پاجی روستایی است در ۷۰ کیلومتری جنوب
ساری میباشد. در تقسیمات کشوری روستای پاجی جزء دهستان بنافت از بخش دودانگه شهرستان
ساری میباشد. روستای زیبای پاجی از شمال به مناطق جنگلی و رودخانه هشت رود و از جنوب به روستای میانا از شرق به جنگل و رشته کوههای
البرز و از غرب به روستای جورجاده و جنگل نسوم منتهی میشود .
این روستای زیبا و جنگلی دارای 330 خانوار و 750 نفر جمعیت است که در فصل تابستان حدود 1800 نفر در آن سکونت دارند مساحت روستای پاجی 1300 هکتار میباشد که 1200 هکتار آن زمینهای زراعی و مابقی مسکونی است .غالب اقوام ساکن در
ساری به روایتی از نسل اسپهبد خورشید از حکمرانان محلی
ساری میباشند که نام خانوادگی غالب در این روستا خورشیدی است.
شغل اصلی مردم روستا دامپروری و کشاورزی میباشد در این روستا حدود 2600 راس دام سبک و سنگین وجود دارد عمده محصولات کشاورزی پاجی برنج ، گندم ، جو و محصولات باغی سیاه ریشه مثل گردو ، فندق ، گیلاس و لوبیا ، پیاز و سیر نیز از دیگر محصولات پاجی است .
روستاهای پاجی و میانا که بعلت بهم پیوسته شدن به اختصار توسط مردم محلی پاجمیانا خوانده شده و توسط بازدیدکنندگان ناآشنا بعنوان یک روستا شناخته میشود
...مشاهده کامل متن در واقع دو روستای کاملا مجزی با تشکیلات کاملا مجزی بوده که در 90 کیلومتری شهر ساری مرکز استان مازندران و در مرز استان سمنان و در جوار رشته کوههای البرز قرار داشته که به خاطر داشتن طبیعت بکر خود پذیرای مردم طبیعت دوست میباشد .
رشته کوههای البرز مانند یک دیوار بزرگ از این دو روستامراقبت کرده و آنهارا مانند دو نگین یک انگشتر در آغوش گرفته است ساکنین پاجی اغلب کشاورز بوده و در شرکت چوب فریم در سنگده نیز مشغول کار میباشند.
اماکن دیدنی روستای پاجی به این قرار است:
1- رودخانه اَشِک:این رودخانه از چشمههای پرآب دامنه جنگلی کوه گوگلی سرچشمه میگیرد. به دلیل چشم انداز بسیار زیبای رودخانه، مسافران زیادی به این مکان عزیمت میکنند.
اشک رود زیستگاه ماهی قزل آلا خال قرمز است.
2- شهر قدیمی اراد یا ارات که در زیر خروارها خاک دفن شده است. بنا به قولی مردم پاجی در گذشته در این شهر زندگی میکردند.
3- کوه زیبای گوگلی که در قسمت جنوب شرقی روستا واقع شده است و یکی از راههای ارتباطی استان مازندران و سمنان در گذشته به شمار میرفت. از طریق همین مسیر دامداران منطقه دودانگه خصوصا اهالی پاجی و میانا احشام خودشان را در فصل تابستان به مراتع سرسبز اوپرت کوچ میدهند.
4- آسیابها و دنگهای آبی که در حاشیه رودخانه اشک واقع شده اند. در حال حاضر آثار ناچیزی از آنها باقی مانده است. نام بعضی از آنها عبارت است از : دمی اسیو ، حاج الیاس اسیو ، رمضون سلمانی اسیو یا میون اسیو ، آقا دایی اسیو ، ببوگل اودنگ ، آقا دایی اودنگ و ... .
5- تپههای سرسبز و جنگلی که اطراف روستا را احاطه کرده اند. نام بعضی از تپهها عبارتند از : دوارسره ، سی ، سی تلار ، عصب کش ، تپه سر و ... .
6- آبهای معدنی :
الف - آب معدنی مدخل یا مرخل ؛ این چشمه بین روستای پاجی و جورجاده در حاشیه رودخانه میانرو واقع شده است.
ب- آب معدنی فک چال ، این چشمه در مسیر کوه گوگلی قرار دارد.
7- اماکن زیارتی:
الف - امامزاده اسماعیل و امامزاده علی که در خرابههای شهر اراد در دل جنگلهای انبوه واقع شده اند.
ب - چهل دختر
منبع :
www.negahmedia.ir
www.mazandnume.com
http://www.mazandnume.com
http://mazandaran.irib.ir/
http://fa.wikipedia.org/