این کلیسا بنایی مربع مستطیل شکل میباشد که از آجر و گنبد ساده آجری ساخته شده است . طول بنا شانزده متر و عرض آن چهارده متر میاشد. داخل بنا مربع شکل و دارای چهار طاق نما میباشد، که بر روی ستونهای مربع شکل تعبیه شده اند.
طاق نماها جناقی و با نقاشیهای محدودی در ازاره مزین شده اند.
محراب کلیسا نقاشی هایی به شکل ترنجهای مختلفی دارد و رنگ هایی که در گلهای گوناگون ترنج به کار رفته، سبز روشن و نارنجی روشن و در متن سرمه ای است. درب ورودی کلیسا چوبی بوده و دارای تزئینهای هندسی زیبایی میباشد، در محوطه کلیسا گورهایی وجود دارد که از سنگهای معمولی و رسوبی در ساخت آن استفاده شده و بر روی آنها صلیب هایی کنده کاری شده است.
بر روی درب ورودی کلیسا با خط ارمنی، بوسیله تکه هایی بریده شده از نی، که به شکل حروف درآورده و با میخ بر متن درب کوبیده اند، چنین نگاشته شده است: " این دربِ خانه حقیقی خداست، که بر رسم یادبود از طرف اگالوس ملیک میرزا یانس به کلیسای مریم مقدس هدیه میشود.
1876 م." باوجودی که به دلیل قرار گرفتن اردبیل در مسیر جاده ابریشم، این شهر از دیرباز محل آمد و شد بازرگانان و گردشگرانی از ادیان مختلف بوده، اما ارتباط این شهر با مسیحیت به ادوار بسیار طولانی برمی گردد.
در کتاب هایسماوورک، کتاب ادعیه مشهور ارامنه، دو اشاره و روایت در مورد اردبیل ذکر شده است. روایت اول در مورد مرگ اسقف ایرانی به نام آبراهام و اشاره دوم در مورد شهادت اسقف دیگر ایرانی به نام آنانیا است.
این کلیسا در خیابان طالقانی اردیبل واقع شده است.
منابع :
http://fa.wikipedia.org/
http://www.tebyan-ardebil.ir/
http://ardabiltarikhy.tebyan.net/
http://www.yjc.ir/
http://www.makareminia.ir/