آرامگاه مشتاق علیشاه در شرق مسجد جامع
کرمان قرار دارد که
سه گنبد آن بر فراز قبر مشتاق علیشاه ، شیخ اسماعیل و
کوثر علیشاه بنا شده اند .
دوگنبد این بنا دارای کاشی کاری و یکی از گنبدها نیز آجری است که از همان زمان قاجاریه که آن را ساختند به همین شکل بوده است .
این مکان در ابتدا مزار« میرزا حسین خان» جد اعلای سادات معروف به میرحسینی بوده است اما شهرت آن بیشتر به خاطر دفن مشتاق علیشاه از صوفیان نامی قرن سیزدهم هجری قمری است که در سال 1206 ه.ق به دلیل عقایدش او را سنگسار نمودند .
مقبره مشتاق علیشاه در قسمت شمالی بنا واقع شده است که تزئینات داخلی آن بسیار جالب توجه است و رو به حیاطی ساخته شده که حوض زیبا و درختان پرشمار آن گویی برای آرامش آنها که در این مکان دفن شده اند در برابر آن همه هیاهوی پر سر و صداترین منطقه شهر
کرمان به یادگار مانده اند.
در زیر این گنبد منبری نیز باقی مانده که در نوع خود بسیار جالب توجه و نفیس است. کاشی کاریهای سقف دو گنبد مشتاقیه گویا در قرن اخیر ساخته شده اند اما کاشی کاری و تزئینات داخلی آن که از آثار ارزنده هنری نیز محسوب میشوند مربوط به همان
دوره قاجاریه است .
مشتاق ،محمد مشتاق اصفهانی
...مشاهده کامل متن فرزند میرزا مهدی است که زندگی او فراز و نشیبهای فراوانی داشته است .او پس از اتفاقاتی که در مکتب خانه اصفهان برایش رخ میدهد ترک تحصیل کرده و در کارگاه بافندگی مشغول به کار میشود پس از آن به آواز موسیقی روی میآورد و حتی کشتی پهلوانی را نیز تا درجهی عالی در زورخانهی محیط صادقی ثانی اصفهانی ادامه میدهد اما بنا به دلایلی ترک ورزش میکند و تنها به موسیقی زیر نظر استاد«درویش تقی» ادامه میدهد .
مشتاق در مرحله ای از زندگی عاشق میشود و به دنبال عشق خود به شیراز میرود اما آنجا با معصوم علی شاه دکنی از نوادگان شاه نعمت اله ولی آشنا میشود که پس از مدتی او لقب مشتاق علی شاه را دریافت میکند و بدین ترتیب مسیر زندگی او دگرگون میگردد .
پس از مدتی وی از سوی معصوم علی شاه برای ترویج طریقت عازم کرمان میشود و با گذشت زمان صاحب مریدان فراوانی میشو د .
در اواخر رمضان 1205 ه / مه 1791 دو سال پس از انقلاب کبیر فرانسه به فتوای ملا عبداله کرمانی سنگسار شد ، گویند جرم او این بود که قرآن با نوای سه تار همراه میخواند روایتی هست که گویند روز سنگباران ، مشتاق گفت : چشمان مرا ببندید من از چشمان مردم کرمان میترسم ؛ سه سال بعد بود که چندین هزار چشم مردم کرمان به فرمان آقا محمد خان قاجار در آمد .
عده ای این نکته را حمل بر کرامات مشتاق دانسته اند . میگویند که مشتاق علیشاه قرآن را با نوای سه تار میخوانده است و جلال آل احمد در سفرنامه اش پس از حضور در مقبره مشتاقیه نوشته است :«اگر سیم چهارم سه تار را سیم "مشتاق" میگویند به ابتکار این باباست که اینجا خفته.»
منبع :http://wikimapia.org/14810828
http://www.fadafan.blogfa.com/
http://hyperclubz.com/