بندگاه نام آبشاری است که در دامنه جنوب غربی قله شاهدژ و شمال غربی روستای بالاده و در داخل « گَت دره » (دره بزرگ) در منطقه ای صخره ای و ذغال سنگی واقع شده و حدود 12 متر ارتفاع دارد ، در فصل
بهار و با ذوب شدن برفهای دامنه شاهدژ ،
آبشار بندگاه دارای آب زیادی میشود.
آبشار بندگاه در قسمت عمیق و باریک دره واقع شده و دیواره سنگی آن ، مکانی مناسب و قابل دسترسی برای صـخره نوردی است که از روستای بالاده تا آبشار حدود 20 دقیقه راهپیمایی از بستر «گَت دره» که شیب ملایمی دارد ، لازم است تا هر بیننده ای از زیباییهای آن لذت فراوانی ببرد.
این آبشار علاوه بر اینکه دارای منظره زیبا و خوش آب و هواست و محل مناسبی برای تفریحهای خانوادگی است ، میتواند به عنوان جایگاهی برای صخره نوردی هم مورد استفاده قرار گیرد.
روستای بالاده در بخش چهاردانگه
ساری یکی از روستاهایی است که به خاطر ویژگیهای منحصربه فرد جغرافیایی، اقلیمی و فرهنگی از ظرفیتها و جاذبههای طبیعی فراوانی برخوردار است و به عنوان منطقه نمونه گردشگری در استان
مازندران معرفی شده است.
این منطقه حدودا در ارتفاع 2500 تا 2800متری قرار داشته و آب و هوای کوهستانی
...مشاهده کامل متن و سردی دارد. بالاده در واقع در جنوب شرقی ساری و شمال سمنان و بین رشته کوههای البرز که از غرب به شرق کشیده شدهاند - جایی که رطوبت و خنکای جنگل در کویر سمنان رو به خشکی میگراید- قرار گرفته است.
بارش نخستین برف پاییزی در آبان بر بلندای کوه چهارنو شروع میشود و برف تا اوایل خرداد در درههای این منطقه باقی میماند. در فصل بهار سراسر منطقه با گلهای رنگارنگ وحشی و شکوفههای درختان آذینبندی میشود و عطر گلهای بهاری مشام آدمی را مینوازد و چشماندازیهایی بدیع به وجود میآورد.
در فصل تابستان نیز که هوای مازندران در اغلب مناطق دستکم به 38درجه سانتیگراد میرسد و بهخاطر رطوبت بالا نفس کشیدن برای انسان مشکل میشود، در این منطقه گرمای هوا به ندرت به 20درجه میرسد.
در شمال روستای بالاده قله شاهدژ قرار دارد که در واقع سمبل و نماد این روستا است. دامنههای شاهدژ تا ارتفاع 2500متری پوشیده از جنگل است و در تاج قله، دیوار سنگی سفید و براقی در آفتاب پرنور کوهستان چون نگینی درخشان بر مخملی زمردین دیدگان را به خود معطوف میدارد.
در بالای این قله زمینی سرسبز و نیمههموار با پوشش علفی حدود یکهزار مترمربع قرار دارد که نشانهای از دژ و اماکن مسکونی کهن در آن به چشم میخورد؛ البته امروزه جز تکههای خشت و سنگچین خرابههایش چیزی از آنها باقی نمانده است.
منبع:
http://sadva.persianblog.ir
http://tebyan-zn.ir/
http://www.sadvamountain.blogfa.com/