این بقعه متبرکه در محله چمارسرای شهر
رشت قرار دارد . مردم این شهر ارادت و اعتقاد خاصی نسبت به این بقعه دارند . دانای علی از اهالی روستای سیاه اسطلخ بودو در سال هزار و دویست و دوازده هجری قمری به دنیا آمدند.
به روایت بزرگان و قدیمیان فردی پرهیزکار بود که از قابلیت هایی فرادنیایی همچون حضور همزمان در دو مکان بهره مند بود.همین امر در کنار دانش بالای وی در آن زمان او را از دیگران متمایز ساخته بود.
مردم این شهر معتقند که وی بسیار پرهیزکار و متقی بوده است و به واسطه همین امر و جایگاهش در نزد خداوند طی العرض مینموده و هر روز صبح نمازش را در مکه میخواند و دوباره به زادگاهش بر میگشت.تا اینکه وی به دیدار حق شتافت.
همچنین آمده است که ایشان از اسماء اعظم نیز آگاهی کامل داشت. پس از فوت وی آرامگاهی برای او ساخته شد که چندین بار در طول این سالها مورد مرمت قرار گرفت.
این بقعه هم اکنون مانند میدانی در خیابان بیستون ( طالقانی ) قرار دارد که خودروها برای دورزدن در این خیابان باید این بقعه را دور بزنند . مردم این شهر اعتقاد ویژه ای نسبت به این بقعه دارند و نذورات خودرا برای برآورده شدن حاجت خود به این مکان اهدا میکنند و همچنین زوجهای جوان به هنگام ازدواج به دور این بقعه زیبا میچرخند .
مزار وی در دهههای بیست تا سی در میان جنگل و لولههای خیزران پنهان بود
...مشاهده کامل متن که بعدها اتاقی بر روی این مزار ساخته شد. در سالهای پنجاه و شش تا شصت این اتاقک به صورت بنایی که امروزه نیز پابرجاست مورد بازسازی قرار گرفت.
ساختمان این بقعه از آجر و آهن ساخته شده است که با سنگ مرمر و کاشیهای نقشینه دار مزین شده است.گنبدی کاشی کاری شده همچون کلاه درویشی نیز بر روی این بقعه متبرکه ساخته شده که شبیه گنبد شیخانه ور لاهیجان میباشد.
منابع:
http://www.karkan.ir/post-6932
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910108000061
http://glk.wikipedia.org/
http://iranshiah.persianblog.ir/post/79/