آب آن از تشکیلات آهکی شمال دشت داراب که کوه نمک در وسط آن قرار دارد، سر چشمه می‌گیرد. چشمه گلابی از مکانهای گردشگری قابل توجه استان فارس می‌ب...

اطلاعات | نقشه
آبشار کاسه رود ( فورگ )

آبشار کاسه رود...

آب شیرین و گوارا و خنک چشمه‌ی کاسه رود در دره ای به نام دره فورگ جریان دارد و در مسیر خود آبشار‌های متعددی پدید آورده و خزه‌های سبز رنگ و چسبیده به سنگ را سیراب می‌کند ,کاسه رود چشمه ای روان است که نیزار‌های پر پشت و درختان بید زیادی در عمق خود دارد. این چشمه در فاصله 80 کیلومتری جنوب...

اطلاعات | نقشه
غار مظفر سهلک

غار مظفر سهلک

غار مظفر سهلک ، از جمله زیباترین غارهای آبی استان فارس در 180کیلومتری شرق داراب و در منطقه تنگه سهلک از توابع کوهستانی داراب واقع گردیده است . در سال 1372 توسط یک تیم 33 نفره از کوهنوردان گروه کوهنوردی فتح داراب این غار که دهانه آن برای اهالی منطقه شناخته شده بود و حرف و حدیث هایی پیرا...

اطلاعات | نقشه
شهر باستانی دارابگرد

شهر باستانی دا...

از جمله قدیمی‌ترین شهرهای ایران باستان ، که نخستین پایتخت سلسله ساسانیان نیز بوده است ، در ۶کیلومتری شهرفعلی داراب ، با نام " شهر باستانی دارابگرد " می‌باشد. قدمت این شهر را مربوط به دوره هخامنشیان می‌دانند ( بیش از 2500 سال ) . شهر داربگرد که درمیان دشت وسیع و حاصلخیز هشیوار بنا گذا...

اطلاعات | نقشه
مشاهده تمامی جاذبه های گردشگری

دره آکواریوم

دره آکواریوم در استان فارس واقع است. کاسه رود در دره ای به نام دره آکواریوم جریان دارد که در مسیر این دره آبشارهای متعدد و حوضچه‌های آب فراوانی ایجاد کرده است. ورودی این دره درست در زیر پل معروف فورگ در مسیر داراب به حاجی آباد قرار دارد. این دره در 9 کیلومتری شمال روستای فورگ واقع است. دره آکواریوم ... ادامه مطلب
دره آکواریوم

تنگه رغز کجاست؟

تنگه رغز در استان فارس، 30 کیلومتری شهرستان داراب قرار دارد. این تنگه سر جمع دارای 64 آبشار است که از این 64 آبشار 14 آبشار مورد استفاده مردم است. تنگه رغز در دل کوه و میان صخره‌ها محصور شده است.
رغز در لغت به معنای راه بکر و لغزنده است. آبشار‌های رغز دارای ارتفاعات متفاوتی هستند که بلندترین آن 65 متر و کوتاهترین آن 6 متر است و مابقی آبشارها با پرش از روی آن و افتادن در آب قابل گذر است.
حوضچه‌های رغز نیز دارای عمق‌های متفاوتی است. عمیق‌ترین حوضچه عمقی در حدود 20 متر دارد و کم عمق‌ترین حوضچه عمقی در حدود 6 متر دارد. با رسیدن به آخرین آبشار جنوبی به ارتفاع 35 متر تنگه رغز به انتها می‌رسد.
از سرچشمه نیز بدون استفاده از وسایل مخصوص امکان بازدید از چند حوضچه و آبشار وجود دارد و در نهایت با رسیدن به آبشاری به ارتفاع 23 متر کوه پیمایی بدون وسایل مخصوص پایان می‌یابد و برای دیدن بقیه حوضچه‌ها و آبشار‌ها نیاز به تور لیدر و وسایل مخصوص کوهنوردی است.
مهم‌ترین آبشار تنگه رغز وداع نام دارد. آبشاری با ارتفاع 46متر و عمق حوضچه زیر آن 10متر است برای فرود از این آبشار به طناب مخصوص کوهنوردی نیاز است.
برای رفتن به تنگه رغز ابتدا خود را باید به شهر داراب استان فارس برسانید، بعد از طی کردن مسافتی، در حدود 35 کیلومتری جاده داراب-شیراز به گردنه دراکویه می‌رسید. مسیر خاکی از اینجا شروع می‌شود. سوار نیسان می‌شوید و پس از گذشتن از منطقه کوه درختی در سمت چپ و مسیری در حدود 2 ساعت مسیر خاکی به اتمام می‌رسد و پیمودن ادامه مسیر با پای پیاده آغاز میشود. از سمت راست جاده که شروع به پیاده روی کنید به چشمه بیدک می‌رسید. ادامه مسیر پاکوب بدون شیب است. رفته رفته شیب بیشتر می‌شود و سپس سراشیبی است و با عبور از روی سنگ‌های بزرگ در نهایت در مسیری بدون شیب به چشمه می‌رسید.


... ادامه مطلب
تنگه رغز کجاست؟

داراب شهر پرتقال

وجود بیش از 30 هزار هکتار انواع باغات آبی و دیم با تنوع مختلف آب و هوایی، با انواع میوه‌ها در سطح شهرستان داراب در جنوب شرقی استان فارس ،این شهرستان یکی از قطب‌های باغبانی و مرکبات استان می‌باشد. پرتقال داراب به تمامی نقاط کشور و همچنین کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز صادر می‌شود
پرتقال علاوه بر ویتامین C دارای انواع ویتامین‌های B، E، A و همچنین سرشار از بتاکاروتن است؛ در ضمن در این میوه املاح معدنی بسیاری از جمله کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی مس، آهن، منگنز و روی نیز وجود دارد.
پرتقال یکی از پرمصرف‌ترین میوه‌های فصل سرماست و به علت آنکه مانند دیگر مرکبات به لحاظ ویتامین C غنی است، همواره خوردن آن برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی توصیه می‌شود.

... ادامه مطلب
داراب شهر پرتقال

فدامی؛ آبشاری که همزمان چهار نوع آب دارد
آبشار "فدامی" در داراب نیز از چهار نوع آب شور، شیرین، سرد و گرم برخوردار و به عنوان منحصر به فردترین آبشار ایران مطرح است.
آبشار فدامی از زیباترین آبشارهای کشور است. فاصله این آبشارها از مرکز استان فارس 380 کیلومتر است که در منطقه گرم و خشک بخش فرگ داراب ... ادامه مطلب

شبکه اجتماعی گردشگری تیشینه

اطلاعات بیشتر...

نظر شما درباره داراب

برای ارسال نظر باید وارد سایت شوید