خانه مشروطه اصفهان مکان گردهمآیی آزادیخواهان، مردم، علما، روشنفکران و رجال سیاسی فرهنگی اصفهان و بختیاری محسوب میشد تا درمورد مشروطیت، حکومت قانون و امور مدنی مشورت و همفکری نمایند.
نام مشروطیت در حقیقت دربرگیرنده "قانونگرایی" و حکومت "مردمسالاری" و "مشورت" را به ذهن میآورد. به همین دلیل میتوان با قدم گذاشتن در این خانه و مطالعهٔ اسناد و مدارک و تصاویر موجود در آن با فعالیت مشروطهخواهان اصفهان و مباحث و اندیشهٔ آنان آشنا شد.
اتفاقات تاریخی مهمی در این محل روی داده است که قسمتی از فرهنگ و تاریخ شهر اصفهان و در واقع ریشه برخی از تحولات زندگی امروز ما را میتوان در آن مشاهده کرد.
علاوه بر وقایع مربوط به دوران مشروطه، جنگ اول جهانی و اوایل سلطنت رضاشاه پهلوی، این خانه محل زندگی و متعلق به آیتالله نورالله نجفی اصفهانی بوده است که از چهرههای مهم آن دوره به شمار میآمد .
چشمانداز معماری زیبای این خانه نیز نظر هر کسی را به خود جلب مینماید که از دو شاهنشین در سمت شمالی و جنوبی بنا و نیز دوازده اتاق تشکیل شدهاست، که یادآور طرز زندگی و آداب و رسوم گذشتگان میباشد .
اتاق هفت دری این خانه از دو طرف دارای شیشهکاری است. این شیشهکاریها روی هفت لنگه در که به آن اُرُسی گفته میشده قرار گرفتهاند که در زمان تابش نور آفتاب محیطی بسیار زیبا را در این اتاق بوجود میآورند.
منابع :
www.hamshahrionline.ir/
http://wikimapia.org/
http://fa.wikipedia.org/
www.boursenews.ir/