پارک وکیل آباد از تفرجگاههای قدیمی و زیبای
مشهد است که در در جنوب غربی
مشهد و انتهای بلوار وکیل اباد واقع شده و با بلوار عریض و زیبای وکیل آباد به میدان آزادی مرتبط میشود .
وکیل آباد به علت قدمت خود و قرار گرفتن در دره ای با صفا و هوای مطبوع از
دیر باز مورد توجه اهالی شهر و مسافران بوده است.
پارک جنگلی وکیل آباد که درگذشته به نام میرطراز یا باغ وکیل آباد شناخته میشد، درسال 1348 ش.
توسط مالک آن، حسین آقای ملک، به صورت رسمی وقف استفاده عموم گردید و به شهرداری
مشهد واگذار شد .
مساحت وکیل اباد بیش از 70 هکتار است و دارای باغی طبیعی و انبوه از درختان نار و کاج و درختان کهنسال و رودخانه فصلی میباشد که آب آن از طریق قنات وکیل آباد که سرچشمه آن بندگلستان ومظهر آن در وکیل آباد است، تامین میگردد.
پیش از آنکه پل مهندس پرتوی بر روی رودخانه ایجاد گردد جاده ارتباطی
مشهد به سمت طرقبه و
شاندیز از کنار این منطقه زیبا عبور میکرد .
جاده ای باریک و درختانی تنومند و سر به فلک کشیده.
پارک وکیل آباد که دارای 259659 متر مربع مساحت است با آب قنات آبیاری میشود. این پارک قدیمی با پستی و بلندیهای
...مشاهده کامل متن طبیعی و درختان کاج و چنار از گذشتههای دور به عنوان یکی از مراکز ییلاقی حاشیه مشهد مورد توجه بوده است و شهرداری با احداث خیابان و جدول بندی وکف سازی معابر و ایجاد آب نما و برق کشی و اقامتگاههای موقت و تأسیسات بهداشتی و وسایل بازی کودکان و کافه رستوران بر جاذبههای این پارک افزوده است.
امروزه با ایجاد معابر و محوطهسازی داخل مجموعه، پیادهروی و نظاره چشماندازها و طبیعت آن به آسانی صورت میگیرد. هم جوار با پارک جنگلی وکیل آباد، باغ وحش وکیل آباد، تنها باغ وحش مشهد و استان خراسان رضوی قرار دارد؛ این باغ وحش دارای حیوانات گوشتخوار، علف خوار، آبزی، خزنده و پرندگان مختلف است.
کوهستان پارک شادی، این پارک در دامنه تپههای شمال و غرب باغ وکیل آباد واقع شده و در حدود 18 هکتار وسعت دارد . این پارک کوهستانی دارای امکانات تفریحی ، شهربازی ، اورژانس ، بانک ، فوریتهای پلیسی ، غرفههای فروش مواد خوراکی و پارکینگ میباشد.
در آبان سال 1392 با مصالح طبیعی، بازسازی در این پارک صورت گرفت و با توجه به اینکه در مطالعات اولیه مشخص شد سنگ بستر پارک جنگلی وکیل آباد از سنگ گرانیت تشکیل شده است و این سنگ ضمن زیبایی، استحکام و مقاومت بالایی نیز دارد لذا در کف سازی، پلهها و نماکاریهای پارک از همین سنگ استفاده شد.
همچنین یک قنات قدیمی و فعال با سه دهانه در پارک وجود داشت که بازسازی و ترمیم گردید و از برداشت غیر قانونی آب از آن جلوگیری شد.همچنین ایمن سازی بستر قدیمی پارک، ساخت آبنما، بازسازی استخر ها، بدنه سازی و دیوار حایل، احداث پل، کف سازی و پیاد ه رو سازی، پلکانهای متعدد، ساخت 60 سرویس بهداشتی، پارکینگ، گلخانه و باغ گیاه شناسی تنها بخشی از فعالیت هایی است که در سالهای قبل در پارک جنگلی وکیل آباد انجام شده است و نیز ساخت مجموعه ورزشی بانوان، سالن پذیرایی، فرهنگسرا، قطار برقی تفریحی، طرح جمع آوری فاضلاب و ایجاد سکوهای اسکان، فازهای بعدی این پروژه است که شهرداری در نظر دارد برای رفاه حال مردم در پارک جنگلی وکیل آباد اجرا کند.
این پارک با اتمام طرحهای دردست اجرای شهرداری ، درآینده بیش ازپیش توسعه خواهد یافت.
علاوه بر شهروندان مشهدی غالب زائرین بارگاه امام هشتم نیز از این منطقه دیدن کرده و ساعاتی و حتی ایامی را در آن اتراق مینمایند.
منابع :
http://razavi-chto.ir/?portal=MainPortal&modules=pages&ref=92
https://fa.wikipedia.org/wiki/
www.mizbanezaer.com
http://mashhadtourism.net/service/?p=2424
http://www.jamejamonline.ir/NewsPreview/1274867992221635607