این کاروانسرا در 200 متری حاشیه شمالی جاده آسفالته اردبیل – مشکین شهر و به فاصله 35 کیلومتری اردبیل در کنار رودخانه نقدی و مشرف به دره نقدی کندی کم عمق و سرسبز و پردرخت آن قرار گرفته است .
کاروانسرای عباسی نقدی کندی از لحاظ سبک و پلان به نقشه کوهستانی مشابهت دارد. ابعاد آن 29 × 30 متر و از مصالح لاشه سنگ و ملاتهای آهکی بنا گردیده است .
در ازاره بنا از سنگهای رتوش شده نوع خارای خاکستری بهره برده شده است .
ورودی بنا در قسمت غرب واقع شده که پس از وارد شدن از این قسمت با دو اطاق در جناحین راهرو روبرو میشویم . پس از آن وارد تالار میشویم که در اضلاح شمالی و جنوبی آن چهار حجره تعبیه شده است.
دسترسی به پشت این غرفهها و حجرهها از قسمت شرقی است .این بنا از ابنیه باقیمانده عصر صفویان است . در 100 متری شرق کاروانسرا یک تپه طبیعی قبرستان کوچکی قرار دارد که احتمالاً مربوط به دوره ای است که کاروانسرا دایر بوده است .
با توجه به موقعیت خاص آن و واقع شدن در مسیر جاده آسفالته اردبیل – مشکین شهر میتوان از آن به عنوان کافه سنتی استفاده نمود . البته این کار نیاز به مرمت و واگذاری آن به بخش خصوصی دارد .
از خصوصیات مهم بنا میتوان به پلان نوع کوهستانی آن اشاره کرد . مراحل مستندسازی و ثبت آن در فهرست آثار تاریخی و ملی در حال پیگیری است . ضمناً کاروانسرا در ملک شخصی بنام حاج سلطان علی جعفری اهل و ساکن روستای نقدی کندی واقع شده است .
منبع :http://www.ichto.ir/Default.aspx?tabid=525