باغ تالار از آثار جالب و دیدنی شهر نیاسر
کاشان میباشد که در ختان کهنسال و بلند آن شهرت بسیاری دارد . چشمه اسکندریه در این باغ قدیمی و چشم نواز جاری میباشد و به آبشار ختم میشود که آب درختان این باغ را تامین میکند .
عمارت بسیار باشکوهی در این باغ ساخته شده است که به کوشک تالار معروف است. این عمارت و بنای تاریخی که روبه ویرانی بود با تلاش شهرداری و همکاری مسئولین باز سازی شده و برای بازدید گردشگران و مهمانان گرانقدر آماده شده است .
از دیگر ویژگیهای این مکان مشرف بودن آن به تمامی شهر نیاسر و اطراف آن میباشد به عبارت دیگر در هر نقطه از نیاسر این مکان قابل مشاهده میباشد.
این باغ در دوران ساسانی بناها و قصرهای زیبا و باشکوهی را در خود جای داده بوده که با مرور زمان رو به نابودی رفته است. امروزه فقط یک کوشک از این باغ تاریخی باقی مانده است که یادگار اواخر دوران صفویه میباشد .
این ساختمان محل اتراق سلاطین و بزرگان آن زمان بوده است . چنان که پادشاهان آن
سلسله هنگام مسافرت به
کاشان ، گاه و ناگاه برای تفریح و تماشا به تالار نیاسر رفته و مردم آبادی نیز شب هنگام با روشن کردن مشعلها و آتش فراوان شهر را چراغانی میکردند تا شاه و همراهانش از فراز عمارت منظره را تماشا کنند.
هم
...مشاهده کامل متن اکنون شهرداری نیاسر این باغ را خریداری و به بوستانی عمومی بدل کرده است.
باغ تالار توسط فتحعلی شاه به صبای کاشانی شاعر دربار قاجار بخشیده شده و باغ تالار به دست خاندان صبای کاشانی میافتد و از زمان رضا شاه تا اوایل انقلاب اسلامی آخرین مالکین خصوصی باغ تالار و کوشک آن، خاندان ضرابیها بودهاند که در سالهای اخیر باغ تالار از ورثه آنها خریداری شد و به صورت یک مکان عمومی در آمد که کوشک واقع شده در آن با توجه به نحوه ساخت و نوع پوشش دورها دارای قدمت قاجاری است ولی بر روی ویرانهها، بنای دیگری ساخته شده است .
شهر نیاسر، مرکز بخش نیاسر بوده و از توابع شهرستان کاشان به شمار میآید که در فاصله بیست و چهار کیلومتری شمال غربی کاشان قرار دارد. شهر نیاسر از طریق اتوبان در فاصله دویست و چهل کیلومتری تهران، دویست و شصت کیلومتری شهرستان اصفهان واقع شده است.
هر ساله از اواسط اردیبهشت، نیاسر با توجه به موقعیت جغرافیایی اش به یکی از بهشتهای دیدنی ایران تبدیل میشود. نیاسر یکی از مراکز مهم تولید گل محمدی، گلاب و عرقیات گیاهی در کشور است.
چنین ویژگی کمنظیری به دلیل قرارگیری در دامنه کوههای کرکس و وجود چشمه پر آب اسکندریه و قناتهای زیادی است که محدوده ایی به وسعت هشتصد هکتار را به زیر کشت برده است.
عمارت کوشک باغ تالار به شمارة پنج هزار و هشتصد و نود و سه و در تاریخ بیست و پنج خرداد سال هزار و سیصد و هشتاد و یک به عنوانی آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .
منابع :
http://fa.wikipedia.org/
http://www.sazesafar.com/
http://niasar85.blogfa.com/
www.hamshahrionline.ir/