عمارت 200ساله امیر بهادر از با ارزشترین خانههای
دوره قاجاریه
این خانه از مجموعه خانههای با ارزش
دوره قاجاریه و در اصل متعلق به حسین پاشازاده معروف به امیربهادر، وزیر دربار و وزیر جنگ مظفرالدین شاه قاجار بوده است.
مساحت این بنا در حدود 3000 متر مربع است. در کتیبه دهلیز بنا چنین نوشته اند: ))عمل میرزا آقا گچ کار ولد حسین 1318((
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه11 ، این بنا در اصل حسینیه امیر بهادر بود که بعدها تحت تملک شرکت پخش سیگار
ایران درآمد و در نهایت درسال 1346 این عمارت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد برای انجمن آثار مفاخر ملی خریداری شد و تعمیراتی در آن صورت گرفت و در حال حاضر در تملک «انجمن آثار و مفاخر فرهنگی» است.
خانه امیربهادر دارای تالار بزرگ
آینه کاری شده، زیرزمین
آینه کاری شده ، تالار بزرگ بالا، حوضخانه با تزئینات کاشی کاری و اتاقهای متعدد برای برگزاری جلسات و سخنرانیها و قرائت خانه عمومی و همچنین اتاقهای دیگر با کارکردهای مختلف است.
سرای امیر بهادر صحن وسیعی دارد که بنای اصلی در ضلع شمالی و بنای دیگری شامل حوض خانه و دو اتاق و نیازمندیهای مربوطه
...مشاهده کامل متن در ضلع جنوبی صحن احداث گشته است .
محوطه بازی نیز به صورت حیاط و باغچه و حوض آبی کوچک در شمال بنای اصلی و ضلع جنوبی خیابان اهلی شیرازی وجود دارد که به فراخور وضع و موقعیت ، از آن بهره برداری شده است .
در داخل حیاط سه مجسمه برنزی وجود دارد که مربوط به کمال الدین بهزاد، نقاش مینیاتوریست قرن نهم هجری و دیگری کمال خجندی ، عارف و شاعر قرن هشتم است که محمد علی مددی آن را در ۱۳۵۷،ساخته و نصب کرده است ، بنای گلخانه و ساختمان جدید جهت مخزن کتاب و جایگاه نگهداری کلیشهها و دیگر متعلقات و محل دستگاه حرارت مرکزی است .
بر دیوار راهروهای ساختمان ، تابلوهایی از پادشاهان پهلوی و شاعران و افراد فرهنگی دیده میشود که افرادی همچون ابوالحسن صدیقی ، آذرگیتی و کمال الملک آن را کشیده اند.
علاقمندان برای بازدید از عمارت امیر بهادر میتوانند هر روز از ساعت 9 تا 14 به نشانی خیابان ولیعصر (عج) پایینتر از میدان منیریه پل امیر بهادر- خیابان بشیری شماره 71 مراجعه کنند.
منبع :
tehran.ir
fa.wikipedia.org