در اوایل قرن یازدهم هجری که
اصفهان به عنوان پایتخت دولت صفوی انتخاب شد و این شهر مرکز مهم تجارت فرهنگ و صنعت کشور گردید زمینههای رشد و شکوفایی آن در تمامی ابعاد علمی و ذوقی و هنری فراهم آمد.
« از جمله هنرهای دستی ایرانیان در گذشتههای دور ، تزئین و کنده کاری روی فلزات است .
»
ظروف فلزی تزئین یافته به دست آمده از فلزات گوناگون ساخته شده که مهمترین این فلزات عبارتند از : طلا ، نقره ، مس ، برنز ، آهن ، فولاد ، سرب ، آلومینیوم و کروم از این فلزات برای ساخت و تولید زینت آلات و ظروف گوناگون استفاده میگردیده ، آن را تهیهی « زیر ساخت مینا » با فلزات مذکور چندان مشکل نبوده است .
قدیمیترین نمونههای یافت شدهی مینا کاری ، نشان دهندهی این ادعا ست که مینا کاری نیز مانند بسیاری از هنرهای دیگر برای اولین بار در
ایران پیدا شده و از
ایران به سایر کشورها راه یافته است .
نمونهی بازوبند طلا با تزئینات مینا از دوران هخامنشی پیدا شده که هم اکنون در موزهی ویکتوریا آلبرت لندن نگهداری میشود . در دوران مغول سبک جدیدی در مینا کاری
ایران به وجود آمده است .
در زمان صفویه
میناکاری نیز همچون سایر هنرها ترقّی بسیار کرد و شهر
اصفهان ...مشاهده کامل متن به یکی از مراکز عمده این هنر تبدیل شد.
بدون تردید اصفهان به عنوان مهمترین قطب تولید مینا در سراسر جهان محسوب میشود. در عصر صفویان از نقشهای اسلیمی و گل استفاده بسیار شد و رنگ قرمز در میناکاری مصرف بیشتری پیدا کرد.
در قدیم رنگ هائی که در صنعت میناسازی مورد استفاده قرار میگرفتند مانند رنگهای قلمکار گیاهی یا معدنی بودند اما در حال حاضر برای نقاشی ظروف و سایر اشیاء مینائی از رنگهای شیمیائی استفاده میشود.
میناکاران برای تهیه رنگ قرمز از طلا، رنگ سبز از مس و رنگ زرد از گل ماشی استفاده میکنند.
منابع:
yjc.ir
flashkhor.com
minanegar.blogfa.com
Isfahan.ir