باغ شمس تبریزی، به عنوان بزرگترین باغ - پارک شهری کشور در فضایی به مساحت۱۰ هکتار در دل شهر
تبریز و در کنار باغ پارک بانوان چایکنار ، ساخته شده است.
این پارک یکی از زیباترین پارکهای کشور محسوب میشود که استفاده از معماری سنتی و معماری ایرانی سرلوحه کار ساخت این پارک بوده است.یکی از مهمترین کارهای انجام شده که نشان دهنده استفاده از معماری سنتی ایرانی دارد استفاده از حوضها و آبروهای سنتی با صدای شرشر آب و آلاچیقهای فراوان چوبی و بتنی ساخته شده در سرتاسر پارک میباشد که صفای پارک را چند برابر کرده است.
پارک شمس تبریزی با تملک و احیای باغها در دست تخریب بخش وسیعی از منطقه چایکنار
تبریز ساخته و برای ساخت امکانات موجود در این پارک بیش از ۲۷۰میلیارد ریال هزینه شده است.
در فضای درونی پارک، مجسمهیِ شمس روی پایهایکوتاه با چرخشی در اجزای آن نصب شدهاست. مجسمهیِ شمس سهمتر و هشتادسانتیمتر بلندی دارد. مجسمه، طرح مردی در حالت رقص را نشان میدهد.
ردا و روپوش بلند صوفیان سدههای ششم و هفتم قمری از شانهیِ مجسمه آغاز و روی پایهیِ مجسمه گسترده شده است.
هر دو پای شمس از زمین کنده شده و در هواست. بنظر میرسد مجسمهساز، تصویر خیالی صوفیان و رقصِ سماء آنها و شخصیتِ آسمانسوی شمس
...مشاهده کامل متن را در نظر داشته است. در مجسمه، شمس با دست راستش قسمت سینهپوش جامه را میکشد و گویی جامه را پاره میکند تا قلبش را از پوشش حجاب جامه رها سازد.
این حالت گوشهیِ «جامه دران» در دستگاههایِ بیاتترک، دشتی، افشاری و اصفهان در موسیقی سنتی ایران را هم تداعی میکند. دست چپ شمس به گرهِگیسوان در کاکلِ سر چنگ زده است تا نشانی از شعر مولوی باشد: رقصی چنین میانهیِ میدانم آرزوست.
طرح ایستادهیِ این مجسمه را هنرمند بزرگ آذربایجان، استاد داود مستوفی ساخته است.
آدرس پارک:چایکنار-نریسیده به پل سنگی از طرف دروازه تهران
منبع :
http://tabriz.irib.ir/